Dan före dan - det är tävlings dax! ♥

2010-10-30 @ 21:52:53 / Allmänt / Kommentera (2) st
Japp, imorrn gäller det!
KÖRDRAGET

Team tilling kommer vinna, men både hals och näsa strular för mig så vi får se.
Skulle ha packat ihop alla grejer ikväll men det blev så sen läggning med barnen så jag orkade bara fixa iordning naglarna så att dom är fina och fräscha!
Vår kör färg är ju lila men på naglarna väljer jag nog vanlig naturell genomskinlig färg.
Känns lite mer stilrent!

Idag var vi en sväng på upplevelsestigen i Vrinneviskogen med barnen!
Dom tyckte det var jättekul, det var mest barnens föräldrar som blev lite besvikna.
Både jag och cricka trodde att det var mer hinderbana av det, men det var det ju inte.

Mest upptäcka djur!

Bäst och gå och lägga sig (speciellt när man får en timme extra inatt) så att man är pigg och fräsch imorrn!


Kram på er ♥

Vintervitt

2010-10-28 @ 12:19:49 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja det var det ute igår...
Barnen tyckte det var jättefint ute. Jag tyckte det var fint men fasade för kylan. 4 minusgrader när vi gick till dagis kl 9..  brrr...

Har varit hemma och vabbat med Oliver som har haft feber, men nu endast är förkyld, hostar och bajsar nåt fruktansvärt illa. Det luktar typ magsjukebajs fast det inte är det. Han äter dåligt, förutom bananer, det skulle han nog kunna äta hur många som helst  :-)

Men i tisdags var jag ledig och då passade vi på att köpa fuskollar, vanatr och mössor som klarar lite mer kyla och igår var jag och Oliver och köpte vinterskor till barnen. Hade mätt wilmas fötter innan och fick mäta mig fram i skodjungeln, stackars flickebarnet har storlek 29 i vinterskorna. I höstskorna är det storlek 28 men vinterskorna ska ju vara lite större. Hoppas hon inte snubblar bara, hon får provgå lite här hemma innan vi använder dom ute så vi vet om dom ska bytas eller inte.


                          

bild från Lindex, kostar  129 kr                         bild från H&M, kostar  79.50
           
      bilder från Lindex, kostar 79,50 kr / 149 kr

Skorna får ja dock inte upp men dom är köpte på skopunkten o kostar 299 kr styck, med halva priset på ena paret. Wilma fick även en fuskolle och Oliver ska få en likanande, bara andra färger. Förhoppningsvis hittar ja den nere i city. Får försöka ta mig ner idag eller imorgon. Annars får det bli nån anann variant, men jag vill gärna ha tjock krage, eller åtminståne så att den sitter kvar och täcker hela halsen för det gjrode dom inte förra året. 

Håller tummarna att dom finns kvar!

Nu väntar vi bara på att illen från hyresbostäder ska komma, som även råkar vara min fasters man, så han får hjälpa mig lite sen ska vi försöka ge oss ut på en promenad!

Kram på er ♥

♥ Måndagslistan ♥

2010-10-25 @ 11:38:23 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;

*
Vår överblick i Konserthallen Louis de geer i måndags gick bra

* Dansen med ungdomarna gick bättre än förväntat

* Ledigheten som började i fredagsmorse fortfarande håller på :-)

* Åtminståne jag och Wilma fick träffa våra vänner från storstaden

* Det bara är 6 dagar kvar till Konsert dags...  Börjar känna mig lite nervös!!

* Imorrn är det åter igen dans med ungdomarna och det är så skojsigt :-D

* Jag jobbar bara kortvecka denna vecka

*
Lördagen är det rep med kören och söndagen går åt till genrep m.m.

* Jag älskar mina barn! ♥

* Min stora kärlek finnns där vid min sida och jag vid hans i alla lägen! Han gör mig hel även fast jag är dålig på att visa det! Älskar dej! ♥♥♥

En dags lugn....

2010-10-18 @ 14:40:57 / Allmänt / Kommentera (1) st

Idag har varit en lugn dag, än så länge.
Efter lämning på dagis åkte jag o handlade lite och sen har jag bara varit hemma.
Surfat, tvättat och hängt tvätten, sovit en timme på soffan ätit lite lunch.

Jag ska jobba inatt och efter denna arbetshelg + att Wilma sovit i vår säng typ 5 nätter så känner jag att den oavslappnade sömnen börjar ta ut sin rätt och det var länge sen jag var så trött som jag var igårkväll. Men jag vägrade gå o lägga mig med Cricka och Wilma.
Jag satt uppe en stund till och sen bar ja in Wilma i hennes rum så att jag fick sova ordentligt.
Dock blev det bara typ 2,5 timme för sen stod Wilma brevid min sida av sängen och ville sova hos oss. O trött som man är så orkar man liksom inte säga emot. Hon hade säkert hostat ett tag och kom in till oss för att vi inte vaknade.

Det är förresten anledningen till att hon sovit hos oss, hon hostar så mycket och hostan minskar när hon sover inne hos oss, antagligen för att hon känner sig trygg. Men nu har vi äntligen fått i henne lite Molipect. Vi tvingade i henne igårkväll och det var ju inget kul så idag på morgonen drack hon själv även fast det var äckligt. O jag blev så glad!
Förhoppningsvis går det lika bra ikväll för hon tyckte det var riktigt obehagligt och kände sig väldigt stor som klarade va att ta medecin själv!

Nu ska jag snart knalla iväg och hämta barnen och sen ska vi gå till butiekn i området och lämna tillbaka filmer som cricka och barnen hyrde igår kväll. Konstigt det där att det alltid är jag som får lämna tillbaka filmer.

Ha en trevlig måndag!

Kram på er ♥


♥ Måndagslista ♥

2010-10-18 @ 07:59:45 / Allmänt / Kommentera (2) st

Idag måndag är jag glad för att;

* Helgens jobb gick rätt snabbt även fast det var 20,5 timme.

* Att vi fick en heldag i skärgården förra veckan...

* Körrepet igår gick över förväntan och snart sitter det som en smäck! (glöm inte o köpa din biljett)

* Vi ikväll ska till konserthallen och placera ut oss m.m.

* Att jag imorrn får ta mig till frinavet och dansa med dom underbara ungdomarna

* Till helgen kommer våra vänner/släktingar från stockholm o hälsar på, skoj skoj!


För dej som precis tittat in så kommer denna inspirerande måndagslista från Jennyn..
Gör en du också!


Kram på er  ♥


Vilken härlig da´? ♥

2010-10-15 @ 09:20:37 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja, igår hade vi en så härlig dag!

Vi trotsade regnet, som fakiskt var väldigt korta och små skurar, åkte ut till svärmor i St. Anna.
När vi kom ut så tittade solen fram och hela dagen blev toppen.

Ingen av barnen åt speciellt mycket frukost så vi fick ladda med en varsin macka innan vi klädde på oss igen och gick ut. Med tanke på älgjakten så var vi väldigt duktiga och tog på oss neongula reflexvästar. Men frågan är om det verkligen behövdes för både barnen och jag var rätt högljudda.
Oliver vägrade gå och när han gick så ramlade han precis HELA tiden.

Efter ca nån timme kanske så gav vi upp. Svärmor och barnen gick tillbaka och jag tog en snabbrepa innan ja också gick. Jag har verkligen inga svampögon för inte en enda svamp hittade jag själv. Svärmor har svampögon hon såg allt vi hittade, vilket för övrigt inte var speciellt mycket. Barnen tyckte det var jättekul att plocka svamp även fast oliver tyckte att det var roligast att få svampen i handen och sen själv lägga den i korgen.

Vid ett tillfälle ville Oliver ha svampkorgen plus all svamp i. Men jag såg framför mig att då skulle vi få plocka upp all svamp hela tiden. Det resulterade i att han då vägrade gå, så vi fick plocka upp en svamp up påsen och sen ställa den lite fint och säga att vi hittade en svamp som han fick plocka. Han blev Så glad! O var så stolt över att han hade plcokat en egen svamp som han hade i korgen.

När vi kom tillbaka hjälpte barnen till att hämta ved och jag gick en sväng i en annan skogsdunge. Hittade inte en endaste lite minisvamp!!!  Usch så tråkigt. Gav upp och vi grillade korv istället. Eller ja, nästan, vi fick ingen fyr på grillen så vi gick in istället och stekta korven. Blev gott det också!
Jag är nog ingen riktigt grilalre, jag kan i alla fall inte få fyr på en grill!
Måste jag ta o lära mig!

Idag är det jobb och fredagsmys.
Lördagen bjuder på 12 timamrs jobb, kort fredaskvälls mys , sova, sen upp o jobba 12 timamrs igen. För mig blir det dock bara 8 timmar (skönt) för kl 15 ska ja vara på körrep. Så dan i sig blir längre för jag kommer inte hem förrän 19:30 nån gång så jag lär väl vara rätt så mör på söndagkväll!

Ha en trevlig freda!
Kram på er ♥

♥ Godmorgon ♥

2010-10-14 @ 07:20:17 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag är det torsdag, idag ska vi till svärmor och plocka lite svamp och bara vara ute.
Detta skulle vi även våga oss på förra torsdagen, men då regnade det så vi kom aldrig iväg utan det fick bli badhuset istället.

När jag tittade ut genom fönstret förut så såg de ut som om det hade regnat inatt, om det inte vara var fukt.
Så vi håller tummarna att det blir uppehåll, annars vet ja inte vad vi ska göra, för nåt måste vi göra. Vi får kanske ta en tripp till busfabriken!


Stackars lilla Wilma, hon har fått sån otroligt jobbig hosta och hostar så mcyket att hon står på alla fyra efter ett tag i sängen när hon ska sova.
Cricka sa i måndags att hon hostar mycket. Men mycket kan ibland va att hon hostar i 10 min. Nu handlar det om ca 45 min.  Hon fick komma upp och dricka massa vatten för att det skulle lindra lite och göra hostan lättare.

Hon fick en macka, hostan lugnade ner sig och vi gick och lade oss alla 3 i vår säng efter bonde söker fru.
Wilma var pigg som en mört, men så fort hon kände att vi var väldigt avslappnade och nästan sov så somnade hon själv och vi sov till ca 06:30.  Hostan är kvar  såklart nu på morgonen, men inte lika mycket och eftersom hon sitter upp blir det inte lika jobbigt för henne heller.

Vi funderar på vårdcentralen men vi låter henne dricka mycket vatten idag och så får vi se hur det ter sig ikväll och imorgon. Hon har ju bara hostat 3 dar och det är ju inte ens säkert hon får nåt mot det då heller.... Även fast ja tycker att hon borde.
Vi får se....

Kram på er ♥

Vakna med huvudvärk, ingen höjdare....

2010-10-12 @ 13:04:26 / Allmänt / Kommentera (0) st

Usch, idag vakande jag med huvudvärk.... suck
Hur jobbigt är inte det?

Det beror antingen på att ja drack för lite på jobbet igår eller på att jag vaknade med ett ryck av abrnens oväsen och sen flög upp för att tysta dom lite så dom inte skulle väcka den sjuke karln i familjen.
Troligen beror det på både och, jag fixar inte hastiga uppvaknande längre. Behöver ligga och vakan till i typ 20 min innan jag går upp. Så idag blir det några panodil.

Men jag är väldigt tacksam att jag fick sova till 8:30. Det är man inte alltför bortskämd med vill ja lova.


Igår när ja kom hem efter jobbet så var lilla Wilma vaken.
Hon hade vaknat vid 20 snåret när cricka skulle gå o lägga sig och hade inte somnat om.
Hon sa tt hon kände sig sjuk, hon hade hostat väldigt mýcket.
Men efter att ha legat på mig som en liten bebis i 10 min så sov hon så gott igen och gjorde sen hela natten.
Oliver fick aj hämta 05:50 men som tur var så somnade även han om. Det trodde ja inte. O jag märkte inte ens när han gick ur vår säng sen.
Ibland är man lite bortskämd som sagt :-)


Snart vankas det jobb, börjar kl 14 idag och jobbar till 22. Inget höjdarpass men skönt och inte börja tidigt på morgonen varje dag. Men idga längatr ja till jobbet, men mest för att ja glömde telefonen i arbetsbyxorna igår kväll. Så jag har några missade samtal för ja vet att mamma ringt ett par gånger.
Bäst o komma ihåg laddaren för jag lyssnade så mycket på vårt tävlingsbidrag till kördraget igår.


Kram på er ♥


Personlighets test

2010-10-08 @ 10:46:00 / Allmänt / Kommentera (2) st
Jag hittade ett personlighetstest när jag läste en av dom bloggar jag följer (här)

Detta sa testet om mig;


Jennys personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa Jenny:

 inredningsdesigners
 designers
 sjuksköterskor
 administratörer
 operativa chefer
 sekreterare
 förskole- och dagispersonal
 socialarbetare
 personalvetare
 juristassistenter
 präster
 kontorsansvariga
 affärsinnehavare
 ekonomibiträden
 hemmafruar/hemmamän
 trädgårdsmästare
 kuratorer
 familjerådgivare
 hälsovårdspersonal
 bibliotekarier
 medicintekniker.


En del känns ju väldigt långt borta, men visst, en del av de yrekn som listats skulel jag absolut kunna tänka mig!

Kram på er ♥


Till Tallin med min Älskade ♥

2010-10-06 @ 14:09:25 / Allmänt / Kommentera (1) st
Nyligen fyllde min älskling 33 år...

Vi har nyligen pratat om att åka utomlands eller ta en weekend för oss själva, vilket vi är i stort behov av just nu.
Som överraskning bokade jag en kryssning till Tallin  :-)

Det ska bli så skönt och ja hoppas vi får en bra resa.
Vi ska äta gott, dricka lite gott och shoppa lite i Tallin, t.ex. Julklappar. Smart va?!

Vi har än så länge ingen bussresa hem. Det fanns säkert, men det är första gången jag bokar en kryssning själv så jag vet liksom inte hur allt går till. Så jag ska ta o ringa och kolla upp det och så får jag lägga till det i min bokning i såna fall. Annars hopaps jag det löser sig ändå. Vi har bekanta i stockholm och vi får hoppas att dom i värsta hall kan hämta oss i hamnen och släppa oss på tågstation så får vi ta första tåget hem istället.

Det där kommer lösa sig, det känenr ja på mig!

Men det ska bli så skönt och framför allt kul!

Kram på er ♥

♥ God morgon ♥

2010-10-06 @ 07:48:17 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag är det onsdag klockan är ca 07:30 och ute är det 8 grader ungefär.

Oliver vaknade runt 05:30 idag, tror han va lite frusen då han inte hade pyjamasbyxor på sig.
Han fick komma in till oss men lagom när vi höll på att somna om så ringde såklart Crickas väckarklocka och det var dags för honom att dra sig ur sängen för att åka till jobbet.
Jag lyckades få Oliver att ligga kvar men efter ca 15 min kände jag mig pigg så vi gick upp. Tände lite ljus i våra fina ljushållare på väggen. Det går åt 12 värmeljus varje gång å förra året gjorde jag slut på 2 paket innan årsskiftet så detta år har ja köpt hem 3 paket plus att det redan fanns lite :-)

Idag är vi lediga och jag vill hitta på nåt men vet inte vad...
Imorrn ska vi åka till svärmor och vara ute hela dagen om det är bra väder. Vi ska plocka svamp, grilla korv och bara vara ute och ha det skönt.Så frågan är vad vi ska göra idag.
Förutom att plocka lite och göra iordning utifall Wilmas försenade barnkalas måste hållas hemma så vill vi ju göra nåt mer.
Jag kanske ska försöka hitta nån att knalla på stan med. Fast det tänkte ja ju försöka göra på fredag och har egentligen inte råd att spendera så mycket. Men jag måste hitta lite outfits till KÖRDRAGET där vi har färgtema LILA/VITT  -SVART.

Förslag är varmt välkomna på vad man kan hitta på som kanske inte kostar speciellt mycket.
Gå på museum, utställningar och sånt där kan va kul nån gång, men inte själv med båda barnen första gången.
Oliver har ju som bekant lite svårt att sitta still.

Bada på badhuset har jag som alternativ men ja vet inte. Får tänka lite till. Jag känner inte för att böka med packning och klä av och på och styra för mcyket ehlelr...  Hmm, det kan bli svårt det där.


Vi börjar med att äta frukost sen så får vi se vad vi tar oss för...

Kram på er ♥

Måndagslistan

2010-10-04 @ 10:17:14 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;


* Jag äntligen känner mig frisk (har varit hostig, snorig och dan i nästan 2 veckor)

* Det bara är 27 dagar kvar till KÖRDRAGET, kom ihåg och köp din biljett ;-)

* Ingen av barnen blivit sjuk än och idag kom dom o bytte filter i värmeskåpet = lite fräschare luft

* På klädbytar dagen jag var på så var fyndade vi lite

* Vi har garanti kvar på bilen då den inte gick igenom besiktningen

* Hösten har fina färger, i år är första gången i mitt liv jag uppskattar hösten lite grannn

* Mina barn älskar mig villkorslöst och jag dom likaså

* Jag får dansa med ungdomarna på fritidsgården

* Jag kan äntligen dra igång med träningen igen efter sjukdom - gud så skönt!




Måndagslistan är något jag har snappat upp från Jennyn man börjar varje vecka med lite egopepp och tar fram det positiva under kommande och ibland föregående vecka

Gå gärna in o läs även hennes toppenpeppande lista


Kram på er