Valborgsmässoafton! ♥♥♥

2011-04-30 @ 11:49:03 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag är det valborgsmässoafton och premiär för showen jag har gjort koreografier till ända sen sommaren förra året! Genrepet gick kanon så jag håller tummarna att även premiären går bra! Förmiddagen ska vi spendera bland lite karuseller och Wilma är SÅÅ förväntansfull..

Igår åkte vi till distriktsköterskan som fick kolla till och lägga om Crickas op-sår...
Allt såg fint ut, men kompressen han fick vid operatioenen var så blodig och det var mest därför som han ville få det kollat. Efter det åkte vi en sväng till Hageby Centrum och åt en lunch med svärmor. Det var en pärs för cricka, sitta är än så länge inte skönt och det är förståeligt efter bara 2 dar.

Svärmor och barnens kusin följde sen med hem och vi tog en promenad, gungade lite och tog en fika. Cricka passade på att slappa i soffan när vi andra tog en promenad.
Jag kände mig hängig igår under dagen och igårkväll kom febern smygande. Idag verkar ja inte ah nån feber, men känner mig lite däven. Snorig har jag blvit igen och halsen gör sig påmind.
Vi skulle egentligen åkt till ett par vänner i söderköping ikväll men cricka passar och jag vet faktiskt inte om jag orkar vara social om jag ska fortsätta känna mig hängig. Vi får helt enkelt se, annars får vi ta o bjuda hem dom till oss istället.

Nu är det dags att göra oss iordning, vi har verkligen en slapp morgon och barna går fortfarande i pyjamas.... Ibland är det skönt att ha såna dagar, även fast jag får lite ångest över att man missar mycket av dagen..

Kram på er ♥


Nu har den kommit =)

2011-04-28 @ 10:02:32 / Allmänt / Kommentera (0) st
Igår kom inbjudan till Mammabloggalan!
Som man väntat...
Tyvärr hade jag väntat mig lite mer info om bland annat tid för lunch och middag, kontrollfreak som jag är! 
Mest egentligen tiden för lunch på lördagen eftersom det inte alltid kanske finns färdmedel vid den tid man vill.
Visst vi har fått ett mail om när det börjar o slutar men inte mycket mer.

Ja ja, vi bokade buss igår och kommer fram runt 11 halv 12 hugget så vi kommer i ganska lagom tid om allt går som det ska. Hade hellre åkt tåg såklart lite bekvämare, men det var nästan halva priset på att åka buss så det fick bli det.

Ska bli spännande och kul att få komma iväg.
Måste försöka fixa lite hjälp med barnen åt cricka för han får då fortfarande inte lyfta grejer, men jag hoppas lite att mamma och pappa har tid och hjälpa till lite. Blir mycket roligare för barnen också!



 ♥

♥ Gomorron på er ♥

2011-04-28 @ 08:36:14 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag är det strålande vädret åter här, man behöver lite molnigt för o uppskatta vårsolen lite extra...
Natten har varit lugn men jag tycker synd om Cricka som inte kan sova som han vill. Själv skulle jag få ont i ryggen av att bara sova på rygg. Vid 5 hugget behövde han få lite morfin igen och när han vaknar är det dags att ge honom dunder alvedonen.
Känner mig lite som en sjuksköterska och sköterskan på uppvaket igår trodde att jag jobbade inom vården... Har ju funderat på att plugga till sjuksköterska och barnmorska och detta lilla omhändertagande gör mig ännu mer säker.

Under denna vecka skulle jag egentligen ha jobbat men får ta vab för Cricka är ju lite handikappad. Jag hoppas komma ifatt lite med tvätten bland annat men jag ska även ta tag i lite annat och så ska jag självklart hitta på saker med barnen. Idag hoppas jag komma ut med Wilmas lite större cykel och cykla. Vi ska se hur hon klarar det utan stödhjul. Hoppas det går bra, men det tror ja, bara hon vågar slappna av.

Nu ska jag strax gå o kolla Cricka igen om han vaknat. Han behöver hjälp upp ur sängen annars tar han i med magen och det får han ju inte. Sen får vi se vad dagen bjuder på...

Kram på er ♥


Dagens vägning!!

2011-04-27 @ 22:36:23 / Allmänt / Kommentera (0) st
Blev ju ingen direkt överraskning...
Påskens lilla fest och godisintag det faktiskt blev ledde till att jag gick upp 1,4 av dom 2.2 jag hade gått ner förra veckan. Väldigt tråkigt, men nu har jag fått igång mig själv igen.
O självklart tog jag fel på vägningstiden så det blev hemmavägning idag igen...

Till nästa vecka ska jag klara 2 kilo, kommer aldrig klara mitt 5 kilos mål till galan, men jag får hoppas, i alla fall 1,5 vecka till =)

Kram på er ♥

The O-day!

2011-04-27 @ 21:18:34 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag kl 06:00 ringde väckarklockan och hela familjen steg upp.
Jag och barnen för att knalla till dagis och cricka för att göra sin andra rengörings dusch. (Den första genomfördes igår kväll). Det behövdes inför operationen som skulle ske kl 08:00.

Då vi blev lite sena till dagis fick vi gasa lite för det var visst lite längre från norrköping till finspång där operationen skulle ske. Exakt 08:00 klev vi in till receptionen och betalade för att sen åka upp till våning 5. Cricka fick byta om till en långskjorta och en överdrags skjorta och extremt sexiga strumpor som kunde ha räckt honom upp till midjan =)

Det blev snart dags för honom att gå iväg och jag rattade bilen mot norrköping igen.
Hämtade min telefon, som jag såklart glömt hemma, och styrde mot maxi. Där inhandlade jag lite byxor och strumpor till barnen. Jag visste inte riktigt när jag skulle vara tillbaka o hämta Cricka så jag åt en väldigt lätt lunch och åkte iväg så jag var tillbaka runt halv 12.
Han hade kommit in på uppvaket och var lite smågroggy, men jag fick komma in o sätta mig.
Det tog sån pass tid att jag fick gå ut och lägga i mer parkeringspéngar.
Hade jag vetat ungefär hur lång tid det skulle ta så hade jag åkt en sväng till Viberga istället, men men...
Vi åkte hem runt 14 snåret,  men kom då bara till Viberga för Cricka mådde så fasligt illa. Det var nog en blandning av yrsel, men också smärta som han började känna av igen.

Tur att vi fick med oss dunder alvedon hem och morfin, för det har verkligen behövts!!

Frågan är om jag ska skratta eller gråta...

2011-04-25 @ 20:54:54 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja, i vilken ände ska jag börja...

Idag var cricka och barnen på kolmårdens djurpark och hade det skönt.
Jag skulle handla efter jobbet och tog det väldigt lungt. Glad över att slippa stressa med handlingen.
Jag packar in mina varor i bilen och när jag ska backa ut från platsen upptäcker jag att jag inte kan svänga, det tar helt enkelt stopp. Går ut och tittar min omkring och upptäcker snart att på förarsidan så har det hänt något med antingen däcket eller hela framvagnen.

Ringer till Cricka som inte hör vad jag säger för att jag är super hes.
Ringer då pappa som snällt tar lite ledigt från jobbet och hjälper mig att kolla och sen ringa bärgning. 
Är både hes och har dåligt med batteri så att jag ska lyckas ringa och få dom att höra mig känns bara onödigt.
Snart kommer dom och jag står såklart längst in och dom kan inte komma in med bärgningsbilen. Dom använder sig av nån hjulvagga så att dom får bilen nästan hela vägen ut innan länkarmen (som det visade sig vara) går av helt och dom får dra upp den med vinsch på flaket?!

Jag bara skrattar åt hela situationen, för det känns så komiskt.
Jag är hes, har inget batteri och bilen går sönder bara någa dagar efter att den andra bilen blivit påkörd av en cykel. Nu står den i alla fall på en verkstad så får vi se vad som händer. Tror inte att det går på försäkringen, men jag hoppas verkligen... Hoppet är det sista som överger en ;)

Imorrn hoppas jag få veta lite mer, men jag är taksam över att den paja där och inte när nån av oss körde för då kunde det gått illa... Men tillfället är även det ´ganska bra valt för det är bara imorrn vi måste låna bil för sen är båda hemma tack vare crickas operation som äger rum på onsdag....

Så jag är glad att vi har en vakande ängel över oss!!  ♥♥♥

♥ Måndagslistan ♥

2011-04-25 @ 20:13:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;

* Påskhelgen blev super duper underbart trevlig, super väder och underbart sällskap!

* Barnen och Cricka fått lite tid med varandra i djurparken som hade påsklovs öppet...

* Jag gått och blivit både hes och snorig nu och inte lagom till mamma galan!

* Bilen valde att paja i rätt tid så vi inte behöver strula med det, men hade jag fått välja ja...

* Det är vägning på onsdag, även fast resultatet blir som det blir...

* Cricka är min värld mitt allt, tillsammans med barnen!


♥ Gomorron ♥

2011-04-22 @ 08:37:34 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag vaknade barnen tidigt trots att dom inte somnade förrän runt 21. Hade önskat att dom sov till 8 men icke, kl 7 blev det morgon. Vi sitter och tittar på bolibompa och myser alla 3 under samma filt så det är varmt och gosigt ♥
Både jag och barnen är lite snoriga och hostiga, men jag hoppas att det försvinner snabbt för nu är det fel årstid att vara sjuk.

I helgen är det ju påsk som alla vet, vad ska ni göra påskhelgen?

Här blir det rätt så lugnt, jag jobbar eftermiddag idag (14-22) så barnen och cricka får en eftermiddag utan mig, men på förmiddagen ska vi fixa grejer till päskäggen. Imorrn förmiddag ska vi handla mat och annat till em/kvällen då vi får besök av Crickas syster med familj och crickas systers mans syster med familj. Det ska bli kul, dom bor i stockholm och det är inte så ofta vi träffar dom. Söndagen är lite obestämd än, men vi har pratat om Kolmårdens djurpark, beroende på hur lördagen slutar och på eftermidagen ska vi till mamma och pappa och äta mat, men även fira mamma som fyller år idag!
Grattis mamma!

O på måndag är det dags för jobb igen för min del men barnen och cricka är lediga så vi får väl se vad dom hittar på. Skulle gärna vara ledig med dom men det får jag vara nästa vecka när jag är hemma och vabbar...

Kram på er ♥


Tävling!!!

2011-04-21 @ 16:00:49 / Allmänt / Kommentera (0) st


Hos Jenny kan du vinna Marabous nya kakor.
Jag är garanterat med och tävlar, gör det du också..



"Jag tävlar hos WWW.JENNYN.SE i samarbete med Marabou Cookies"


♥ Mammablogg galan!!! ♥

2011-04-20 @ 14:31:01 / Allmänt / Kommentera (1) st
Glöm inte att rösta på mig!!

Jag är nominerad i Bästa Mammabloggen och Bästa Vardagsmammabloggen!! =)

Gå gärna in o rösta på mig, skulle inte göra mig något att vinna ;-)
Rösta gör du här
Du kan rösta en gång per dag fram till den 6 maj kl 12:00..

rösta rösta rösta...

Säger hejdå till febern och välkomnar påsken ♥

2011-04-20 @ 12:23:25 / Allmänt / Kommentera (0) st
Som jag tidigare skrev så hade jag feber igår och var dunderförkyld mellan varven.
Idag när jag vaknade var det puts väck. Har lite ont i halsen men annars känns det bra.
Har legat framför tv:n hela dagen sen 06:00 imorse när cricka och barnen åkte till dagis.
Det är verkligen inget bra på tv:n på dagarna, suck... Tur att jag känner mig så pass bra att jag ska gå o jobba imorrn igen.  Det märks även på att jag börjar bli rastlös här i soffan.

Ska snart hitta på nåt, det finns ju disk, tvätt, den vardagliga plockningen och så har jag två kartonger från uteförrådet att gå igenom, så nog finns det att göra alltid. Ska hinna med allt innan det är dags att hämta barnen, för då behöver jag inte springa omkring då och göra grejer. Jag springer tillräckligt efter barnen som det är..

Igår kom syster förbi för att sola lite och när hon var här så drog hon igång äggmålning. Barna målade 2 ägg var och nästan alla 4 blev mestadels svarta. Lite synd, men fina är dom ju såklart ändå. Vi fixade också påskriset och i år valde Wilma ris med rosa fjädrar och så fick jag Oliver att välja gula + att vi köpte några gröna lösa fjädrar så det ser både påskigt och vårigt ut. Idag ska vi åter igen påskpyssla och idag ska vi använda oss av en äggkartong och en sats från panduro så att vi kan göra lite kycklingar.
Hoppas det blir både kul och bra!


Dagens vägning!!

2011-04-20 @ 08:04:35 / Viktnedgång / Kommentera (1) st
Japp idag var det vägning oh med tanke på att jag igår verkligen var superhängig med feber och förkylning så vägde jag mig hemma även idag för och slippa ge mig ut. Då kan jag vila så mycket som möjligt.

Men jag blev glad när jag ställde mig på vågen, - 2,2 kilo på en vecka!!! =)
Wohooo!!!

Denna vecka har jag inte använt mina bonuspoints, jag har tyvärr inte skött mig med mina promenader och situps. Har bara lyckats med en liten kort promenad men den här veckan kan jag återigen satsa på det. Men jag väntar mig inga minus nästa vecka, men det skulle kännas toppenskönt för några kilon till innan den 7 maj vill jag gå ner. Målet är 5 kilo och nu är det bara 1,9 kvar så jag håller tummarna..

Kram på er ♥

Man är inte alltid på topp...

2011-04-19 @ 17:51:37 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jaha...
Jag kände redan när jag vaknade att något inte var som det skulle.
Kände mig lite hängig men framför allt tjock i näsan.
Efter frukost gav vi oss iväg o handlade och under tiden kände jag hur jag mådde sämre och sämre.
Väl hemma tog jag tempen och den visade på ca 38,4. Så jag messade cricka oh bad honom försöka komma hem tidigare. Blir inget jobb imorrn, stannar hemma så jag verkligen blir frisk.

Sitter i soffan med en fleecetröja oh en filt. Oliver har gjort mig sällskap och vi tittar på filmen "Bilar" som är hans favorit. Cricka och Wilma åkte iväg en sväng på lite egentid, vad vet ja inte men det blir jag nog varse om när som kommer hem.

Kvällen blir lugn och stillsam för min egen del. Hade velat styra rätt mycket, men det är bara och acceptera.

Kram på er ♥

Förkylning på besök..

2011-04-19 @ 08:01:22 / Allmänt / Kommentera (0) st
Usch, idag vaknar jag supersnorig, ont nacke och rygg och stundvis även i huvudet.
Kände nog att det var på väg även igår för jag var lite lättirriterad igår.
Speciellt när jag sprungit efter Oliver som hela tiden smiter ut genom grinden när Wilma stup i kvarten ska ut till sin kompis som är värre än en pingpong boll  eller in genom grindne för o hämta något. O detta samtidigt om jag försöker laga mat.

Gick till sist och lade mig runt 21 för o sova och somnade i princip direkt. Har sovit lite dåligt och inte blev det bättre av att jag fick dela sänghalva med wilma några timmar. Vaknade runt halv 6 imorse och sen kunde jag inte somna om så jag hoppas att jag lyckas slumra några minuter lite senare idag.

Även barna är lite småförkylda så det blir inte många knop idag.
Vi ska väl ge oss iväg o handla lite förnödenheter och påskris. Vi brukar inte ha så mycket mer påskpynt, men det är nog dags att införskaffa lite så att barnen får uppleva pyntad påsk =)

Nu är det dags att äta frukost så vi får igång dagen lite...


Kram på er ♥

Måndagslistan

2011-04-18 @ 10:09:20 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag måndag är jag glad för att;

*
Helgen har bjudit på underbart väder och vi har varit ute o njutit med crickas släkt

* Jag har ledigt i 2 dar och ska verkligen njuta med barnen

* Storstädning blev gjord hemma i lördags

* Påsk närmar sig men även valborg och dansshowen med stormsteg

* Veckan börjar med underbart väder :-)

* vi snart rensat och fixat färdigt där vi ska få ordning...

* Mina barn och min sambo är helt underbara!


Kram på er ♥

Gomorron lördag ♥

2011-04-16 @ 08:41:13 / Allmänt / Kommentera (0) st

Lördag morgon, barna vaknar vid 7 snåret...
Suck, lite längre hade jag hoppats på när båda barnen somnade efter kl 20.

Vädret ute känns inte så uppiggande, inte ens 10 plusgrader och det blåser lite och solen lyser med sin frånvaro.
Så det blir inte så mycket jobb ute idag, vi försöker satsa på att städa för det behövs verkligen.
När städningen är klar hoppas jag att vi kommer iväg och gör lite småinköp som är planerade. Till kvällen kanske vi får pyssla lite jag och barnen. Fick ett jättefint kokboksställ när jag fyllde år som jag ska måla vitt. Wilma har en spargris och småbyttor att måla så jag får försöka hitta nåt på panduro till Oliver som han kan sitta och pula med. Vet att dom har djur i pappfigurer men det vore roligare att hitta nåt som håller lite längre.

Fick precis lust att även ta en sväng på Tropicariet så vem vet.
Sätter vi jag bara fart med städning så att Cricka blir inspirerad så kanske vi hinenr med en hel del idag!


Kram på er ♥


...Vilken seg dag...

2011-04-15 @ 21:16:19 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag har det inte gått i många knop, jag som SKULLE göra så mycket...
Men jag var helt enkelt för trött, vaknade av klockan och stängde av den o fast jag hade ställt fler larm så ringde dom inte så jag sov gott vidare och vaknade kl 14.
Kände direkt att mina planer grusades och jag tog det lugnt och försökte vakna till istället.

Kl 15 skulle barna hämtas och cricka skulle bli sen så jag fick traska iväg. Har varit lite frusen dom här dagarna när jag jobbat nätter och idag var inget undantag.
Men när vi kom hem fortsatte vi vara ute och jag drog en sväng med sopborsten över uteplatsen igen för det blir otroligt mycket sand och grus där av nån anledning. Men nu har vi invigt våren, utemöblerna är framme och vi har grillat för första gången i år :-)

Men vi insåg ganska snabbt att vi MÅSTE köpa ny grill i år, vi var på väg förra året men skulle vänta till rean, men det blev aldrig nån riktig grillrea så där gick vi bet så vi ger oss ut imorrn och utforskar grillutbudet!

Kvällen går i ett lugnt tempo, barna sover och vi slöglor lite på tv. Det känns riktigt skönt och veta att jag inte ska åka till jobbet om några minuter :)


Kram på er ♥ 

Äntligen ♥♥

2011-04-15 @ 06:50:41 / Allmänt / Kommentera (0) st
NU är denna jobbperiod över och jag ska snart gå o få mig lite skönhetsömn innan jag idag ska försöka vända tillbaka dygnet och gå upp runt 12 snåret.

Måste försöka hålla mig lite sysselsatt också så jag ska iväg och köpa lite färg till handtaget på dörren till uteförrådet, det ska bli svart och sen lackas. Förra våren målade vi dörren och alla takbrädor vita, för den som bodde innan tyckte att det var snyggt att matcha även takbjälkarna i den extremt fula orangebruna färgen...
Det blev en förvandling, det känns mycket ljuasare och somrigare...

Ska även försöka mig på en promenad och så hoppas jag hinna dammsuga innan cricka kommer hem och vi ska sopa uteplatsen en gång till innan vi tar ut utemöblerna. Vi får väl se vad jag prioriterar när jag väl vaknar ;)

Man blir i alla fall så himla glad när himlen är molnfri och solen lyser när man åker hem på morgonen, då är det rätt så mysigt att åka hem!


Kram på er ♥

Gomorron, go eftermiddag ♥

2011-04-14 @ 14:14:49 / Allmänt / Kommentera (1) st
Har nyligen vaknat upp från min skönhetssömn och så glad och på sprudlande humör när jag såg att solen lyste.
Förhoppningsvis fortsätter det resten av eftermiddagen så jag får njuta av den jag med...  :)
Inatt är sista arbetspasset för den här svängen och sen börjar jag på onsdag morgon igen så jag hoppas på bra väder.

Igår hämtade jag Wilmas nya (köpt på tradera) fleecetröja som hade legat på utlämnings stället i nästan 10 dar utan att mail hade gått ut. En grön jättefin lite stor än, men det får funka hon kommer ju garanterat att kunna ha de även i höst. Oliver blev lite ledsen att han inte fick något, men då förklarade jag för honom att han har ju fått regnkläderna och då tittade han på mig o så sa han "Ode då" = okej då...  
Han är ju så underbar även fast jag har lite svårt o vänja mig vid att han inte har kvar sitt fina hår... :(
Jag tröstar mig med att det blir fint när det växer ut..

Idag håller jag alla tummarna för att vi kommer igång med rensningen av uteförrådet så att Cricka sen kan fokusera på att jobba lite extra så vi inte förlorar så mycket när han går hemma. Skulle själv behöva ta några pass men det är ont om dom tyvärr...

Jag skulle behöva gå en promenad idag men jag är helt slut i kroppen och siktar på att ta en imorrn istället när jag ändå ska upp tidigt och vända tillbaka dygnet och siktar på mer situps idag istället.

Kram på er ♥

Veckans vägning....

2011-04-13 @ 16:51:47 / Viktnedgång / Kommentera (0) st
Dagens möte blev en hemmavägning..

-0,4 kilo...
 Bättre än inget och jag hade nog förväntat mig lite mer. Iuförsig fyllde jag år i torsdags och räknade inte en endaste poäng då så det blev ju lite godsaker och det känns ju genast lite bättre när jag tänker på det.
Men nu så ska jag verkligen anstränga mig för att inte även äta upp veckobonusen vilket jag gör just nu. Då hoppas jag att det händer lite mer. Har min första deadline på - 5 kg till den 7:e maj då det är dags för galan!
Så det är ju bara 4,1 kilo kvar ....
Till nästa vecka hoppas jag på ca 1 kilo minus och så får det bli promenader 3 ggr i veckan och lite situps och armhävningar varje dag...

Nu är det snart dags för lite mat...
Idag blir det potatis, laxfilé och hollandaise sås, men enbart några teskedar för min del och så grönsaker såklart!

Kram på er ♥

♥Mammabloggalan♥

2011-04-13 @ 14:53:12 / Allmänt / Kommentera (0) st
Yes det börjar närma sig för Mammabloggalan - en gala för alla mammor att få unna sig lite lyxtid! :-)

Jag är nominerad i Bästa Mammabloggen och Bästa Vardagsmammabloggen!! =)

Gå gärna in o rösta på mig, skulle inte göra mig något att vinna ;-)
Rösta gör du här
Du kan rösta en gång per dag fram till den 6 maj kl 12:00

Kom igen nu!!

Nattsuddare ♥

2011-04-13 @ 06:56:35 / Allmänt / Kommentera (0) st
Har precis kommit hem från mitt nattpass och ska strax gå o lägga mig, men lite nedvarvning efter ett arbetspass är behövligt.

Inatt när jag fick lite tillfälle att surfa på jobbet så hitatde jag av en händelse en blogg jag definitivt kommer följa..
Hon är känd från tv-programmet Familjen Annorlunda och heter Madeleine Ilmrud. Jag fastnade för henne och hennes familj och kände igen familjesituationen hur den skulle kunna se ut om det var hemma hos oss. Stressigt och hektískt för Cricka och tid till allt för mig. I alla fall vinklades det så =)

Läste också att Madeleine, precis som jag, ska gå på Mammablogggalan och har börjat testa kläder... HJÄLP!!
Panik, kläder har jag liksom glömt bort... Tur att jag fick presentkort när jag fyllde, även fast en viss liten dam spolade ner 500 kr i toaletten för att presentkortet var fult! =(
Får ta mig till Linköping innan det är dags för att se vad jag kan hitta. Kommer såklart noga gå igenom våra egna butiker först, men alla butiker tar in olika saker och chansen är stor att dom har mer i linköping...

När jag vaknar idag är det dags för vägning om jag inte kommer iväg på möte idag. Är det dåligt väder så passar cricka på att jobba lite övertid med tanke på att han kommer vara sjukskriven i slutet på april början på maj. Är det bra väder hoppas jag ahn kommer hem så vi kan börja rensa ute förrådet som också det måste göras innan op. Jag lär märka hur det blir om sisådär 7 timmar.


Gonatt ♥

Jag älskar våren!! ♥

2011-04-11 @ 14:43:54 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag är det en sån härlig dag!
Solen skiner, det är ca 17 grader varmt i skuggan men av nån anledning blir jag även lite frusen i skuggan, luften är väl inte riktigt vårvarm än..

Jag har handlat dom kommande 2 veckornas vardagsmat, kört ett par maskiner tvätt och diskmaskinen brummar den också. Har plockat undan lite på golven, det var väldig ordning för ovanlighetens skull så det har inte varit så mycket att plocka. Men lite mer ordning går det alltid att få till här hemma.

Snart är det dags att hämta barnen och då ska vi vara ute på gården. Det ska räfsas gräsmatta, fixa ordning rabatten (som vi inte vill ha kvar, men bäst och fixa utifall dom inte tar bort den), sopa utanför trapp o grind igen och sopa uteplatsen så att vi kan få ut utemöblerna. Nu vill man ha dom ute, vi måste bara köpa ett par nya dynor tack vare vår oinbjudne hyresgäst i förrådet och så hade vi en eller två till som har råkat ut för andra olyckor.

Vi ska försöka vara ute hela eftermiddagen så att barnen är ritkigt trötta och vi får så mycket som möjligt gjort så att vi inte behöver hålla på så många dar. Vi har trots allt 2 veckor på oss innan cricka ska in på op, men det är skönt att få det gjort. Får inte heller glömma att köpa råttgift eller en fälla så vi blir av med hyresgästen/erna.

Dags att kila..

Kram på er ♥

Måndagslistan ♥

2011-04-11 @ 10:25:17 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;


* Jobbhelgen är över och det dröjer 5 veckor innan jag jobbar helg igen tack vare crickas op

* Dansworkshopen som jag var på igår faktiskt gick bra och jag än så länge inte har ont

* Våren verkar ha stigit in i vår värld, med olika former av väder =)

* Oliver har blivit jätteduktig med nappen, använder den bara på natten och en stund på morgon ♥

* Den här veckan ska vi bröja fixa med uteplatsen och även jobba oss vidare in i förrådet :)

* Vårinköpen till barnen är i princip klara, nu fattas bara ett regnställ till wilma och galonvantar

* Både min sambo och mina barn finns i mitt liv, utan er skulel livet inte vara desamma ♥♥♥♥



Vill du läsa fler måndagslistor kan du gå in här..


Kram på er ♥



Jag blåser bort ♥

2011-04-08 @ 21:05:46 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag har jag jobbat och framför mig har jag en helg med 2x12 timmarspass.
Känns sådär, men jag kan ju åtminstånde tänka på att jag faktiskt slutar kl 13 på söndagen för att kl 15 vara på ungdomsgården där jag hjälper till med deras valborgs show.
Men just på söndag kommer Alvaro från dansgruppen Bounce och ska ha en "lektion" med dom som anmält sig.
Ska bli himla kul!
Det skulle ha varit Jennie från samma grupp, men hon har skadat sig så tyvärr blir det ingen jazz för min del, får helt enkelt försöka hänga med i street och funk som inte är mina starka sidor. Men rolifgt blir det i vilekt fall som helst!

Utanför fönstrena blåser det så att utetaket lyfter lite grann och det känns även inne, vi har ju inte direkt täta fönster har vi upptäckt.

Jag ska krypa ner under filt strax och värma mig och hoppas det finns nåt bra på tv, ikväll får jag välja helt själv för sambon jobbar så att lönen inte blir så dålig efter hans kommande operation!

Ha en trevlig fredag kväll!

Kram på er ♥


En paus i städningen ♥♥

2011-04-07 @ 15:03:53 / Allmänt / Kommentera (0) st
Tar en liten paus för o samla ny kraft.
Nu är det strax dags för lite damssugning och skurning så jag bara har småsaker att fixa till innan det blir en dusch...

Men först måste jag ta tag i min ängest hög.
Har 2 högar med papper som har legat på golvet ett tag. Dessa ska in i våra räkningapärmar elelr liknande, eller så kanske jag rent av slänger en massa nu. Men sist hade jag suttit så länge och lagt in över 1-2 års räkningar att jag fick så ont i ryggen. Men nu måste dom bort, perfekt anledning när det komemr folk och man vill städa lite extra...

Bäst o sätta igång och till detta ska jag lyssna på Selena!


Kram på er ♥

Är ute på jakt!!

2011-04-07 @ 10:28:55 / Allmänt / Kommentera (0) st
Wilmas P.O.P jacka börjar bli lite kort vid magen så vi funderar på om vi behöver köpa en eller om hon klarar sig  till i höst.
Tittar på tradera men det finns inte många neutrala pop eller fix jackor kvar. Röda finns det, men jag är lite trött på rött så är helst ute efter en orange eller grön. Finns dom på tradera så är det fel storlek. Tankar går om jag ska köpa en ny fix jacka eller i alla fall leta på rean. Samtidigt känns det lite onödigt, det är ju inte långt kvar på våren, kanske 2 månader.

Vi ska ta en ordentligt titt på jackan, med lite tjockare tröja under så får vi se hur det ser ut. Det var ju också tanken att Oliver skulle ta den röda Wilma har nu då hans börjar bli kort i magen den med. Men det blir svårt om inte Wilma får ny. Men det löser sig, det är ju inte panik än, det bara nafsar i panik känslan =)

Köper vi en nu så kommer hon antagligen kunna ha den i höst om hon inte gör världens galopp i längden i sommar. Vi ska ta en glutt på om det finns någon rea kvar idag.

Dags o ge sig iväg och handla..

Kram på er ♥


Idag är ingen vanlig dag ♥

2011-04-07 @ 09:09:42 / Allmänt / Kommentera (0) st
Blev väckt av 2 gosiga barn i våran säng.
Wilma sa till cricka igår kväll att hon och Oliver skulle fixa till mig på morgonen för att han jobbade.
Så hon var på väg ur sängen och skulle fixa mig nåt att äta, så gullig hon är :-)
Men jag sa att dom kunde sjunga istället. Så jag fick låtsas sova och så sjöng dom ja må hon leva, lucia sången och blinka lilla stjärna.
Man kan inte få ett bättre uppvaknande =)

Idag är det mycket på schemat.
Jag blir ett år äldre och i eftermiddag kommer delar av släkten på lite firande.
Smart som jag var så bakade vi det lilla vi skulle baka igår.
Men det är lite inhandling av fika, ordentlig städning och så som måste göras.

Det kommer nog gå bra det kommer ju ingen före 17 så gott om tid har vi i alla fall.

Bäst o sätta fart så jag faktiskt hinner med allt!


Kram på er♥


Dagens vägning!!

2011-04-06 @ 20:59:39 / Allmänt / Kommentera (0) st
Lite svårt att veta exakt om jag faktiskt gått ner...
Jag reggade mig en kväll och hade då inte vägt mig på morgonen här hemma så jag tog en vikt som jag visste var på ett ungefär.

Idag var jag på ett möte och skrev in mig så jag också får den responsen.
Så man kan väl säga att jag gått ner ca 0,4 hg och jag är nöjd för det lilla för jag har som sagt inte varit så noga dom 4 första dagarna. Men  nu längtar jag till nästa vecka o gå dit så att jag kan se vad deras våg säger, ska även dubbelkolla med min våg så jag vet hur dom visar gentemot varandra..

Kram på er ♥

Onsdag och vägningsdag...

2011-04-06 @ 10:38:19 / Allmänt / Kommentera (1) st

Lite senare ska jag och barnen ge oss iväg så att jag får göra min första vägning.
Förra gången tog jag ju helt fel på tiden så det blev ingen vägning. Men idag ska jag iväg ch jag hoppas inte direkt på några resultat för torsd till sön räknade jag alla points, men jag åt inte nyttigt!

Jag sitter också o planerar vad jag ska bjuda på imorrn när släkten kommer för att fira mig!
Tror jag nästan är färdig så efter vägningen får vi åka en sväng till affären och inhandla en del smågrejer så att vi kan baka på eftermiddagen och bara koncentrera oss på städning imorrn. För det är ett nödvändigt ont, men det är skönt när det är klart...

På tal om städning så ställde jag ut julkartongerna i uteförrådet igår. Dock blev jag inte färdig.
Jag upptäckte när jag hade ställt ut 2 kartonger och skulle arrangera om lite så att jag fick plats med den sista att nånting hade ätit hål på en av stolsdynor. Jag tänkte direkt på en råtta eller mus men hoppades och bad till gud att den var borta för länge sen. Stuvade vidare när jag hör nåt prasselliknande. Snett ovanför mig på en kartong med gamla skolsaker i sitter det en mus ca 1,5 dm STOR!!
Jag avskyr verkligen råttor och möss och jag skrek och sprang ut, smällde igen dörren och sprang in.
Vi ska rensa i förrådet innan crickas operation och jag upplyste honom att jag vägrar ta i en endaste kartong jävel, vem vet hur många dom är och hur många skadebebisar det finns....   usch, jag ryser när ja tänker på det!

Vi har ett hål i ett hörn och det ska banne mig täppas till, men först ska det köpas råttgift och fällor och allt möjligt så vi får bort dom äckliga djuren... Hua, dom som har råttor till husdjur, dom förstår ja inte riktigt!


Kram på er ♥


Tisdagslista... ♥

2011-04-05 @ 12:10:28 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag tisdag är jag glad för att;

* Att jag äntligen räknar points igen och från o med i går räknar ja stenhårt.

* Denna vecka fyller jag år och har önskat mig saker som jag hoppas jag får, är glad bara jag får besök såklart..

* Alla vårinköpen snart är klara till barnen

* Trav vinsten i lördags, en behaglig summa så att säga...

* Cricka äntligen fått en tid för operation av sitt navelbråck

* Mina barn och min karl finns i mitt liv!


Kram på er ♥

Godmorgon lördag ♥

2011-04-02 @ 07:21:27 / Allmänt / Kommentera (0) st

Hur kommer det sig att när man måste gå upp är det skitsvårt, men när man får sova då är det lite lättare att gå upp med Oliver kl 6? Så har det visserligen alltid varit, men men....

Idag kör vi igång den tredje dagen med Viktväktarna och räkna points.
Japp, i torsdags skrev jag in mig på nätet eftersom jag missade vägningstiden i onsdags.
Så nu är jag månadsmedlem och räknar poäng, jag räknar poäng men kör inte stenhårt förränpå måndag och nästa vägning är på onsdag. Då ska jag väl förhoppningsvis kunna passa tiden som är runt lunch, med eller utan barn.
Jag väntar mig inga superresultat då om ens något alls, men jag blir såklart glad om det vill visa nånting!

Idag ska vi till mor och far o äta mat. Jag och mina syskon ska gå igenom kartonger med en massa saker som mamma och pappa sparat för o se om det är nåt vi vill ha. Man vet ju aldrig, ibland kan man ju hitta fina saker när man går igenom massa sparat.

Snart är det dags för lite frukost.

Trevlig lördag!

Kram på er ♥


Tidiga mornar är inte min melodi...

2011-04-01 @ 21:59:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nej usch, har senaste halvåret varit väldigt trött, men dom senaste 2 månaderna har jag varit extremt trött på morgonen och haft svårt att komma upp i tid så att barnen kommer i tid till dagis.
Idag var vi inte jätte sena, skulle nästan precis börja gå (förutom att wilma skulle få på sig ytterkläderna) när dom ringde efter oss.
På fredagar går dom o badar och har ingen koll på riktigt när, men ibland är det Wilmas tur och det var självklart idag. Vi hade helt plötsligt 5 min på oss att få på Wilma ytterkläder, ta oss ut genom dörren och till dagis. Det tog dock nästan 8 min och vi nästan sprang hela vägen. Tur att det inte är så långt och att dom sen inte heller har så fruktansvärt långt att gå till badet.

När vi sagt hejdå till Wilma blev Oliver helt förkrossad av att Wilma försvann och ville inte gå in på dagis. Men det gick snabbt över som tur var och jag kunde lämna över ett glatt barn och srosa hemmåt igen.

Väl hemma skruvade jag upp musiken och röjde undan lite så att när jag kom hem från stan bara behövde dra dammsugarn över golvet. Skönt o ha det gjort, även fast det behövs mer grundlig städning oh det va skönt att få shoppa lite till sig själv.

Jag var tvungen att köpa nya behåar, vilket inte är så billigt till mig pga av min stora barm. Så sparade presentkort ledde till 2 nya plus att jag fik lägga till lite, men det var det värt. Det roliga var bara att när vi på eftermiddagen skulle iväg med farmor så gick den jag hade sönder. Så jag hade 3 stycken i ca 2 timmar, nu har jag bara 2. Men det var väl tur att jag köpte idag då :-)

O jag hade även ett presentkort på stadium och där hittade jag dessa;

WARP W KITA CORALL

SÅÅÅÅ snygga och det var svarta jag ville ha i år för vita tygskor med små barn och ha det på många semesterställen insåg jag förra året - det var ingen bra idé!

Så idag har jag tillfredsställt mitt shoppning begär ;-)

Vi har spenderat kvällen med lite utemat i form av wok, tv och bara ett barn hemma.
Wilma sover med farmor hemma hos crickas syrra. Dom passar lilla astrid. Så det var lugnt här hemma, Oliver låg mer än gärna oh myste (vilket han inte brukar) och somnade runt halv 8, tidigare än planerat, men men han kanske har ro att somna om inne hos oss imorrn bitti.
En lugn och skön kväll... ♥

Kram på er ♥