Måndagslistan ♥♥

2011-10-31 @ 09:24:39 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

*
Skitbilen otroligt nog gick igenom besiktningen trots lysande ABS lampa...

* Vi har en haft en supertrevlig helg, lördag och mina föräldrar och söndag och crickas syster med familj...

* Denna vecka får vi svar på om vi får gå på visning av en lägenhet och förhoppnigsvis även svar på om vi får den!

* Wilmas nätter går bättre oh bättre...

* Min familj är så himla underbar!

* Det är höstlovsöppet på djurparken så där ska vi nog göra ett besök!


Helt underbar!

2011-10-30 @ 12:59:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Kan ni tänka er, mersan gick igenom besiktningen med BLANKT papper!

Vi är lite i chocktillstånd, ABS lampan lyser, och det kluckar om höger fram. Även rost var jag helt säker på att han skulle klanka ner på. Lördagens simskola gick även den galant, Wilma gjorde allt som dom andra gjorde och till o med simläraren fick (eller läs tvingade sig till) att få hålla i Wilmas armar när dom skulle prova att kråla.

Det känns så bra när hon gör det! =)


Lördag eftermiddag spenderade vi hemma hos mina föräldrar med lite pyssel ute och god middag senare.
Kvällsfika och tittade på premiären av Så mycket bättre!!

Idag tar vi det lite på halvfart, vi glömde ställa om klockan inatt så det som kändes så bra imorse när Oliver vaknade, blev ju genast tråkigt när ja insåg att klockan inte alls var 7:30 utan 6:30.
Antagligen ska vi till cricas syster med familj och äta lite mat, det blev med andra ord inget Astrids Värld, vi kände att vi ville sova lite...

Barnen har också sovit heeeela natten i sina sängar, Oliver gör ju det jämt, men Wilma brukar vakna en gång per natt och så får man gå upp och söva henne i sin säng med en tänd lampa. Den proceduren går bättre och bättre och förhoppningsvis hittar vi en vettig nattlampa snart... Nåra tips?

Kram på er ♥

Fredagsmys med shopping!

2011-10-28 @ 22:00:00 / Allmänt / Kommentera (0) st
Yes, idag var det inplanerat att träffa en god vän, strosa runt i ett av vår orts köpcentra.
Vi rattade iväg bilen och hade en väldigt trevlig dag.
Jag hittade en jacka som jag fick ner i pris ca 400 kr tack vare rabattkupong och även lite fingervantar till barnen (dom har en tendens att bara försvinna) och lite mer strumpor till Wilma.

Vi var såklart inne i en hel del butiker och bara tittade och strosade...

En god lunch intogs på Lindahls i form av en sallad.
Så himla skön dag, önskar det fanns tillfällen för fler såna, men nu är det ju inte långt kvar tills min anställning tar slut och får jag inget nytt jobb så har ju väldigt mycket ledig tid att göra saker på...

Fredag kvällen har vi tillbringat med en god middag bestående av potatisgratäng och fläskfilé.
Efter maten var det dags för ordentligt fredagsmys med tända ljus, Rampljuset på barnkanalen och mys i soffan.
Fredagsmys är det bästa Oliver vet och han vill ha fredagsmys varje dag =) han gå alltid och släcker lampona i vardagsrummet och säger fredagsmys. Att det blir nattsvart har han inga problem med, dock har hans föräldrar lite svårt för det ;)
Vi frågade idag vad fredagsmys var för nåt och Wilma svarar "När alla sitter i samma soffa" Så mysigt och rart sagt och det funkar i vår soffa!

Imorrn ska vi hem till mina föräldrar och vi hoppas på en fin dag så att vi kan vara ute mycket. Titta på hästar och göra annat...
Söndag hade vi tänk åka till Astrid Lindgrens värld och deras höstmarknad, men jag vet inte ja, måste räkna lite på det först tror ja. Det är ju lite grejer som ska fixas den här månaden.

Tiden tickar på och imorrn är dte upp tidigt för att vara på simskolan kl 8:30. Suger verkligen att det är så tidigt men samtidigt så kommer man igång och har hela dagen framför sig...

Så godnatt med er! ♥

Jag skyller allt på elefanterna!

2011-10-27 @ 11:18:47 / Allmänt / Kommentera (1) st
Usch, vaknadde för 30 min och jag skyller allt på elefanterna!
Hade jag inte sovit så länge igår så hade jag varit trött igår kväll. Nu var ja ju inte detså när jag började somna runt 2 hugget då vaknade wilma och jag fick bädda ner henne och vips så var jag pigg igen. Tror klockan var närmare 6:30 när jag somnade. Inte mycket sömn inatt och min planerade dag blec helt rubbad.

Har så mycket att göra idag och hade lagt upp det så att jag skulle hinna mycket men i lugn och ro. Nu får jag istället vara effektiv utav helvete. Det vore en sak om jag inte skulle iväg nånstans, men Cubus har 30 % på allt idag så jag ska kolla på vinterkläder till Wilma och så har jag lovat att vi ska kolla nattlampa också. Klart det löser sig, men det är lite störande, speciellt när det i grunden inte är mitt fel att jag sov så länge igår.

NU är det i prinip lunchdax men vi tar o äter lite frukost istället =)

Kram på er ♥

Jobba, sova och en klampande hjord elefanter i mitt sovrum!

2011-10-26 @ 23:26:49 / Allmänt / Kommentera (0) st
Har dom senase dagarna i princip bara jobbat och sovit fats i omvänd ordning, eller hur jag ska säga. Har jobbat 5 nätter i rad och natten till idag var den sista. Hade planera att sova till halv 1 och sen gå upp och piggna till för att vidare åka o storhandla.
Men detta grusades ganska snabbt, av många olika anlednignar.

10:20 började det klampa och dunsa på taket, takläggarna skulle byta lite plåtsidor. Trodde det skulle ske om 1-2 veckor och inte om 1-2 dygn för så stod det i pappret vi fick IGÅR!!!!

Klart dom inte kan veta att nån jobbar natt och behöver sova, men om dom anlänt den tidpunkt det stod på lappen hade JAG kunnat anpassa mig om jag jobbat natt!
JA, jag är irriterad över detta för inte nog med att dom förde ett jävla liv när dom skulle upp med alla grejer och attiraljer, när dom sen skulle ner så slängde dom ner sina jävla prylar på lastbilen så det lät ännu värre!

Usch detta kommer störa mig ett tag för ja hade planerat dagen så att jag kunde fixa lite hemma och mysa med barnen en stund också. Men det blev så att vi handlade när cricka slutat jobbet så vi var inte hemma förrän 19 och smack var det kväller.

Blir desto mer att göra imorrn och så hade jag ju inte tänkt. Ligger efter med både städning och tvätt så jag vet vad jag gör imorrn. Ska även få barnen att städa sina rum och Wilma ska prova en del kläder jag köpte förra veckan så vi vet om det går att använda eller lägga i urväxtlådan. Har också lovat att vi ska åka o kolla på en riktig nattlampa.

Gud, det är mycket att göra imorrn.
Bäst att knoppa så att man orkar och jag får hoppas att jag sover hela natten trots att jag sov till 14:40!

Kram på er ♥

♥ Måndagslistan ♥

2011-10-24 @ 07:00:44 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

* Lediga dagar står för dörren efter 2 dagars jobb till...

* Oliver är frisk och än så länge är det bara jag som är lite små förkyld...

* Imorrn kommer lönen med lite extra klirr i kassan...

* Det närmar sig att börja plugga för min del...

* I helgen ska vi hem till hem till mor o far o ha det mysigt!!

* Min underbara familj är det bästa och finaste som finns!!


Usch och fy för sjukdomar!!!

2011-10-19 @ 10:49:38 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag börjar bli trött på det här med sjukdoma.
Det ÄR visserligen bara dag 3 men ändå. Idag hade vi hoppats att Oliver kunde gå till dagis, men han var så hängig och gnällig imorse och termometern visade 38,2. Vi for och köpte blöjor som var precis slut och några godisbitar. Å nu sitter vi i soffan, nerkrupna under en filt och tittar på Cars för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Om en stund ska vi ta tempen för o kolla läget igen. Även på mig själv, men fber har jag nog inte trots att både halsont och snor har kommit på besök. Magen gör fortfarande lite ont, men har jag inte feber och inte är helt avtrubbad av förkylningen så ska jag gå o jobba imorrn. Så imorrn får cricka vara hemma och vabba.

Så tråkigt när man blir sjuk, massa planer grusas, inga viktiga, men det här med att ringa samtal och fixa ansökan det blir liksom aldrig av. O bilen ska besiktigas på tisdag men som det är nu så går den inte igenom med en abs lampa som lyser, det måste jag verkligen ta tag i....

NU dags att mysa igen....


Kram på er ♥

En aktiv helg följs av...

2011-10-18 @ 11:51:06 / Allmänt / Kommentera (0) st
... lite sjukdomar!

Oliver hemma för säkerhets skull idag också, jag hemma med fortsatt magont.
Jag känner inte av det lika mycket längre, men det känns när jag går och när jag sätter mig. Konstigt!
Jag hoppas det försvinner så jag kan gå o jobba, kanske redan imorrn....
Ingen idé att hoppas för mycket, på torsdag ska jag jobba, det har jag bestämt... har både läkartid och möte som jag måste gå på...

Att vara hemma och vara sjuk är inte rikigt min grej, när jag inte har feber och inte är helt utslagen så blir jag så lätt rastlös, det är ju så tråkigt! Jag har surfat och surfat, men nu börjar även det bli tråkigt. Får lite senare ta mig bort till andra datorn och fixa med ansökningar, skannern står ju där...

Brrr är lite frusen har till o med sockar på mig, kanske är det febern som kommer smygandes...

Kram på er ♥

Måndags film ♥

2011-10-17 @ 16:25:02 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, vi slöhänger i soffan hela familjen.
Oliver ahr fått vara hemma från dagis för imorse verkade han super duper förkyld, cricka vabbar.
Jag fick åka hem efter ca 3,5 timme på jobbet för att jag har ont i magen, det börjar lätta men kommer tillbaka ibland. Vet inte riktigt vad det beror på, är inte dålig i magen så jag måste springa på toa så det är väl nåt annat. Det får gärna gå över snart, men det återstår att se....
Till detta ser vi på RIO, en ganska bra film!

Helgen att varit precis så där underbar och aktiv som jag önskade.
I lördags styrde vi tidigt kosan mot simskolan som Wilma vägrade att va med på i 30 min, mest för att det var klädsim tror jag. Men men, vi åkte hemåt för att sen träffa Crickas mamma och syster med familj för en fika/lunch på Lindahls. Mätta och belåtna åkte vi upp till Vrinnevi skogen och lekte lite på kottebanan.

En sån underbar plats, lek och stoj för barnen plus att man kan grilla om man vill. Inget vi gjorde då men nästa gång. Barnen, cricka och malin gick hem genom skogen men jag tog bilen som ändå skulle handla lite till middagen. Väl hemma satte vi oss ner några minuter innan vi började med grytan. Blev en likadan som vi åt förra helgen men den är ju så god =)


Söndagen var slapp jag vet inte riktigt var energin hade sprungit iväg. Vi var barnvakt åt barnens kusin Astrid. Efter att samlat lite energi så pysslade vi. Gjorde så fina ugglor av toarullar! Ska försöka lägga upp en bild så ni får se...

Astrids föräldrar kom runt 19 tiden och fick lite mat innan dom kilade hem för läggning m.m.
Vår små kottar somnade ganska snabbt när vi väl fick dom i säng. Vi slappade framför tvn och när nya serien Pan Am började klockan 21 så låg vi i sängen och tittade. Tyckte den var superbra, men den var nog typisk tjejig =)

Nu är det snart dax att fixa nån middag, undra vad det kan bli hungrig är jag i alla fall inte =(

Kram på er ♥

Måndagslistan ♥♥

2011-10-17 @ 16:00:11 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

* Helgen blev precis sådär perfekt och aktiv som jag önskade =)

* jag i fredags fick iväg mina ansökningar till studier

* Jag i veckan ska skicka in ansökningar till vårens studier

* Fina släktingar är det bästa som finns...

* Olivers oroväcknde morgon förkylning inte verkar bli värre, men lurar oss =)

* Min sambo och livskamrat är det bästa sm hänt mig!


Det känns så bra!!!! :)

2011-10-14 @ 12:33:32 / Allmänt / Kommentera (0) st
Sådär, nu är det gjort, ansökningsblanketten till natur kursen är nu inlämnad.
Imorrn ska jag försöka sätta mig och söka 2 kurser till våren. Tråkiga Matte B och så funderar jag även på lite administration på distans, men vi får se.

Det blev en tidig morgon idga med, Oliver vaknar kl 6 nästan varje dag. Oftast har han väl legat en stund i sängen o vaknat så när han komemr in till oss så kryper han ner men säger direkt att han ska se på tv. Så efter bara nån minut gick han in o tittade på tv och storasyster Wilma som ville sova längre idag än igår var inte sen på att följa efter....
Tyvärr kunde jag själv inte somna om, låg och drog mig lite innan jag gick upp. På det här sättet kom vi iväg tidigt med papprena och var hemma lagom tills det var dags att gå till dagis =)

Har haft lite egen tid nu så här innan jobbet, har ätit lunch och så skulle jag göra massa småsaker, men allt det gjorde jag ju tidigt imorse så nu är jag nästan lite rastlös, tur att man får lite plugg om ett tag. Ska väl drista mig till att byta sängkläder i vår säng innan jag åker och jobbar...

Brrr, jag är lite frusen av mig och imorse hade vi 20 grader inne, det är rätt kallt hos oss då värmen kommer uppifrån och golven är ännu kallare. Så imorse drog jag upp värmen lite till, vill inte dra upp för mycket på en gång heller så vi svettas i onödan. Men man ska inte beöva gå med tjock tröja och sitta med filt på sig, lagom är bäst!

Bäst och sätta fart med sängen för dt tar ju sin lilla tid med onda axlar..

Kram på er ♥

Idag gäller det...

2011-10-14 @ 07:22:08 / Allmänt / Kommentera (0) st
...det är idag som jag ska åka ner till vägledningscentrum och lämna in ansökan till studier. Vet inte riktigt om jag har lust att gå ut  det här vädret men vad gör man. 2 minusgrader ute....
Ska bli skönt att få det gjort och veta att jag inom en snar framtid pluggar naturkunskap B :)

Ons och tors har jag jobbat förmiddag vilket innebär jobb 06-14. O det har varit lite full rulle, i onsdags hämtade jag studieblankett, efter maten var det baddags och sen sov dom små, eller ja wilma sov. Oliver hade sovit en stund på dagis och somnade 20:30. Jag fick lite sömn i kropp och knopp och efter torsdagens jobb åkte jag till mormor och hämtade en motionscykel som vi ska låna, (föhoppningsvis kommer jag cykla lite också) vi åt middag och vips så sov 2 trötta små barn och jag gjorde kantarellmackor.

Fredag idag och jag jobbar 14-22, inte helt jättekul, men jag jobbar ju bara till siste december än så länge och sen är det slut på fredagkvällar med jobb.

Helgen ska spenderas med bad och sen är det ganska tomt, men nåt ska vi nog hitta på för vi kan inte ha en lika slapp helg som förra även fast det är skönt :)


Nu, dags att hänga en maskin tvätt och sen är det frukost!

Kram på er ♥



Jag gjorde det....igen..

2011-10-10 @ 21:30:29 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag hoppades, jag trodde, jag ville verkligen....
Men näe...

Vad det handlar om?
Jo, åka och handla med barnen. Fy säger jag bara.
Hur mycket jag än pratar med dom innan och i affären så har dom på nåt konstigt sätt 1000 gånger roligare än vad jag har. Tills arga mammans tålamod är helt slut. Jag hade varnat innan för att om dom inte skäpte sig fick Oliver sitta i vagnen. Tyvärr blir han alltid den som får sitta i vagnen för jag vet att Wilma blir lugn då. Sätter jag Wilma i vagnen så är risken ganska liten att Oliver lugnar ner sig. Oftast blir det att jag åker själv o handlar för jag vet hur det är, kanske därför som det spårar ur när dom följer med. 
Om bara en av dom följer med är dom som guds änglar o så önskar jag att det kunde vara jämt när vi åker iväg. För nu får ni inte tro att det bara är i affären dom är så, nej nej, det är överallt. Många gånger för att Wilma triggar igång Oliver, vilket dock tog ett tag för oss att förstå... 

Även eftermiddagen och kvällen gick i duracellkaninens tecken, men jag hann knappt i fatt klockan.
Imorrn ska vi åka hem till mamma och pappa och få hjälp med skitbilen så den går igenom besiktningen. O barnen, ja dom kan springa ute och leka tills dom blir blå eller helt enkelt däckar. Det innebär att det kan bli en lugn kväll...

Snart är klockan kväller och det ska bli skönt, även fast vi inte gjort nåt fysiskt så msåte nog mitt huvud vila från allt tjat och gnat idag...

Kram på er ♥

Måndagslistan ♥♥

2011-10-10 @ 18:41:13 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

* Helgen var så underbar och allt gick i mysets tecken...

* Jag fixade iordning ute på gården oh det känns så skönt o ha det gjort

* Mina barn är så underbara och det absolut bästa som finns...

* Min sambo och själsfrände är mitt allt!

* Imorrn ska vi få lite hjälp med mersan av min käre far så att den är ok inför besiktningen!

* Nästa helg innebär också ledigt och massor med mys =)


Slapparhelg ♥♥

2011-10-09 @ 16:27:01 / Allmänt / Kommentera (0) st
Gud vilken skön helg vi har haft!
Lördagen tillbringade vi först på simskolan. O jag kan nu stolt säga att Wilma var med från första början. Med mig i vattnet, men men, vi gjorde allt som dom andra gjorde, dock tog det lite längre tid för Wilma med bröstsimmet. Men det är ju inte så konstigt, det är ju bara andra gången hon är i vattnet. Men hon kämpade och kämpade och var så duktig.

När vi kom hem hade vi lite dötid att slå ihjäl så det blev en sväng till Skopunkten där vi köpte ett varsitt par stövlar till barnen och ett par höstskor till Oliver. Han kan ju inte gå i gympadojor när det bara är 5 grader ute ibland.
Det följdes av ett besök på ICA kvantum där lite tillbehör inhandlades till lördagens mat som bestod av grillat med pot.gratäng. Mumsigt.

Vi hade det riktigt mysigt igår kväll. Tände ljus och släckte alla lampor, till det drog vi fram videon och satte på en gammal klassiker med barnen, Lejonkungen. Det var så himla mysigt och vi hade en så skön dag.

Idag har jag städat på gården och ställt in utemöblerna, snacka om att det är skönt när det är gjort. Bara 2 cyklar att ställa in sen när vintern kommer. Ett sista varv med gräsklipparn och räfsen sen är även det klart.
Cricka fixar höstgryta och när vi ätit ska jag dra ett varv och plocka undan sen blir det även idag en VHS film, kanske Pocahontas =)

Mån och tis är jag ledig så då får vi hoppas på trevligt väder eller i alla fall som idag för barnen har varit ute och lekt i flera timmar och för hoppningsvis har dom gjort av med lite energi. För hur tidigt dom än vaknar så är det alltid full rulle dygnet runt, jag förstår inte.


Härligt med energi fyllda ungar, men iblnad kan mamma och pappa behöva en paus...

Kram på er ♥

Härliga måndag...

2011-10-03 @ 11:44:19 / Allmänt / Kommentera (1) st
Vet inte om jag egentligen känner att måndagen är härlig men....

Barnen på dagis, har handlat, plockar leksaker och annat, ska dammsuga och skura, äta lunch och sen sova en stund innan det är dags att hämta barnen och sen åka o hämta pappa så dom slipper ha två bilar här när dom ska komma på firande i eftermiddag.

Men det bästa av allt, MUSIK på hög volym och bara va. Sjunga, dansa och släppa loss!!!
Just nu är det massor av låtar från Glee och det är där jag trivs bäst, i musikalernas värld =)


Har bara köket kvar innan jag ska dammsuga, som vi har gjrot var 3:e dag nu, rekord från oss men det lär inte bli långvarigt ;)
Men golvet måste skuras också, sen firandet i lördags med 5 barn som kladdar och duttar så kan ni nog tänka er hur golv, bord m.m ser ut och igår fanns nada tid. Jag jobbade 6-18 och cricka och barnen var på Kolmårdens Djurpark och familjedag. Köpte nya årskort till halva priset, det är så värt det, bara åka dit och ta halva parken en dag om man vill det. Så igår kväll var vi alla ganska slutkörda och jag har planer på att hinna med det idag...
Men jag måste sova också annars blir det kämpigt inatt....

Nähopp, bäst och sätta fart om jga ska hinna =)

Måndagslistan ♥

2011-10-03 @ 11:35:18 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

*
Att Olivers låga feber  just blev bara låg feber...

* Att helgens jobb är över...

* Idag ska vi fira Cricka med min sida av släkten!

* Vädret är så skönt, med både sol och hög temperatur!

* Barnen är så underbara, utan dom skulle jag vara naken!

* Wilma var med lite på simskolan i lördags, med pappa men ändå... 

* Det snart vankas lediga dagar!

* Han med stort H finnns i mitt liv!