Motionera mera...

2008-08-30 @ 14:00:53 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp det ska ja....

Idag gick ja, cricka och så barnen då förstås, i skogen. Nästan 5 km. Var JÄTTEjobbigt men otroligt skönt faktiskt, nu kan jag njuta av kräftskivan och mina få cider ikväll.

Hoppas det inte blåser för mycke ikväll bara eftersom vi ska sitta ute. Men det reder sig nog lite varma kläder så är allt lugnt.

Äntligen fredag!!

2008-08-29 @ 20:15:56 / Allmänt / Kommentera (0) st

Vet inte om ja kan säga så, har ju inget 7-16 jobb o behöver längta efter just fredag o helg. När jag väl jobbar så jobbar ja även helger så då längtar man bara efter ledigt. Visserligen jobbar sambon 7-16 men det känns inte så speciellt just nu. Kanske när han jobbat några fler veckor, det här var ju ändå bara hans första efter 9 veckors semester.

Idag kom jag äntligen ut på en promenad typ 30 min. Det är bättre än ingenting men nån gång ska ja gå längre. Gick med Lina och vi skulle sen iväg o shoppa hatthylla och skohylla till dom, så vi ville komma iväg skapligt.

Det var skoj o komma iväg med någon annan än sig själv och oliver  :-) men vi kom hem så sent så jag fick typ slänga i mig o oliver mat och sen ta bilen till dagis. men men...

Nu har ja kramp i min arm snart, oliver ligger o sover på den o ja skriver med den andra. Ska lägga ner honom o glo på Dobbidoo som börjar idag.

Imorrn är det kräftskiva hos föräldrarna, mums...


Superman!!

2008-08-29 @ 20:04:18 / Allmänt / Kommentera (3) st
Så här såg prinsen ut i mitt fynd!!

E han söt eller söt!!!

Hmm...

2008-08-28 @ 21:25:40 / Allmänt / Kommentera (2) st
Å den bilden blev ju liten.

Ni får ursäkta, ja har inte riktigt lärt mig alla funktioner ännu.

Men här kommer bilden igen för dom som vill se lite bättre  :-D

En ny dag...

2008-08-28 @ 21:00:28 / Allmänt / Kommentera (0) st
...lider mot sitt slut och barna sover o karln glor på tv.

Idag var en relativt lung dag.
Wilma vaknade runt, öhh, kommer inte ihåg men det spelar ingen roll. I vilket fall som helst så sov Oliver vidare i ca 1 timme så ja o wilma fick lite tid ihop. Vi hann äta frukost och sådär, fast frukost i wilmas fall bestod idag av välling. Vet att man ska stå på sig när dom säger emot. Men jag hade inte mage att typ tvinga henne att äta macka , ägg o yoghurt när hon började gråta och tog sina hundögon till vapen :-(.

Ville inte att dagen skulle börja med storgråt.

När Oliver vaknat o fått frukost så sprang ja omkring här hemma o plockade upp saker för det hade ja inte gjort på typ 4 dar eftersom ja inte varit hemma så långa stunder. Så nu känns det lite bättre, ser ju fortfarande dammhögarna i hörnen, men det får vi ta nån annan dag.

Mattorna är fina för där kör ja lite varje dag med min swivelsweeper (?) som jag fått/köpt genom mamma som beställde till sig själv och fick dubbla. Dom är rätt okej, men absolut inte tysta som dom säger i reklamen. Det är inget du tar fram när barnen sover direkt och den låter på snudd nästan lika högt som en dammsugarna även fast den mer "plockar" upp skäpet. Men katthår som sitter i mattorna, SHIT Asså, så mycke som ja får upp, trodde nog dammsugaren var lite bättre än så, men då kan man ju dubbelköra med swivelsweepern.

Var på stan med svärmor o bara och svärmor införskaffade lite kläder till barna. 2 par jeans till wilma och 1 pyjamas i stl 62 till Oliver. Jag köpte en pyjamas till Oliver jag också, väldigt cool!!!

Här kommer en bild, tuff va!!!

Thumbnail

Massage

2008-08-27 @ 19:54:12 / Allmänt / Kommentera (2) st
Idag började faktikst dagen lite bättre...

Wilma vaknade 06:30, precis efter att cricka gått ut genom dörren.
Jag tog in henne till mig o försökte mysa lite för ja var SÅÅÅ trött, men det gick inte så vi masade oss ur sängen och gick ut i köket o åt frukost medan Oliver sov vidare en stund.

Vi åt frukost och fixade oss med kläder o tandborstning och sen vakna Oliver precis lagom så då fick han frukost innan vi knallade iväg till dagis. SOm vi för övrigt var sena till idag med!!

Idag var det småbarns öppet på öppna förskolan (som sen visade sig vara stängt just idag, mer om det sen) så jag packade iordning väskan med mat till Oliver och lunch till mig. Jag planerade att vara där hela dagen så att ja vid 13 snåret kunde ge mig ut och gå innan jag hämtade WIlma på dagis kl 14.

Tyvärr så var det stängt för att dom var på utbildning. Lite dålig info där måste ja säga.
Men småbarnstemat som var babymassage på BVC var ändå. Men inne på BVC då.
Synd bara för dom som kommit lite längre ifrån och ville vara med på sångsamlingen kl 9:30  och så var det ingen.
Men babymassagen var jätteskoj och Oliver tyckte det var jätteskönt. Samma massage körde ja på wilma nu ikväll för o se vad hon tyckte om det, hon verkade tycka det var jätteskönt för hon sa inte ett dugg. Bara myste :-).

Nu sover dom små fröna och det känns verkligen i kroppen att vardagen börjat för ja är lite tröttare än normalt.

Passade förresten på att väga Oliver när ja var där och han har gått upp 340 g och växt 1,5 cm på 1 vecka och 2 dar.  :-D  Impressive!!!
Det märks ju lite på kläderna, synd bara att vi fyndade lite sommarkläder på sommarrean. Dom är väl snart för kalla att ha på sig.

Stess Stress Stress

2008-08-26 @ 19:55:02 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag var Wilmas första dag efter ett 9 veckors långt sommarlov...

Anledningen till att det blev ett så långt sommarlov var att lillebror Oliver föddes på midsommardagen den 21:e juni.

Men i allafall, hade planerat dagen så bra.
Vi skulle gå upp klockan 7, äta frukost o göra oss iordning för att börja gå strax efter halv 9. O med förhoppning om lite dötid innan vi knalla iväg så hade ja tänkt fixa med disken och plocka lite.

Dagen började med att vi försov oss!!!
Vaknade först av klockan vid 7 men somnade om då ja var så trött efter att ha varit uppe med Oliver och gett han mat mellan typ 4 och 05:30. Sen vaknade ja och då var klockan 08:17!!!

F*n, o vi  som skulle gå senast 08:35.
Slängde mig upp för att väcka Wilma som sov hon också och som när ja väckte henne sa; "Sova mera".
Är vi trött familj eller? ;-)
Fixade välling (vi fick hoppa över smörgås o allt det där) bytte blöja och tog på kläder.
Oliver vaknade så ja bytte på honom och drog på honom kläder. Hoppades att han skulle klara sig utan mat (handlade om 30 min) o det gjorde han tack o lov!!

Vi kom iväg hemifrån 08:57 (!) och jag gick så fort ja kunde i mina fejk foppa tofflor med AS hala strumpor, så det gick ju sisådär.

Vi kom till dagis typ 9:10 och väl där ser ja att det är 3 nya barn på inskolning och varenda dagisfröken är vikarie. Wilma kände inte igen en enda och hon som är så kinkig med nya människor. Jag stannade ca 2 min, märkte att det var ingen fara o smög iväg.

Gick hem, gav Oliver mat, åt frukost själv (kl 10:30!!) o skrev sen en inköpslista.
Åkte iväg o handlade, bara massa 2 för det och 5 för det. Köpte t.ex. 10 st sköljmedel för 100 kr (10 kr styck) på europris och massa tvättmedel (5 för 100) på Ica maxi.

Sen hem, lasta ur och in och ge Oliver mat igen. Shit klockan är 13:40 vi måste snart gå. Oliver blev klar och vi struttade iväg igen. de måste se rätt så konstigt ut när vi kommer ja o Oliver.
Vi har en Phil & Ted vagn och då ligger Oliver ner och Wilmas sitter ovanför honom så framifrån syns inte Oliver. det ser ut som ja kommer med en tom vagn :-)

Hämtade Wilma o jag fasade för att det inte hade gått så bra, med mat och sova o så. Men allt hade gått jättebra, inte gråtit, ätit bra och sovit lite i alla fall och när ja kom så stod hon o lekte för sig själv och lagade mat. Skönt!!

Vi gick hem och fixade ordning och lagade mat, Baconlindad kycklingfilé med ris och currysås. Jättegott!!

Nu är sambon o tränar (Flowing) och Wilma har gått och lagt sig.
Oliver sover, han har en långsovarstund just nu och jag ska snart ta mig lite kvällsmat bestående av ägg, yoghurt, macka o juice.

Har ja skaffat blogg??!!!

2008-08-26 @ 19:03:12 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja det verkar som det.

Jag har tänkt skriva om mitt liv som mamma, vår vardag m.m.

Även mina framgångar med att gå ner i vikt ska få ett litet hörn i den här bloggen.
Vi får väl se hur det går med det, är bara på andra dagen och det där sötsuget är ENORMT stort. Men med lite hjälp från sambon och en kompisen som hänger på så ska det nog gå  ;-)