Åter till bloggen

2009-04-29 @ 12:10:33 / Allmänt / Kommentera (2) st
OJ oj oj det var himla länge sen nu som ja bloggade...
Har skjutit det framför mig och tänkt göra det när barnen sover, men då har ja minsann också varit trött.
Har jobbat en himla massa känns det som också...
Mycket ute i den härliga solen för det är ju helt underbart, men vi msåte verkligen åka o inhandla lite sommarskor. Både till oss och till barnen.

Den här veckan jobbar ja bara idag och imorgon också. Skulle ha jobbat även fre lör och söndag natt men ja har tagit ledigt lörd och sönd och fredagen är frivillig att jobba pga att vi egentligen skulle ha stängt men nu har företaget förhandlat med facket och vi ska jobba. Anlednignen till att ja tagit ledigt är för att det är dop i stockholm. Min svägerskas mans systers dotter ska döpas.

Hoppas det blir en bra helg, dop på lördagen och skansen på söndagen.
Tyvärr missar vi ju allt valborgsfirande här i stan med majeld och karuseller men det kanske finns möjlighet i stockholm också. Vi får väl se vad som hittas på.

Här hemma händer det mycket med Oliver framsteg. Han kryper nu och ibland går det fort. Håller man honom i händerna så går han rätt så bra och det går skapligt fort där också. I helgen så började han resa sig mot bordet i vardagsrummet. Shit, det är lite skrämmande när han fortfarande känns så liten. Han är ju lite ostadig så man sätter rätt fort bakom ryggen så han inte ska slå sönder sitt huvud om han ramlar. I söndags när han hade dragit sig upp så tog han tag i en leksak och sen släppte han bara. Hade händerna vid honom utifall han skulle släppa menhan stod relativt stadigt en bra stund. Gud, det går så fort.
Wilma var över 1 när hon började krypa så då var hon automatiskt lite stadigare.
Men Oliver han går nog innan fyller 1, vilket han gör 21:e juni.

Har heller inte lämnat några viktresultat på länge, men det händer inte så mycket just nu.
Går inte uppåt så mycket, men inte ehller neråt.
Förra torsdagen så trampade ja snett på jobbet och himla ont i foten, kunde knappt gå på torsdagkvällen. Det kändes bättre på fredagen och även i helgen har det känts rätt okej. Har gått på foten hela tiden så den är inte bruten. Men igår gick eller stod ja på foten i stort sett hela dagen och när ja kom hem också. Har så fruktansvärt ont i foten nu. Den är svullen och jag vet att det antagligen blir mycket på jobbet idag också. Om ja fortfarande har ont om nån vekca så ska ja söka, kan ju hända att nåt litet har gått av för det var ordentligt feltramp.
Så med andra ord blir det inte speciellt mycket träning, vågar inte belasta foten när den gör så ont, men nu har ja varit borta ett tag från träningen och känner för att komma igång och då kan ja självklart inte....  :-(

Hoppas det blir bra i foten snart....

Nu ska ja läsa lite innan det är dags att packa väskan o ge sig iväg till jobbet.

Kram på er

Måndag, fast det är ju tisdag...

2009-04-14 @ 11:28:04 / Allmänt / Kommentera (1) st

Ja, visst känns det som en måndag...
Ja jobbar natt så ja känner ju inte av det vanliga 7-16 stressen eller vad det kan va och eftersom cricka är pappaledig så märks det inte på det sättet heller. Det man märker på är att posten kommer och att byggarbetarna här i området är tillbaka på sina poster.

Nu i en veckas tid ska dom asfaltera våra parkeringar.
Så då får vi stå ut med områdets gata, känns ju lite sådär, men om ja inte miss fel så får man stå på parkeringen på natten  :-/
Konstigt iuförsig, det måste ja kolla upp. Tar visseligen den bilen till jobbet så då slipper vi det.

Idag är det gnälldag. Wilma är hemma och är förkyld, hostig o snorig. Lite lite feber, just nu har hon däckat framför Madicken i soffan. Oliver är även han hostig och snorig o ligger däckad i sin säng efter ett gott mål mat. Cricka vaknade halv 6 eller vad det var, Wilma hade hostat så dant. Ja gick upp strax innan 7, cricka skulle lämna in bilen kl 7 så då var det bara o gå upp. Men har varit så trött, hela morgonen.
Hur ska ja hinna sova, får helt enkelt sova efter maten idag. Har ju ändå träffat Wilma hela dagen, så då känns det inte så jobbigt o gå o lägga sig på kvällen.

Kan ni bli extremt sugna på nåt?

Jag är lite hungrig o väntar på att cricka ska komma hem o då är ja extremt sugen på MCDonalds som ja inte ska äta för att ha framgång med viktnedgången. Om nu cricka skulle få för sig att köpa hem det, då kna ja skylla på honom, det är bra. Även fast det är dåligt för mig. Suck, varför ska det vara så svårt att gå ner i vikt...

Nä, ska kolla posten tror ja...

Ha en trevlig dag

Kram på er


Hoppsan

2009-04-13 @ 16:18:41 / Allmänt / Kommentera (1) st
Nu var det visst länge sen ja plita ner nåt. Men vår vecka har sett väldigt hektisk ut.
I måndags hämta vi bil, ja åkte o jobba.
I tisdags handlade vi lite och käkade god lunch för att ja fyllde år. Sen jobba.
I onsdags, vet ja inte vad vi gjrode, men vi vra i väg stor del av fm och på em var ja på ett möte.
Samma sak torsdagen.
Fredagen (långfredagen) då var det dags att fira mig.
Stressig morron med smörgåstårte bak(?) och duschning och städning och cricka köpte present till mig.

Mina gäster kom vid 15 och jag fick många bra saker. Present kort på lite olika ställen, en bra bok, lite tröjor, ett apr mysbyxor och så ett Wii Fit. Det var nog den mest oväntade presnten.

Påskafton var det ut till svärmor där vi träffade svägerska med man, hans syster med familj. O vi åt, och barnen ölekte. O vi satt ute, o nästan svettades. Det var en jättetrevlig helg.
Vi åkte hem i går eftermiddag och åkte då direkt till mamma o pappa för att egentligen hämta nycklar emn också titta in lite. Vi fick lite mat där och Wilma ville sova där så när vi åkte hem lagom till bingolotto (JA, vi ´spelade det) så hade vi bara lillskrutt med oss hem.

Blev en seg kväll och idag har vi varit iväg och lekt lite i folkparken.

Ikväll ska vi ta det lugnt och äta upp godiset, imorrn ska vår nyinköpta begagnade bil in på service för att byta fläktrem eller nåt liknande. SUCK!!

Men det är rätt så pinsamt att åka omkring i tjutbil. Men crika ska ta sig en liten promenad därifrån imorrn bitti. Nyttigt för honom.

Lillkillen pockar på uppmärksamhet, kanske ska ge honom lite  ;-)

Kram på er

Ja må ja leva, ja må ja leva!!!

2009-04-07 @ 08:16:35 / Allmänt / Kommentera (3) st

Idag fyller ja 26 härliga år.
Dagen började med frukost på sängen och sång av Wilma.
Till det fick jag en teckning som wilma ritat och skrivit grattis mamma.

En väldigt bra start på dage  :-D


Lediga veckan i korta drag

2009-04-06 @ 07:36:49 / Allmänt / Kommentera (0) st
Oj vad det har hänt mycket den här veckan, jag som tänkt att ja på min lediga vecka skulle slappa, städa o träna 3 gånger.
Men nej, i måndags var vi på busfabriken. Tisdagen kommer ja inte riktigt ihåg vad vi gjorde på dagen men jag jobbade extra natten till onsdag. Onsdag åkte vi till Linköping och kollade bilar på bilfirma. Torsdag kollade vi på en bil och träffade svärmor. Fredag var vi på banken. Lördag åkte vi till svärmor för att cricka skulle tvätta av sommardäcken till volvon som ska läggas ut till försäljning och på kvällen var vi en stund hos mamma och pappa. Söndag var cricka och pappa iväg för att hämta bilen vi bestämt oss för samt att vi lagade mat.

Ja min/vår vecka i stora drag.
Bilen vi bestämt oss för är en Mercedes A 160, 98:a.
Idag får vi hämta den, dom tog inte postväxel så därför blev det inget bilköp igår. Men idag så.

I fredags kväll tro ja det var, så fick Oliver feber.
Den fortsatte på lördagen men oj, den hade sin absoluta topp på lördag kvällen.
Han hade 39,5 och en av hans egna alvedoner hjälpte inte. När han fått en av Wilmas natten till söndagen, då släppte det lite. Stackarn, tyckte så himla synd om honom. Han var så hjälplös, ville bara ligga på mig. Hade säkert funkat med nån annan också, men när han väl sov gott så kunde han få ligga kvar.
Han fick dela säng med oss halva natten men när han fått alvedonen så ville han sova i egen säng. Det blev nog för vamt inne hos oss.

Febern höll sig borta hela dagen igår men kom självklart tillbaka framåt kvällen, så vi får se hur det blir idag.
Jag börjar jobba kl 14 och cricka har också känt sig lite smårisig ett par dar. Men eftersom jag förlorar hela helgen plus en natt med jobb i påsk då vi stänger så är det bra om ja jobbar mån o tisd. Sen är ja ju ledig igen 1 vecka :-D SKÖÖÖNT!!!

Vi har förresten bytt vägnignsdag. Nu är det lördagar som gäller. I lördags gick det rätt okej, bättre än ja förväntat mig. Ner 5 hg eller nåt sånt och ja hade stenhårt räknat med + 1 kilo eller nåt. Men har ju ändå inte lyckats komma iväg o träna fast ja velat, men att lösa detta med bil har ju samtidigt känts lite viktigare. Men nu är det förhoppningsvis löst.

I påsk blir det full rulle.
Jag fyller år imorrn så nån dag ska vi fira mig och på påskafton ska vi ut till Ulla och dit kommer även malin och linus och Ellen med familj. Så kul!
Å så ska vi fika hos mormor nån dag också.
Tror vi tar och firar mig på måndagen, först tänkte vi långfredagen men vi tar kanske måndagen.
Vi får se, har nåt samtal kvar o ringa innan ja bestämt mig helt.

Sitter här nu och väntar faktiskt på att barnen ska vakna, Oliver var igång förut och gnällde men somnade visst om. inte trodde ja det inte. Då kunde ja ju sovit lite till. Men men, nu knaske ja hittar skor till Oliver istället. Vi vill ha ett par skor till honom som är antingen adidas, nike eller puma. Men helst inte vanliga tråkiga. Vi har hittat ett par på brandos.se, men där står storlekarna så ja fattar nada. Försöker hitta en svenska sida istället.

Kl 10 ska vi va på babyproffsen för att köpa skydd till bilsätena utifall vi faktiskt bestämmer oss för att bilen inte passa våra behov. Men det blir efter sommaren då rå. När vi är klara på babyproffsen bär det av till bilen för att få hem den.

Nu ska ja leta skor

Kram på er