Inställt 15-års jubileum

2009-02-27 @ 19:55:17 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag på sin sista arbetsdag (eftersom han går på 6 månaders föräldraledigt) så slutade cricka 13:00 för att vi skulle på 15 års jubileum för Navestad mot våld som det heter.

Vi går dit det står att det ska va, stängt låst och helt dött. Hmm... vi går upp till fritidsgården utifall det blivit nån miss nånstans. Lika dött där, men där jobbade en frititdsledare som även jobbade när jag hängde där. Så hon bjöd oss på fika för att vi trälat oss dit. Jätteshysst.

Grejen med det hela var tydligen att ansvarige hade ställt in i sista stund. ????
Band var klara och utskick på facebook och mail hade gått ut för länge sen.
Förstår inte varför man ställer in en sån stor grej. Nu var det visserligen så att när vi kom, typ prick 15 (det började 15) så var det inte en människa där. Frågan är om det hade kommit några innan 3 men sen vänt eller om det inte alls skulle komma så speciellt många. Hade det inte kommit så speciellt många så hade det nog inte känts bra för ansvarige. Men ändå...


Nåja, efter fikastunden så gick vi hem och lagade mat. Korvstroganoff med ris, inte världens mysigaste fredagsmat men ibland blir det så. Nu är det Let´s dance som gäller även om vi också skulle vilja se Så ska det låta. Men nu har vi följt Let´s dance så länge så vi kan ju inte bryta nu. Nä, Let´s dance har vi kommit överens om.

Imorrn ska vi gå bort några kilon på Kolmårdens djurpark. Vi räknar starkt med att vara där mellan 10-16. Mycket gående blir det. Men o så kul :-D

Kram på er

Flyttlasset har gått

2009-02-27 @ 13:07:48 / Allmänt / Kommentera (0) st
För brorsan alltså.
Ja o mamma kom dit med tron att vi skulle hjälpa honom att packa. Johorö...
Det första fick göra var att ställa oss o diska. För det mesta av det vi skulle packa var ju liksom skitigt.

Nyckeln till nya lägenheten skulle han få runt 15 fick han reda på efetr mycke om o men. Personen skulle ringa då. Den gjorde aldrig det så då hörde brorsan av sig och fick till svar kom 16:30. Ja, vi kom strax efter det och då ser vi att dom tömt lägenheten då, precis då.
HALLÅ!!!!

 Städningen i lägenheten ska vi inte ens tala om, ni kan ju tänka er själva hur "välgjort" det var om dom tömt och städat på bara några timmar. det sa URK när ja tittade under badkaret och i ugnen. Hoppas verkligen att han hör av sig till hyresvärden och klagar så att dom komemr och koller så dom får betala dom förra hyresgästerna.

Det var så rörigt hela alltet, den som stod på kontraktet hade flyttat så den som bodde där hyrde svart av henne i andra hand typ. Ehhhh... o han fick kasta alla sina grejer för han hade ingenstans att ta vägen.  ÖÖÖ.... Hälften av alla hans grejer stod i loftgången och där stod även han och drack emellanåt. !!!???

Inga direkt normala människor. Förstår ni att jag var irriterad, o HUNGRIG.
Åt frukost kl 8 och tog en banan starx efter 11. jag var SÅÅÅÅ hungrig. Fick amt typ 19:30 och min mage knorrade så dant. Tyvärr så blev det pizza. Inte att ja ställer mig o lagar mat när ja hjälpt min brorsa o flyttat en hel dag typ.
Men men, får kämpa till nästa onsdag för lite ner måste det. Tur att vi ska gå i kolmårdens djurpark imorrn igen. Man kanske tappar lite grann i alla fall.

Förresten är jag väldigt glad att jag förhoppningsvis slipper hjälpa till och städa. Kan ju varken idag eller imorrn. Det såg förjävligt ut i gamla lägenheten också.

Nåja, hopppa in i en dusch innan cricka och wilma komme rhem kanske. Det är cricka som hämtar wilma på dagis idag, han slutar lite tidigare för hela familjen ska iväg på galej.

Kram på er

10 år sedan

2009-02-26 @ 10:23:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag är det 10 år sedan minibussolyckan.
Där 9 människor miste sina liv.
Idag hålls en minnesstund, som jag inte riktigt vet vart den äger rum.

Det var ju också för dom som vi hade minneskonserten den 19/2.

Usch en så tragisk olycka.

ÖVERKÖRD

2009-02-26 @ 07:34:29 / Allmänt / Kommentera (1) st
Igår kände jag mig omotiverad att börja jobba, men idag känner jag mig om möjligt ännu mer omotiverad.
Att jag får sparken (precis som många andra) var jag beredd på, men att jag dessutom kanske inte skulle få komma tillbaka till min plats för att den som är där nu tycker att dom jobbar så bra ihop, det var droppen.

Ska jag typ förlora "min plats" för att nån annan tycker att dom jobbar bra??? Bara för att jag varit föräldraledig?

Nä, ska ringa min bas idag och prata med honom, så här överkörd har jag väl typ aldrig känt mig. När jag fråga om jag självklart skulle vara på 5:an så sa han, jaaa, personen trivs så bra där. Ni får komma överens om hur ni ska göra. Känns inte ok. Det var en sak om man får flytta på sig för att dom som inte behöver gå ska utbilda sig och få det som "sin plats". Men nu är ju inte fallet så, så ja stör mig enormt mycket på det och blir väldigt ledse´n när ja tänker på det.

Här har man varit borta ett år pga, sjukskrivning och mammaledighet, det som gjort att det ska bli roligt att komma tillbaka är för att jag vet att jag får jobba med bra och roliga personer, annars har det ju som sagt känts väldigt omotiverat. Ska en vikarie då ta ifrån mig det och få mig att känna mig överkörd och förbisedd bara för att jag varit hemma? En vikarie anser jag att man lättare "flyttar på". Om jag hade haft en operatörs tjänst, hade jag blivit bortkörd därifrån också?

Ska som sagt ringa idag och säga hur jag känner, just nu känner ja att jag lika gärna kan vara hemma ett tag till.

Det här med uppsägningen har nog tagit hårdare på mig än jag först trodde. Inte så värst kul, vill inte alls jobba, vill bara gräva ner mig. Just nu känns inget roligt!!

Kram på er

Uppsagd

2009-02-25 @ 16:21:33 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jaha, nu har man varit på jobbet och blivit uppsagd typ. Har jobbet kvar över sommar och är arbetslös från den 1:e september.
Ja asså det var ju ett par timmar sen. Men jag och oliver gick ut till pappa i fabriken o lämnade snuset som han beställt av mig. Sen åkte vi o handlade och vi skulle ha handlat mer men ja kände mig oerhört stressad för oliver hade inte ätit lunch ännu. Så vi åkte hem och fixade det.

Så på fredag har ja lite att göra, jag ska köpa torkarblad till volvon, bak och fram. Köpa en spegel till bilen (så vi kan se wilma) och så var det ju nåt mer...
Jo just det, om det är bra väder ska jag tvätta bilen också. Även fast vi har bilen ihop så kan det va shysst att lämna en ren bil till cricka när han ska gå hemma. Han har ju tvättat min bil liksom, även fast det skulle behövas både invändigt och utvändigt lite mer.

Nu kommer snart cricka och vi ska träna. Känner inte att ja har lust och gå till friskis idag så jag ska träna core här hemma med cricka. Får se hur det går, kommer väl inte orka hälften ens en gång. Nästa vecka när jag börjar jobba så får jag nästan köra medel när jag ska träna (usch vad jag tjatar) men för att få ihop det så blir det nog så. Finns inte så himla många bas pass. men det gör mig absolut ingenting. Då kanske jag snart kan vara med på danspasset :-D

Kram på er

Utmaning

2009-02-25 @ 13:22:01 / Allmänt / Kommentera (1) st
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!Lycka till!

1. Vad heter du? Jenny
2. Ett ord på 4 bokstäver? Jorå
3. Flicknamn? Josefine
4.Pojknamn? Jacob
5. Yrke? Jordbruksarbetare
6. Färg? Julfärg (typ julröd)
7. Klädesplagg? Jacka
8. Mat? Jordgubbar
9. Sak i badrummet? Jordfelsbrytare(?)
10. Plats/stad? Jönköping
11. Orsak att vara sen? Jag försov mig
12. Något man skriker? JAAAAAAAAAAAA
13. Film? Jag vet vad du gjorde förra sommaren
14. Något man dricker? Jordgubbssaft
15. Band? James Blunt
16. Djur? Järv
17. Gatunamn? Jordbrogatan
18. Bil? ????
19. Sång? Jag såg mamma kyssa tomten
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Jympa

Faktiskt ganska svårt! Prova!

Utmanar alla som läser min blogg. Glöm inte att lämna kommentar om du ger dig på denna otroliga svåra uppgift. ;)

Onsdag och vikten står i centrum

2009-02-25 @ 08:07:36 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, det var dags och ställa sig på vågen imorse. Hoppades på det bästa.
Ett helt okej resultat, 5 hg ner. För crickas del var det 8 hg ner. Får hoppas han också är nöjd. Jag har ju tränat lite dåligt nu ett par veckor, men idag ska jag träna igen. Jag har funderat på att hoppa över på medelträning så det kanske händer lite mer, för jag blir inte direkt svettig på bas mest VÄLDIGT varm. Men jag ska ändå köra bas ett par gånger till för mina knäns skull.

Men vem vet, med tanke på att jag börjar jobba på måndag så kan det nog bli så att det blir en del andra pass än normalt.

Nä, nu är det dags för blöjbyte och påklädning och sen vidare till dagis för att sen ta oss ut till jobbet jag o Oliver där jag ska få mitt ödesdigra besked, du får sparken.!!!

Kram på er

Bok-Rea

2009-02-24 @ 20:34:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jajeman, idag tog jag och Oliver bilen ner till stan för att gå på bokrean. Gud va glad ja är att ja faktiskt kom rätt tidigt. Hittade min bok rätt så snabbt; Nora roberts - Nyckeln till sanningen. Andra delen av en triologi kan man säga. Första delen var så sjukt bra så jag bara måste ha dom. Den tredje kan jag lägligt nog önska mig i födelsedagspresent.
Måste för övrigt komma på lite grjer att önska mig, som bara är till mig själv också.

Cricka ville ha en bok om Öl som int evar för dyr. Hittade en för 89 kr, tog den och gick till barnböckerna.
Där hittade jag 2 böcker till Wilma, lättlästa för oss som vi kna läsa på kvällarna. Hon blev SÅ glad när hon fick dom, satte sig genast och började läsa för Oliver  :-D

Bogserade pappa idag också, den där bilen han har, suck, nu är den sönder rejält. Hade han sålt den när det första felet började så hade han sluppit detta. Var kanske inte ett hejdundrande bra köp. Men men, det är ju svårt att veta innan.

Jag måste bara berätta, inatt vaknade wilma och jag fick henne att somna om men gick bara in för att kolla till Oliver när ja ändå var upep. OJ, där låg han och spanade, hihi. VAd paff jag blev. Gav honom lugnt nappen och stoppa om honom och gick ut och hoppades på det bästa. Jag fick sova till 4 då wilma vaknade och inte ville sova i sin säng längre, hon sa att hon hade drömt. Jag vet inte om hon riktigt vet vad det innebär men hon fick komma in i vår säng för ja orkar inte sitta där i 1 timme eller så. Nä, lade henne i vår säng och ja tror hon sov efter 10 min eller nåt. Sen sov vi till klockan ringde 06:30, bläää. Men vi snooozade till 7 ;-)

Nu, efter 30 min fördröjning pga Victorias förlovning, så börjar äntligen Mästarnas mästare så nu ska jag göra mig mackor och glo på tv. Sen är det nog gonatt. Ska ut till jobbet imorogon och får reda på om jag får sparken eller inte, vilket jag redan vet att jag får men... Dom måste ju emdedla alla

Kram på er

Kolmårdens Djurpark och Pulka åkning

2009-02-24 @ 16:10:58 / Allmänt / Kommentera (1) st
Lägger upp bilder från helgens besök i Kolmårdens djurpark och från vår pulka åkning med korvgrillning i söndags.
Det var visst inte jättemycket bilder men lite grann. Cricka och Wilma tittar in i Lille Skutts hus


Hittade den här i Bamses värld. SÅÅ himla bra, slipper vi åka till Skansen bara för att lämna nappar.


Det var roligt att klappa getterna men det var samtidigt lite läskigt


Wilma och Cricka väntar på tigern


Här kommer han


Oj va nära han kom


Wilma beordrade mig att ta kort på elefanterna


Jag ville ta kort på Wilma vid elefanterna, men hon skulle fotas här först


Hoho va liten hon är mot den asiatiska elefanten


För o inte tala om hur liten hon var mot den afrikanska, hoppas hon slipper stöta på en sån!!


Wilma och Cricka kollar efter vargar


Oliver han sov från aporna och framåt, men hade inte en tanke på att ja kunde tagit kort på han när han satt i vagnen.

Pulka åkningen
Pappaoch Oliver åker pulka


Cricka, wilma och Mamma tittar på


Cricka och Wilma åker pulka


Wilma äter korv och dricker varm oboy


Pappa står och grillar korv


Cricka äter korv


Crickaoch Wilma byggde en snögubbe och en snölykta i väntan på korven. Snögubben ramlade innan ja hann fota den men lyktan fick lysa hela kvällen.

Full rulle hela helgen...

2009-02-22 @ 20:29:24 / Allmänt / Kommentera (2) st
Japp igår var vi på Kolmården hela dagen. Wilma är helt tokig i djur och skulle klappa och klappa och klappa.
Men hon ville klappa somm mest när vi skulle gå hem. Då ville hon helst klappa giraffen. Söta unge!

Fråga mig inte varför hon fått dille på giraffer, men vi fick försöka intala henne att dom stänger nu (var ju väldigt nära så det var bara halvljug) och att djuren sover.

Det gick över med en napp i munnen och så tittade vi lite på vargarna.

Den här gången älskade hon Delfinshowen, i somras blev hon rädd. Vet inte för vad, kanske den höga musiken. Oliver satt spänd och tittade på, fick hålla för öronen på honom när det blev för högt. Men då jag verkligen skulle behövt hålla för öronen på honom var när vi var hos aporna. Vid det tillfället berättde domom schimpanserna och gav dom också mat. Herregud vilket öronbedövande ljud!

Men det var kul och se, dom klappade händerna och hade sig när dom tyckte att han skulle kasta mat till dom. Wilma älskade aporna också och det ända hon bekymrade sig om var om dom skulle skrika mer eller inte. Som sagt vi var där i typ 6 timmar och gick omkring i ca 4 eller nåt sånt. Wilma skulle ha kunnat gått där ännu längre så i sommar får vi nog räkna med heldagar som innebär 10-18. Då är man nog mör i kroppen.

Idag har vi slapapt på förmiddagen men vid 15 tiden gick vi ut och åkte pulka och avslutade med korvgrillnig. Med på noterna var både mormor och morfar, fast den här gången var det bara pappa som gällde för Wilmas del. Morfar fick snällt ta Oliver i pulkan när han ville åka. Vet inte vad Oliver tyckte om det, han var lika uttryckslös i ansiktet när han satte sig i pulkan som när han åkte ner och var nere. Inget skratt eller nåt. Men nästa år kommer nog det.
Orkar inte lägga in några bilder just idag från vår helg , men ska kanske försäka med det imorrn.

Nu är vi så himla trötta både cricka och jag, vi är ju inte vana vid så här mycket frisk luft  ;-)

Kram på er

Flygturen som gjorde mamma hysterisk

2009-02-20 @ 20:32:19 / Allmänt / Kommentera (1) st
Ja Oliver låg o sov fridfullt i vår säng, hade lagt en kudde som skydd.
Precis när jag skulle väcka Oliver så skule Wilma absolut ha frukost nu och inte en sekund senare så ja lyssnade och han lät tyst och då fixade jag frukost. Precis när det var klart så hörde jag ett hysteriskt skrik.
Går in och där ligger han på mage på golvet.

Slog han i huvudet, hur hamnade han på mage?

Jag blev hysterisk och illtjöt hysteriskt i 10 min. Oliver belv glad o lugn så fort jag ahde tagit upp honom. han har ätit bra hela dagen och lekt o busat så han hade nog änglavakt. Tack Janne!!

Nu ska jag se klart på Let´s dance och bara slappa. Skulle ha tränat idag men pizzabaket hindrade mig och efter att ha kavlat lite så hade jag så ont i ryggen så träning hemma som jag tänkt vra bara o glömma. Denna kropp är inte skapt att kavla!!

Kram på er

Shopping torsdag och mys fredag

2009-02-20 @ 11:17:58 / Allmänt / Kommentera (0) st
Igår var vi på stan med svärmor och hon shoppade handdukar och en skiva med Lars kristers.
Vi mumsade god lunch och tog en fika så Oliver kunde få välling.
Till mig själv shoppade jag en hand creme på Bodyshop för 229(!!) kronor. Tur att det var med presentkort!

Tittade även på jackor till Oliver, snart blir det för varmt med tjock vinteroverall så då blir det en tjockare jacka och så dubbla/varma byxor eller nåt och så sitta i åkpåsen. Hittade en snygg på HM som ja tror vi kommer köpa. Ska väl rådfråga Cricka först för det är ju mest han som ska klä på och av Oliver hela tiden. Men ja tror han tycker mitt förslag låter bra. Det var han själv som sa att det var onödigt med en ny fleeceoverall, o lite håller ja ju faktiskt med.

Idag ska ja plcoka lite här hemma, förstår inte varför det känns som om det är det ända man gör ibland.
Till middag blir det hemmabakad pizza. MUMS!!  Själv får ja äta efter träningen, men det gör inget. Efter lite god pizza och en skön dusch så är det Let´s dance som gäller ikväll. Jag håller stenhårt på Laila men det gör mig inget om Morgan vinner heller, han är ju faktiskt väldigt bra.

Nu ska ja äta lite lunch, blir middagen igår, Ris och korvstroganoff som jag för övrigt inte åt igår då tiden med när ja skulle vara iväg krockade lite med middagstiden.

Kram på er

Minneskonsert

2009-02-20 @ 07:20:23 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu är minneskonserten avklarad, jag blev nervös, men inte så nervös som jag trodde jag skulle bli. Så det lät faktiskt inte allt för hemskt. jag ska försöka lägga in ett klipp sen när det kommit upp på internet. Just nu snurrar det på tv men inget klipp finns tillgängligt på hemsidan ännu.

Det var otroligt jobbigt att vara där, först i början var det inte så jobbigt men när en kille som hade skrivit en låt till sin bror körde sin låt då kom tårarna. Hela sporthallen var så full med så mycket känslor, det kändes så väl.

Här kommer klippet;

http://www.nt.se/video/Default.aspx?tab=1&mp=4861478&autoplay=true

Att ja alltid ska glömma

2009-02-19 @ 09:20:54 / Allmänt / Kommentera (0) st
Igår var det ju onsdag och som vanligt så glömmer ja ju att rapportera.

Det gick helt okej med tanke på sjukdomar och omöjlighet att träna.
9 hekto ner för min del och 2 hekto ner för crickas del.
han har ju gått ner så mycke innan så lite bakslag ska han ju ha.
Men ja tycker det är bra att vi faktiskt gick ner i alla fall, är trött på att stå still.
Men nu jävlar, ska träna varje planerad tränardag om det inte komemr nåt i vägen som på fredag när vi är bjudna till Lina.
Men annars så, och så ska jag snart börja med medel pass. Gäller bara att komma igång ordentligt först.

Kram på er

Torsdag morgon

2009-02-19 @ 09:13:46 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp idag är det torsdag, svärmor kommer in och vi ska svänga våra lurviga på stan.
Jag ska glo på stadium (alla medlemmar på friskis har 15 % rabatt den 25:e), köpa en handcreme för mitt presentkort på bodyshop och så var det nåt mer. Men det har ja visst glömt verkar det som.

Ska handla lite grejer hem till kylen och så måste ja öva på låten, fast ja kan den utantill.

Oliver sover rätt så bra i sitt nya rum,  men vaknar ofta vid halv 3 eller tidigare och vill ha napp eller nåt. Igår natt fick han sova hos mig men inatt fick ja honom till slut att somna om så att han sov i sin säng ända tills han OCH Wilma vaknade 06:15. Tog in båda barnen i sängen och så mös vi lite. Wilma följde med cricka upp och han satte på tv:n till henne så att ja o oliver kunde slappa vidare. Vi fick sova typ en timme till och jag är så tacksam för det.

Wilma kom o väckte mig och ville ha knäckemacka, stackarn då hade hon ju varit vaken i typ 1 1/2 timme, klart hon börjar bli hungrig då.

Nu är det snart dags för blöjbyte  och sen ska jag fixa diskmaskin och lägga undan barnens rena kläder, för det blev aldrig gjort i tisdags. Men igår dammsög jag inför vagnköparnas besök. Det ni. Alla rum förutom vardagsrummet, där tyckte jag det var lite mycke grejer på golvet.

Kram på er

Vagnen är såld - äntligen

2009-02-18 @ 21:17:29 / Allmänt / Kommentera (1) st
Nu är vagnen såld.
Jag ändrade priset på den morse från 1800 till 1500. Detta gjorde jag vid halv 8 ca och kl 10 hade jag fått ett mail(såg ja senare) och strax innan 12 ringde vederbörande. Vi bestämde träff och runt 16 kom dom. Ett trevligt par och dom verkade ha bestämt sig innan dom sett den. Dom kände och klämde lite och så och sen var den såld.

Så skönt!!! Nu är vi av med den. och lite pengar i kassan blev det. Jag gav förslag på att vi kunde köpa en tripp trapp stol till wilma så att hon sitter bättre. Men icke. En begagnad ok, men inte ny. Ja köper också helst en begagnad ,men det finns liksom inga i stan just nu.

Pengarna ska in på sparkontot sen och ska gå till antingen semester eller bilen. För vi ska INTE åka svettig bil i sommar igen. Vi får se hur det löser sig.

Var o tränade idag, andra gången på typ 2-3 veckor. Det käns att ja hållit upp, det börjar göra ont i knäna och då kan ja inte ta i lika bra. Blir lite rädd att göra mig ordentligt illa. Men det kommer nog blir bättre, har sagt till mig själv att jag får köra baspass max mars ut sen är det bara medelpass som gäller. Vi får se hur det kommer att gå.

Imorrn är det dags för minneskonserten i Rambodal. Är ja nervös eller?!! JA!!!
Idag letade jag igenom alla skivor för ja vet att jag har en väldigt dålig inspelning nånstans. Tänkte föra över den till telefonen så att killen som ska spela får höra originalversionen med alla rätta ackord utifall han är osäker på något. Han har ju plockat ackord när ja sjungit och med hes hals och nästäppa är det inte säkert att det blir rätt.
NU säger inte jag att jag är världens skönsjungande proffs. Men icke helt dontöv heller.

Va konstigt, när jag skrev icke i meningen ovan så tänkte ja inte , men ändå blev det icke. Så skumt!!!

Surfa lite nät och slagga sen.

Kram på er

Vagn djungeln

2009-02-18 @ 07:12:28 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag har bestämt att när Oliver använt färdigt vagnen vi har idag, som är en syskonvagn, så säljs den. Ju tidigare den säljs desto mer kan man få ut för den. Visserligen går det inte så bra och sälja emmaljunga vagnen, men marknaden på vanliga vagnar är ju så stor. Kan ju hoppas att marknaden för denna syskonvagn inte är lika utbredd så att man får bra pris för den.

Cricka blev superirriterad igår när jag nämde det. Han tycker vi har kvar den utifall vi får fler barn, som ja faktiskt vill ha. Men ja vill inte ha dennan vagn till en bebis mer, trivs inte med att inte se bebis från rätt håll om man säger. I övrigt är ja supernöjd med den, smal, smidig, man kommer fram överallt. Det enda som tyngt mej är att man inte kan ha ögonkontakt med barnet som man kan i en normal vgan. Det är mest därför ja vill sälja. Men sälja är ju inte akutellt förrän Oliver är typ närmare 2 år. Då kommer den ju säkert i stort sett användas till och från dagis bara. Då kan man lika gärna köpa en liten billig smidig vagn som inte tar upp så stor plats.
Men cricka ville inte lyssna på det. Han tycker att det ska va på hans sätt. MEN, det är inte han som går hemma den första tiden med bebis.

Nu har jag sänkt vagnen till 1500 på min annons på blocket. mycket lägre vill ja inte gå, men får väl kanske vänja mig vid tanken på att gå ner till 1000. Men sen vägrar jag gå lägre. Då får vi försöka hitta ett förvaringsställe nånstans. Har inte direkt nån lust att skänka bort den. Men tyvärr så kan ja inte använda den. Får sjukt ont i axlarna av den, annars skulle jag kunna tänka mig att använda den när ja och Oliver är själva, även fast det kanske skulle va lite bökigt.

Var tvungen att skriva av mig lite.

Kram på er

Jävlar och faan o hans mo(n)ster

2009-02-17 @ 11:53:38 / Allmänt / Kommentera (0) st

Här hemma försöker vi tänka på att inte svära, vi är fruktansvärt jävla dåliga på det  ;-)

Wilma tar efter ord som en raket det känns rent utav lite farligt ibland. Tänk om ungen på dagis säger nåt.
I perioder går det riktigt bra, i alla fall för mig. För cricka går det dock lite sämre. Just nu går det inte bra för nån av oss.
Men jag ska igen börja tänka mer på det.

Sitter ofta och "rättar" cricka. Inte Jävligt eller faan, väldigt eller fruktansvärt kan ju kanske vara bättre ordval.
Nån gång borde han väl tröttna på mitt tjat och kanske anstränga sig lite mer. Jag vet att jag skulle bli galen efter ett tag om han satt och rättade mig hela tiden.

Nåja, jag skulle städa lite idag. ÅÅÅÅ vilken lust ja har. Men ska faktiskt ta tag i det ändå, då kanske jag kan dammsuga imorrn, om jag orkar. Har också ett dunderhögt berg med rent tvätt. Handdukar som ska vikas och läggas på plats. Barnkläder som ska in i rätt byrålådor (där det förövrigt är typ proppfullt), blöt tvätt som ska in i torktumlaren där dom rena handduakrna nu ligger och så ren tvätt i torkskåpet där den blöta tvätten som bara ska torktumlas en kort stund ska in och så på med en ny maskin. Suck!! 
Förstår ni att ja typ måste göra en viss ordning för att göra det enkelt för mig...

Våran packning från helgen, som inte är så värst mycke men 1 ryggsäck och en barnreseväska tar ändå lite plats i hallen. Plus lite annat som inte ligger på sina rätta platser lite varstans. I hallen, i vardagsrumemt, i köket, på toan(!!!) och säkert nån mer stans.

Vill också komma iväg till IKEA snart så att wilma kan få ett ordetnligt rum. Nu i februrari kommer det ju in lite pengar så vi får hoppas på att vi kommer iväg då, kruxet är bara hur vi ska få hem hyllan, men det löser sig nog.

Nä, lyfta på min lata rumpa och göra nåt vettigt.

Kram på er


Tjoflöjt

2009-02-17 @ 07:30:34 / Allmänt / Kommentera (0) st
Var så himla trött igår så ja orkade inte blogga speciellt mycke.
Har känt det sista tiden att ja varit trött.
Men Oliver har flyttat in i eget rum och än så länge går det bra. Inatt har han (vad jag vet) sovit hela natten.
Dock vaknade jag från 4 varje gång ja vände mig och det kändes som att det var varje 5 minut. Det var jobbigt, hade ja sovit precis hela natten ahde ja kanske känt mig lite mer utsövd. men ajg ska inte klaga, det finns dom som har det bra mycke jobbigare.

Konstigt ja drömde inatt, jag körde för fort och körde om sjukt många bilar i fel körfält. Fick inte böter utan 9 månaders fängelse och Cricka fick typ 1 månads fängelse. I drömmen så hade ja det lyxigt, jag fick besök när som helst och fick permission då och då. När ja var på permission så bytte jag med min påhittade tvillingsyster så att ja fick vara fri lite och hon tog min plats i fängelset. Detta gällde bara mig, ingen annan fick besök när dom ville o så. Men det var kanske därför ja vaknade så mycke, jag ville ju inte va i fämngelset så det var ju samtidigt lite skrämmande.
Men ja mår bra och ska nog tänka på hur ja kör eller nåt.

Igår var vi hos Lina och Alva och barnen lekte och lekte och lekte. Wilma ville fortsätta leka men då blev Alva trött och sen blev Wilma trött. Men efter en stund i soffan skulle dom leka igen, men då skulle vi ju snart åka för att passa tiden på BVC 14:45. Vi hann åka hem en snabbis o hämta kortet men annars så var vi precis i tid.
Vi fick hemmagjord pizza till lunch och Wilma åt fort som en raket. Hon var nog hungrig för så värst mycke frukost hade hon inte ätit.

Vi får åka dit o leka igen nån dag. Kanske på fredag och grilla är det som gäller då i såna fall.

Idag ska Wilma till dagis och ja o Oliver ska bara vara hemma. Hoppas ja orkar städa lite. Det känns som att det är dags. Men ja måste verkligen ha lust när jag ska städa annars blir det inget bra. Jag hatar verkligen dammsugaren. Jag kan bli så arg att jag vill kasta ut den gebnom fönstret och aj skulel inte bry mig om fönstret.

Jag funkar så att när jag blir riktigt arg så vill ja slå sönder saker, skitsamma om det det är det nyaste och dyraste ja har. KAnske ska tillägga att det är VÄLDIGT sällan som jag blir sådär arg också. Oftast blir ja som mest irriterad.

Nu är det dags för frukost

Kram på er

Alla hjärtans dag, korvgrillning och kärlek

2009-02-16 @ 07:44:26 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu är helgen slut igen men den här helgen känns det i alla fall som om vi har gjort nåt vettigt och inte bara legat hemma och varit sjuka.
Vi åkte i lördags ut till svärmor och åt god mat och umgicks. Cricka tog sig ett apr öl för mycke så klockan 21:30 gick han o lade sig och ja lika så. Tänkte att det kan va bra utifall man får sova lite längre då. Men icke sa nicke 06:44 igår morse tyckte Oliver att det var dasg att gå upp. Suck!!

Vi åt lite frukost och efter lite slapptid och Oliver hade fått sin lunch så gick vi alla ut. Oliver sov gosigt i sin vgan i 2,5 timme och vi andra åkte lite pulka och grillade korv. TYvärr blev det ingen riktig fjutt på grillelden så det tog lite lång tid att grilla korven, den sista för mig var halv rå. Men men, det var mysigt. Wilma ville dock gå in efter 1,5 timme och när hon kom in sa hon att hon hade ont i tårna. Har hon växt ur sina vinterskor redan? Herregud!!
Ja det blir väl att köpa ett par nya men i en bra färg så att Oliver förhoppningsvis kan använda dom.

Hur var er alla hjärtans dag? Fick ni nåt gulligt eller så?

Min alla hjärtans dag present bestod av en triss lott :-(
Brkar ju som sagt inte bry mig men ja har nuberättat för Cricka att just i år hade jag velat ha ett stort fång med rosor. Beklagade mig lite att ja aldrig får blommor m.m.
Visserligen köpte ja inget stort till honom men han fick åtminstånde ett sött kort med en kärleksförklaring.
Med tanke på vart vi var så hade jag blivit glad om han hade ansträngt sig o köpt ett kort, det hade räckt. Men hade vi varit hemma hade det varit blommor och hela konkarongen som gällt.

Men jag får väl hoppas på lite mer när vi firar 5 år den 23 mars. Dock så är det en måndag så vi får väl fira det den 21 mars eller nåt och så får ja hoppas på en bukett rosor eller nåt just på dagen....

Gud vilka krav man kan ha ibland  ;-)

Oliver har sovit i eget rum inatt. det gick jättebra, han vaknade en gång vid halv 3.
Ja lade honom till rätta, gav honom nappen och så gick ja ut. Han verkade somna direkt och sen vaknade han inte förrän 07:00. Lite tidigt kände ja men va faan, det är helt ok. Jag gick o hämta honom och så låg vi och myste i vår säng ett tag. Nu får vi hoppas att alla nätter blir så liknande eller att han sover hela nätterna igenom, det vore skönt.

NU måste lille oliver få välling för han verkar vara superhungrig

Kram på er 

God morgon!!

2009-02-14 @ 08:48:55 / Allmänt / Kommentera (1) st
Alla hjärtans dag idag!!!

Tror inte ja kommer få nåt speciellt av cricka. Vi åker ju iväg tillsammans dag så. Brukar inte bry mig så jättemycket men just i år så vill jag verkligen ha nåt. Inte superdyrt eller så, men lite tanke bakom. Behöver förresten inte vara jätttemycke tanke heller, bara det inte är nåt han köpt i förbi farten. En superfin bukett med röda rosor skulle jag bli jätteglad över, men då vi antagligen ska åka ut till svärmor så känns det lite onödigt, då får ja ju släpa dit dom, ha dom där och sen ta ehm dom igen. Annars vore det min önskan idag!!

Ska väl inte säga nåt då ja själv inte köpt nåt. Får se om ja kan fixa det lite i smyg.

Igår köpte vi en bilbarnsstol. Köpte den av en kompis för 1000 kr. Kändes helt okej, dom hade knappt använt den och den var jättefin. Har dock ingen riktig koll på vilket variant det är, att det är en Britax det syns ju, men vad heter den mer? Ska undersöka saken men annars får ja fråga, det kan vara bra att veta sen när man ska sälja den vidare.

Har drömt jättekonstigt inatt med, det första kan ja inte förklara riktigt, men ja drömde också att det inte var lördag utan fredag och det var världens kalabalik i drömmen för det. Vaknade till och kollade på klockan 06:15, shit, cricka är sen. Skulle precis sträcka mig och väcka honom när ja känner att det är nog lördag. Låg och tänkte lite och kom fram till att det faktiskt var lördag. Tur för Cricka, inte så kul att bli väckt för å gå till jobebt när dte är lördag  ;-)

Nå, nu måste jag nog väcka Wilma snart. Vad är detta för sjusoverier??

Kram på er

Minneskonsert

2009-02-13 @ 12:58:01 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, ja tänkte att ja gör lite reklam.

Den 19/2 kl 20:00 är det minnes konsert för Rambodalsolyckan (minibussolyckan) som 1999 skakade hela vår stad.

Här kan den som vill läsa om händelsen för 10 år sen

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4785097Här kan man läsa artikel från i år och lite länkar relaterat till olyckan

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4801109

Fredagen är här

2009-02-13 @ 10:12:47 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu är det fredag och helgen nalkar runt knuten.
Oliver ligger på golvet och blir arg när leksakerna inte komemr till honom ;-), dags att börja jobba lite själv lillgrabben...

Ska iväg sen efter lunch och se om ja får nån hjälp med min låt som kanske ska framföras på torsdag, annars blir det nog inget. Men tycker synd om dom anhöriga som kanske gärna vill höra den igen då dom redan hört den en gång.

Vårt bredband blir installerat idag mellan 08-16. Kul och gå här och inte veta exakt när dom kommer. Jag tycker om att veta exakt när dom kommer.

Drömde en jättekonstig dröm inatt, nu kommer ja inte ihåg så mycke, men det kändes som att gå i gelé och när ja vaknade så kände ja mig helskum och gelé aktig. Hade lite svårt o somna om för att ja kände mig så konstig och när klockna sen ringde  var ja övertygad om att det var crickas och brydde mig inte så mycke först. Va konstigt de kan bli ibland!!

Oliver byter rum i helgen. Om det ska bli idag eller imorrn vet ja inte. Tror på idag om vi hinner. Har ju lite annat o fixa med, ska åka o köpa en bilbarnsstol av en kompis (fast cricka har ju visst inte sagt ok, så vi får se hur det blir) han tycker det är dyrt med en begagnad, knapt använd,  för 1000 kr, byta batteri i bilen (crickas ansvar) samtidigt som vi ska ha nån form av lördagsutflykt. Men då måste ju batteriet i bilen vara bytt.

Skulle egentligen behöva åka o träna idag, men dels har ja hostat mycke, men den största anledningen känenr ja är för att det känns så stressigt. När ska ja hinna köpa nåt till cricka till imorrn? Det får lösa sig, men ja har absolut ingen lust att åka buss. Åka buss själv gör mig inget men ja avskyr att åka med vagn. Min är lite lång för våra bussar och alla går på vagnen på nåt sätt.

Nu ska ja ge mig på att redigera lite film eller nåt annat skojigt.

Kram på er

Då var det vägnig igen då, fast igår

2009-02-12 @ 18:36:25 / Viktnedgång / Kommentera (0) st
Jag har ju helt glömt bort, igår var ju onsdag och vägningsdag. Tror inte jag skrev nåt om det.
I vilket fall som helst så stod jag still, det var ju skönt, det trodde jag faktiskt inte.
Cricka han hade gått ner 4 hekto. Bra att ingen av oss hade gått upp i alla fall.

Träningen har det ju inte varit speciellt mycke med. Jag var förra måndagen?!! tror ja, sen belv vi sjuka och nu börjar ja längta efter träningen igen. Ska nog sikta på att gå imorrn, fast ja vet inte hur jag ska hinna riktigt. Hinner ja inte så hinner ja inte , då får det bli måndag istället. Det är ju liksom Alla  <3:n dag på lördag och nåt måste ja försöka köpa. Fast ja vet inte riktigt vad. Kanske siktar på nåt vettigare till 5-årsdagen och nåt inte lika seriöst till lördagen. Får se.

Å så ska ja till min gamla frtitidsgård och hoppas på att den musikansvarige där har tid en stund, eftersom jag antagligen ska va med på en minneskonsert nästa vecka. Behöver hjälp, nån måste ju spela och ja hoppas det är så att han ska va där. Han ska banne mig stå på scenen då och spela med mig. Låter ja nervös??  Bara lite va???

Ska aktivera en lätt irriterad Oliver och gosa i soffan

Kram på er

Torsdag torsdag torsdag

2009-02-12 @ 11:34:55 / Allmänt / Kommentera (0) st
Svärmor kommer in som vanligt, dock får vi ta hennes bil ner till stan.
Vår funkar ju inte då. Men idag ska vi köpa batteri, svärmor o ja, hoppas det inte är för krångligt och att det inte blir fel.
Tänkte även passa på att köpa nåt på kappahl, har 25 % tror ja det var, på barn och dam och herr.
Men kom också på att vi ska köpa en bilbarnsstol av en kompis i helgen. Får het enkelt strunta i kläder, ja menar det är ju inte så att det är brist på kläder just nu. Speciellt inte hos Wilma.

Är det nån som vet var ja kan göra av begagnade kläder där det mesta faktiskt inte är nåt o ha?

Tror ja kommer slänga det i grovsoporna, för det mesta är lite slitet kan man säga och en del rent utav trasigt. O så är ja lite lat också ;-)

Oliver sov som en gud innan han blev förkyld, vaknade för att få nappen typ.
Under förkylningstiden har det varit otroligt jobbigt, han har vaknat flera gånger per natt och 1-2 gånger per natt har ja fått suga näsa och/eller gett nässpray. Nu verkar det mesta va förkylningen vara borta, lite hosta ibland kvar och nån gång under dagen kan man se en liten 1:a eller 11:a under näsan. Inatt var första gången utan nässpray och det gick rätt så bra. Han vaknade men fick komma till mig o somnade om rätt snabbt. Jag är just nu så himla trött, därför får han komma till mig, även om ja sover lite obekvämare då. Starx efter 5 lade ja hnom i hans säng och så sov vi vidare till kvart över 7.

Nu hoppas ja att han börjar sova hela nätterna igen eftersom han typ är frisk. Det vore extra skönt eftersom han i helgen också ska flytta in i sitt eget rum. Spännande!!

Vagnen är inte såld ännu men den får stå kvar där inne fast på andra väggen tills den är såld eller vi förvarar den på annat ställe. Har haft ett par tjejer som hört av sig via mail och till en har ja skickat fler bilder. Hoppas dom hör av sig och vill titta på vagnen och vill köpa den. Har sagt att ja kan gå ner till 1500 (inte till henne då) men sen vet i hundan om ja verkligen vill sälja den för mindre, då kan jag lika gärna förvara den nånstans.

Nä, busa med barnen och fixa lite här hemma behövs.

Kram på er

Äntligen funkar det att logga in

2009-02-11 @ 12:22:50 / Allmänt / Kommentera (0) st

Imorse var det ju inte direkt lätt att göra ett inlägg, det var helt omöjligt att logga in. Men nu funkar det, skönt.
Vad som inte är så skönt är att bilen, precis som ja förutspådde, inte startar idag. Det blir till att köpa nytt batteri så snart som möjligt.

Jag tyckte vi ute i så god tid med att klä på oss imorse. 8:30 började jag med wilma och brukar då vara klar med båda barnen vid 8:45 ca. Idag när ja hade klätt på Oliver så hade Wilma klätt av sig igen. Bänga unge. Hon var så ledsen och ville inte gå till dagis, ville stanna hemma.

Åhhh, mammahjärtat värkte och ja var så nära att säga att ja, du får va hemma o gosa med mamma. Men, jag vet att hon mår bra av att va på dagis så vi knalla iväg. Dock var klockan typ 9 när vi kom iväg, hur nu klockan kan ha gått så snabbt?! Men väl framme och inne på dagis så var det ju jätteroligt och spännande och man riktigt såg hur roligt hon tyckte det var och hur hon längtade efter att leka.

Hon såg så glad och så lycklig ut så då förstod ja att idag inte skulle bli några problem. Skulle vilja hämta idag för och se om hon springer mot mig, det känns som en sån dag. (det händer typ aldrig)  Men icke, idag är det morfar som hämtar eftersom ja ska va på möte på jobbet kl 14:15.
Inget roligt möte, mest få reda på hur många som får gå totalt på hela bygget.
Ska förresten försöka låna pappas bil dit.

Jag och Oliver var på Öppna idag och lekte och busade. Tyvärr var det mest jobbigt för mig eftersom locket i örat gör att det låter som världskrig. Det var så jobbigt med ca 10 små barn då när alla började bli hungriga. Då önskade jag att jag hade struntat i att gå dit och att ja satt hemma i min lugna tysta vrå. Guuuud, vad ja längtar tills det släpper.

Nu sitter ja här i min tysta lilla vrå och saknar Oliver som sover. Men ja vet att han sover fruktansvärt skönt.
MAn kanske skulel sova en stund, hade lite duster med Oliver inatt. Nä, ska nog fixa hemmavideon.

Kram på er


Tankar och funderingar

2009-02-10 @ 21:21:27 / Allmänt / Kommentera (0) st
Imorrn ska Wilma till dagis. Första dagen på typ 2 veckor.
Blir förhoppningsvis skönt för henne, få leka av sig lite. Hur kul är det att vara hemma med mamma och lilbrorsan.
Hon älskade att vi gjorde en liten utflykt idag, även om det bara var till mitt jobb. Men hon ville knappt gå därifrån.

Imorrn ska ja också på möte på jobbet, vill absolut inte släpa med mig 2 barn dit. Kan i värsta fall ta med mig Oliver, men det är ändå Wilma som är lugnast att ha med sig i såna fall. O Oliver ska ha välling vid typ 14:30 , HUR ska det gå?
Hoppas verkligen att pappa kan ta barnen. Eftersom mötet handlar om nedskärningarna så känner ja att det känns viktigt och jag vill kunna lyssna och va med på hela mötet.

Plus att ja är fruktansvärt nervös för att bilen inte ska starta imorrn heller. Får nog gå bort och teststarta innan så ja vet, annars kan det bli jobbigt. SKITBIL!!!
Har för övrigt velat sälja den i ett år, men eftersom ja inte direkt är så mekaniskt lagd. Så har ja lagt det ansvaret på Cricka. Han är visserligen inte mycke bättre bättre på bilar än mig (ytterst få saker) men det är ändå hans bil och ja tänker inte tvinga barnen att åka svettig NO AIRCONDITION BIL i sommar. Jag menar hur kul är det att det ser ut som om barnen badat i bilen när man komemr fram till sitt mål. Speciellt om man ska åka långt. Långt innan sommaren ska den vara såld och utbytt mot en annan kombi, med AC.

Förhoppningsvis är det inte bara en dröm!!!  Men vi ska banne mig ta tag i saker när ja börjar jobba och cricka blir pappaledig, då är vi lediga mer ihop. Vissa saker måste bara bli av då!!

Nä, ska stänga av burken och kanske läsa eller nåt, för på tv går det bara skit!!

Kram på er

p.s Locket i örat har släppt lite, guuuud, så skönt!!

Dumma dumma bil

2009-02-10 @ 14:39:31 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag var det typ 4 :e gången som bilen inte startade.
Ja och barnen skulle åka till jobbet och hälsa på. Den fixar inte när det är minusgrader.
Vi har laddat batteriet 2 gånger och det har ju funkat då. Men nu är ja så trött på det, en vacker dag är det nåt viktigt man ska på o så kommer man inte iväg. Så nu ska vi köpa nytt, men det är ju bara så fruktansvärt dyrt. Usch...

Ett bilbatteri var väl inte vad jag hade velat lägga pengarna på direkt, men det är ju bara o göra det.

Båda barnen var jätteduktiga på jobbet. Wilma satt snällt på en stol och fick vatten och en klubba.
Oliver satt snällt på bordet, men lyckades visst välta både ett saftglas och ett vattenglas. Tur att det bara var han själv som han blötte ner. Jag gav Oliver lunch på jobbet och det gick väl sådär, han var alldeles för upptagen med att titta på alla. Men han fick i sig maten, även fast det tog längre tid, det är väl det som är huvudsaken.

Vi drog en sväng till HC för att införskaffa en skydd till sätet i bilen och lite alvedon m.m.
Tänkte att vi skulle passa på o ta en macka på Lindahls för varken jag eller Wilma hade ätit lunch.
Pinsamt värre, då räckte ju inte pengarna till riktigt. Aja, vi fick en varsin macka men vi fick dricka vatten till. Men det gick ner det också.

Nu slappar vi lite med lite Saltkråkan.

Kram på er

Utmanad

2009-02-10 @ 08:22:08 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag blev utmanad av syrran

Regler:
gå in i mappen mina bilder, gå till den sjätte mappen och välj sedan den
sjätte bilden i den aktuella mappen, ladda upp bilden på bloggen och skriv
ngt om den. utmana sedan 6 andra personer..


                                     


Wilma ute hos farmor, hon fick för sig att detta var vingar och skulle flyga flygplan, här försöker hon reda ut hur dom ska sitta.

                                             

För er som undrar så såg det ut så här sen när hon fick till det och flög iväg   :-D

Vilka ideér barn kan få!!!

Jag utmanar;  Carro, Lina, Patricia, SandraTherese och Eira och Vigdis

Det blir bättre, men inte riktigt helt bra

2009-02-09 @ 16:43:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu börjar ja känna mig lite bättre.
Är ju inte helt frisk.
Var iväg med svärmor en sväng för att få lite luft o komma utanför husets 4 väggar.
På mediamarkt kände jag verkligen av att det var dålig luft där inne och fick gå ut ett litet slag och kände hela tiden som vi var iväg att ja var lite ostabil. Men ja har fått lite fisk luft och så får vi hoppas att ja blir frisk snart.

Cricka är i stort sett helt frisk och barnen dom snorar och hostar men annars mår vi bra  ;-)

Får skriva lite mer när ja mår ännu lite bättre och kasnke har nåt mer intressant att skriva

Kram på er

....

2009-02-06 @ 20:24:02 / Allmänt / Kommentera (1) st
Hej på er
Orkar med ett litet inlägg.
Håller på att få öroninflammation tror ja men har tagit 2 panodil för att få smärtan och febern att hålla sig borta, så just nu känner ja mig rätt okej.

Har precis lagt Oliver men somna vill han inte riktigt ännu.

Wilma går o lägger sig runt 19 tiden, självmant.
Vi är lite oroliga att hon har vätskebrist, eller börjar få.
Vi lyckades nu på kvällen få i henne 2 glas saft och ca 2 glas mjölk.
Alltid något, o hon hade kissat mer också.

Ikväll ska ja sitta själv och titta på Let´s dance, cricka är ute och äter med jobebt, dom skulle äta så sent som 21.
Han kommer väl hem senast 23 skulle ja tro. Han ska ju vara nykter. Ska bli intressant att se hur han mår då, för helt frisk är han ju inte.

Måste ta Oliver.

Kram på er

Nu har det drabbat mig

2009-02-05 @ 12:33:47 / Allmänt / Kommentera (1) st
Nu har ja feber, men termometern vill inte visa rätt när ja tar den i munnen.

Blir inte mycke bkloggande förrän ja är frisk.
Kram på er

Gäääässssppp!!!

2009-02-05 @ 06:10:24 / Allmänt / Kommentera (1) st
A, Lillkillen kunde inte sova i sin säng när Wilma låg hos mig, jag hostade och allt.
Så han vaknade och nu har han äntligen somnat om i sin babysitter.

Ska vänta en liten stund men sen bär ja in honom.

När ja sitter här känns det som om ja är på väg o få både öronnflammation och bihåleinflammation. Skoj!!!

Nä, det vill ja faktiskt slippa. Får be svärmor köpa hem lite sinova om hon kommer lite senare idag.

Höll på o skriva imorgon, men det känns nästan som det.

Tror ni ja vågar lyfta upp illgrabben?, ska ge mig på ett försök.

Kram på er


p.s innan den här förkylningen är över så komemr jag att vara nässprays beroende. MAn ska ju inte ta så länge, men va faan, man måste kunna andas när man sover och tar hand om barn annars funkar det inte. jag kan i övrigt nästan få lite panik ibland när det är svårt att andas, så mycke därfr också

Vilken ond cirkel!!!

2009-02-04 @ 20:23:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja, Wilma har varit näst intill feberfri hela dagen och nu när jag skulle lägga Oliver tyckte ja han var avrm. O visst var det feber!!!  39,9. Asså, gud, kommer det nånsin att sluta. Lagom när dom andra är friska så ska väl mitt bryta ut.
Bara det inte blir en ond cirkel, då vet ja inte vad ja gör.

Det är en sak o ta hand om alla när man är frisk eller att själv vara den enda som är sjuk, men att själv vara lite hängig och samtidigt ta hand om 3 andra (varav 2 stycken är små barn) det är faan inte lätt.

Wilma har inte kissat så bra idag, vi ska hålla lite koll imorrn på förmiddagen. Om det fortfarande inte är så mycke kiss så ringer ja åtminstånde sjukvårdsådgivningen. Det kanske inte är nån fara ännu, men ja är inte rätt person att avgöra det. Hon har ju i alla fall haft feber i 6 dar imorrn och inte ätit så där superbra. Idag åt hon ganska bra lunch, men ändå. Hon måste drick mer. Hur lätt är det att tvinga en viljestark 2,5 åring att dricka. Säger hon nej är det nej liksom.

Nu ska ja snyta min extremt jobbiga näsa och ta en macka och glo på tv.

Kram på er

Vägning, igen

2009-02-04 @ 13:57:34 / Viktnedgång / Kommentera (0) st
Ja har ju helt glömt bort. Det är ju onsdag idag, vägningsdag.

Trodde inte att det skulle ha gått superbra med tanke på att ja inte tränat speciellt mycke.
Precis som jag misstänkte så hade ja gått 9 hg. Tråkigt tråkigt, men ja får hoppas ja inte är sjuk så länge så kanske ja gått ner det plus lite till nästa vecka. Eller ja kanske ska hoppas på att vara sjuk så att ja inte kan äta, då lär ja garanterat gå ner, fast lyckan varar ju inte så länge då dock. Lär ju gå upp allt så fort man blir frisk, även om man äter lite.

Cricka han blev glad han, 2 kg minus. O då har han bara varit sjuk 2 dar. Så antingen har han lyckats bra innan eller så har han gått ner sjuhelvetes mycke på 2 dar...

Idag är Wilma feberfri för tillfället men känns varm så febern kommer säkert tillbaka. Oliver har också feber och så crickas feber då som stiger. Så dvd:n har gått varm idag med, Bullerbyn och Saltkråkan.

Själv börjar ja bli lite trött efter att bara sovit 5 timmar eller vad det blir.

Ja e ju inte jättesjuk, men ja orkar inte hlelr ta mig till affären så snälla mamma ska handla lite åt oss innan hon åker hem. Lite snus och näsdukar och lite dricka.

Ibland är det bra o ha släkt nära  ;-)

Kram på er

OK, det är väl influensan då...

2009-02-04 @ 09:02:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
Många har frågat om det inte är influensan vi åkt på.
Ingen aning har ja då svarat eftersom ja inte hade så stor koll på vad influensan innebar.
Men nu, efter att ha hört på vår lokala tv-kanal och titta lite i egenvårdsguiden för influensa så kan ja nästan garantera att vi har fått influensan.

Plötslig feber, hosta och snuva är nåt som drabbat oss alla. Jag har dock klarat mig från febern, än så länge. cricka har klarat sig från snuvan, än så länge. Det som är jobbigast är nog hostan. Usch, känner i övre delen av ryggen där bak hur ont det gör. Slemmet går nog längre ner än vad ja trodde. Drack nyss ett glas bisolvon som ska vara slemlösande. Nähä du, här är slemmet kvar.

Oliver vaknade inatt och var supertäppt i näsan så ja fick gå upp o suga näsan och ge nässpray, inte helt lätt på en kille som hatar när man håller på med näsan. Tog också lite själv. När han sen somnat låg ja vaken och kunde inte sova, mycke pga att ja hostade emellanåt. SUCK!
Efter ett tag gick ja upp och tog en Strepsils, dom brukar funka ett litet tag på mig och ja brukar kunna somna på dom. Strepsils är alltså typ halstabletter, vad ja menar med att ja kan somna på dom är att det lindrar i halsen och ja slipper hosta så pass att ja somnar.

Nä, ska fixa lite frukost till mig och se om Wilma vill ha nåt.

Varsel

2009-02-03 @ 15:46:34 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag fick ja hem brev från jobbet att dom gått ut med varsel där. Det visste ja om och det var ett tag sen. Nu skickade dom med papper med förfrågan om frivillig uppsägning typ.
Om man gick med på det så skulle man få 6 månads löner. När skatt o så är draget så är det typ 4 månadslöner kvar.
Det är väl inte speciellt många som kommer ta det, för säger man upp sig själv så har man 45 dagar då man inte får ersättning från a-kassan.
SÅ dom enda som kan ta det erbjudandet är så dom som har andra job b på G. O Hur många har det i dagens läge med all arbetslöshet??

Själv hoppas ja ju självklart att många tar det så att ja får vara kvar. Även om ja känner att ja skulle vilja göra nåt annat, kanske plugga (men vet dock inte till vad) så känns det väldigt tryggt att ha en fast inkomst och då kan istället cricka börja plugga som tanken var från början. Dels så vantrivs han på jobbet men han är lite äldre än mig och är ju den som har fördel av att plugga först o komma ut i arbetslivet med sin nya utbildning.

Ja, orkar inte tänka så mycke på allt det där med att förlora jobb och så, men ja lovar det snurrar i skallen många gånger. Förlorar ja jobbet, vilket är det mest troliga, så ska vi sälja min bil. Då hoppas vi bli av med lite på lånet så att vi kan lägga om och få en lägre månadskostnad. Men, alla såna bekymmer lämnar ja till hösten.

Kram på er

O kisset flödar....

2009-02-03 @ 15:38:01 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, var nyss o bytte blöja på Oliver.
Stod i min egna lilla värld o tänkte på lite olika saker.
Hör efter en liten stund att det låter konstigt, det liksom skvalar. Tittar ner och ser Oliver i full fart med att kissa. känner ja att han även kissat på mig. Var bara o klä av sig och slänga kläderna i tvättkorgen.

Det händer inte så mycke här hemma, var iväg o handlade lite grejer förut när Oliver sov. När ja kom hem gjorde ja lunch som bestod av kokt korv med bröd. Wilmas önskemål, fast hon åt bara brödet till slut.

Vi har sett på lite film, Madicken, Pippi, Lotta. Cricka är trött på dom nu, men ja kan se dom hur många gånger som heslt. Älskar verkligen Astrid filmerna. Försöker få Wilma att se lite tecknat nån gång ibland. Men icke. Det som går på Bolibompa ser hon gärna men inte en tecknad film.

Just nu ligger hon däckad i soffan hon sover nog inte riktigt längre för det har hon jort i en timme eller så. Jag tror hon mest vilar och ligger o myser nu. Oliver är ju den som är absolut piggast. Sen kommer ja, o ja vet att när ja väl blir sjuk så komemr tvätten hamna efter en del, så idag tog ja tag i lite tvätt så det inte blir överfullt. För ja kommer bli sjuk, det är ja tvärsäker på. Ni ska se att när barnen och cricka är friska då är det jag som kommer ligga med hög feber och yra.

Kram på er

Å så var det kört

2009-02-03 @ 09:49:56 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja Wilma gick o lade sig med feber, men även cricka gjorde det.
Usch, o inatt trodde ja ja skulle dö när ja hostade, min hosta har helt klart blivit sämre.

Så träning på onsdag, GLÖM DET!!

Ja så nu är vi hemma hela högen, isolerade från civilisationen.
Som tur är så är inte cricka HELT paj, inte än i alla fall.

Ja har bloggat om väldigt mycke sjukdom nu senaste tiden, kanske inte så himla kul. Men det är ju det som händer i vårt liv just nu. Sjukdom sjukdom sjukdom.

Vi vaknade allihopa inatt för att Oliver böka och när han somnat o ja lagt honom i säng sin och själv lägger mig tillrättta i sängen så vänder sig Wilma mot mig o säger "ja älskla dig"!! Snacka om att man blir varm i hela mamma hjärtat och hela själen  :-)

Nu ska ja gå o titta till mina sjuklingar

Kram på er

Blogglovín

2009-02-02 @ 21:23:33 / Allmänt / Kommentera (0) st
Följ min blogg och bli prenumerant på bloglovín...

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/471322/min-mamma-vardag?claim=y98nb44kyez">Följ min blogg med bloglovin</a>

Neeeej, inte nu igen....

2009-02-02 @ 21:14:02 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja ropade hej alldeles för tidigt, trodde verkligen att båda barnen var på bättringsvägen. Borde ha anat oråd ,när Wilma började dagen med 38, 0 och vid middagsdags hade 38,5.
När hon gick o lade sig, som hon för övrigt tjatade och bad om att få göra (händer aldrig annars) så hade hon 39,2. Stackars liten, ja lider henne. Hon har knappt ätit nåt på flera dagar o hon dricker men det är inte mycke. Måste komma ihåg att noggrant kolla blöjan imorgon för o se om det är mycke eller lite kiss.

Ja kom iväg o tränade i alla fall. Det kändes att det var ett tag sen, benen kändes enormt tunga. Jag tog inte i allt vad ja hade eftersom ja e lite förkyld men det kändes ändå och ja har lite träningsvärk. Fast det var jobbigt. Nåt som inte direkt bidrar till en bra tränig eller vad man ska säga, jag blev såååå torr i halsen. Inge inge kul. Får se om ja är i samma skick på onsdag eller om ja fått det Wilma har. Både cricka o ja har hostat idag och känner oss lite lite mer hängiga än normalt. Cricka känner nog av det mest eftersom han är igång hela dagarna. Jag kan ju, speciellt med 2 sjuka barn, ta det lite lugnt.

Vi får se vart Wilma sover inatt, skönast vore såklart om hon sov i sin säng. Men det verkar som hon feberyrar lite (har varit inne ett par gånger) och då för att slippa ta mig ur sängen hela tiden, kanske det är bättre om hon sover hoss oss. Kanske ja också får en mer sammanhängande sömn.

Nä, stänga av burken och glo på tv en stund.

Kram på er

Hungrig fortfarande?

2009-02-02 @ 12:51:54 / Allmänt / Kommentera (2) st
Nu har ja faktiskt rensat min garderob, mängden blev bra mycke mer än vad ja trodde.
Mycke kläder i storlekarna 40-42, vilket ja aldrig kommer kunna ha igen, i alla fall inte i tröjor. Tur det inte var så supersnygga tröjor.

Oliver sover lunch och ja o Wilma har också ätit. Efter maten fick Wilma måla lite med sina vattenfärger och nu sitter vi o vilar lite med en film. Den som går mest nu är Madicken. Ja tycker Astrid Lindgrens filmer är jättebra, men just Madicken kanske inte var så lämplig för en 2,5 åring.
Efter att ha sett filmen 2-3 gånger kommer wilma o säger Pisspotta och Snorunge!!!

Ja, fick ta ett litet prat med stumpan och nu har vi inte hört det ordet på ett tag och det känns lite lugnare då.

Å vad ja är hungrig, kanske skulle ha ätit mer lunch. Ja menar istället för att gå o småäta, för ja har ätit lite vindruvor, liiite äpple och en macka, men ja måste nog ta en macka till. Känner mig så hungrig så att ja nästan mår illa. Det känns lite onormalt. Portionen ja tog till lunch var ju inte direkt liten men inte heller superstor. Sjukt!!

Funderar starkt på att åka o träna för då kan ja handla efter träningen, behöver handla lite saker så att ja inte behöver handla nytt förrän typ torsdag eller fredag. Så länge ja inte blir sämre så tänker ja träna. Tror inte ja blir det helelr, så nu ställer ja in mig på att träna, börjar redan känna att ja har lust med det.

Kram på er 

Sjuka familjen

2009-02-02 @ 09:52:17 / Allmänt / Kommentera (1) st
Ny vecka, nya tag.
Siktar på att träna ikväll, men hostar lite så ja kanske ändrar mig. Vill inte hålla upp för länge men inte heller börja för tidigt för då blir ja aldrig frisk.
"Du kan ju köra efter din förmåga" sa Cricka. Jo det gör ja ju alltid sa ja. Men är man lite hostig o förkyld så blir förmågan inte så stor. Vet inte hur ja ska göra.
Men vi märker väl.

Oliver låter fortfarande väldigt illa i haslen, hostar o är täppt i näsan. Wilma är supersnorig hon me och idag har hon feber igen, men dock inte lika hög. 38 var den tidigare imorse, men det blir ju inget dagis för henne imorrn.
Skönt på ett sätt, jag slipper stressen som nästan alltid dyker upp när klockan börjar närma sig 8:30 och det är dags att börja klä på barnen. Det är väl tur på ett sätt att hon är sjuk, då behöver hon inte aktiveras lika mycke. Skulle hon va frisk o vara hemma ofta så behöver hon väldigt mycke aktivering.

Idag tänkte ja att ja o WIlma skulle måla med vattenfärger när Oliver sover. Hon fick ett litet kit i julklapp som ja tänkte vi skulle prova idag. Dock har vi inga bra papper, måste införskaffa riktigt vita, för dom vi har fastnar typ ingenting på.

Ja ska snart också ta tag i min garderob och rensa på kläder där, tror dock inte att det blir lika bra med plats efter rensningen som det blev hos cricka, men ja behöver nog göra mig av med lite kläder. Vet att det är välsigt mycke som ja aldrig mer kommer kunna ha.

Vilddjuret Oliver river allt i sin väg i gåstolan, måste kolla läget lite tror ja   ;-)

Kram på er

Ibland vänder det snabbt

2009-02-01 @ 15:26:02 / Allmänt / Kommentera (0) st
Inatt har vi delat säng alla 4, wilma hade 40,7 när vi gick o lade oss så hon fick definitivt ligga hos oss.
Oliver kom dit ca  timme eller nåt efter att vi lagt oss. Hans slem har krypit ännu längre ner o sitter mer i bröstet nu så det låter inte så kul. JAg stod upp med honom en stund inatt o man riktigt hörde hur skönt han tyckte det va.

Men så kunde ja ju inte satå hela natten, lade mig ner med honom på armen efter en stund och vi sov, men rätt så snart fick ja kramp i armen men han klarade att ligga i vår säng. Så vi har näsatn sovit hela natten allihopa, men så värst bra har vi inte sovit. rångt o jäkligt.

Tycker det är lite jobbigt med barnen i sängen, av nån anledning sak dom båda (om dom ligger nära mig) krypa ännu närmare mig och det blir så varmt o obekvämt. När Oliver är lite större så känns det nog lite bättre, just för det där med att han är så liten.

Ja hoppas verkligen att dom inte är sämre imorrn. Har suttit inne hela dan igår och hela dan idag. Börjar tröttna lite på det. Inte för att vi direkt kanske går ut imorrn. Men helgen har inte känts som vanligt, vi brukar alltid ha nåt att göra.


Ska gå o ta hand om mina små sjuklingar

Kram på er