Snacka om att skrämmas

2009-10-28 @ 10:01:30 / Allmänt / Kommentera (4) st
Natten till igår var den värsta i mitt liv....
Oliver hade 39 graders feber på kvällen och fick en alvedon.
På natten vaknade han o fick ny nässpray, men min hjärna funka lite långsamt så en ny alvedon fick han inte.
Stackars killen var kokhet men då han somnade direkt så ville ja inte väcka honom med att dra av honom pyjamasen.

Han hade svårt att komma till ro och till slut somnade han nere vid våra fötter nästan.
Efter några minuter tjöt det till, ett ansträngt och lite plågsamt tjut.

SEN, sen började han feberkrampa och det var så pass att han slutade andas.
Jag fick panik, men det tog bra nån sekund innn jag sa till cricka att ringa 112.

Stackars lillkille, han såg ut som en ostbåge i sin kramp och rullade med ögonen.
Jag vände honom upp o ner och upprätt och strök på ryggen.
Tänkte utifall det också sitter en slemklump nånstans.

Han kom ur det relativt fort, men det kändes som att han  var utan andning i en evighet fast det kan ha handlat om allt mellan 5 sek. till 1 minut.
När han låg i min famn och precis hade kommit ur det så såg ja att det rann slem utmed hans kind och hans vänster arm var fortfarande kvar i ett krampgrepp.

Nu var ja rätt så snabb med att dra av honom pyjamasen, stackarn, ha var hel rödblommig på hela kroppen.

Ambulansen kom och dom tyckte det verkade lugnt nu och vi fick följa med om vi ville men dom skulle i princip bara ta tempen och sådär på honom. Så vi sa att vi ringer igen i såna fall.


Gud, hade min hjärna inte varit så seg så hade han såklart fått en alvedon, vilket han brukar få....

Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Ödeshörnet

2009-10-24 @ 22:54:40 / Allmänt / Kommentera (0) st

Har ni något ödeshörn?

Vi har flera ödeshörn...
Med ödeshörn menar ja nåt ställe i hemmet där dt alltid samlas sånt som man ibland lägger ifrån sig i all hast. Saker som ska till sin rätta plats och saker som inte har nån direkt "rätt" plats.

Vi har en liten del av diskbänken...
Där står kaffebryggaren, nappflaskan och så lite allt möjligt då rå...
Det kan va kvitton, små små små öeksaker vi gömmer för Oliver, trasiga glödlampor som ska kastas men som man måste samla på sig några stycken innan man kastar och tyvärr hamnade dom i ödeshörnet den här gången.
Även min telefonladdare ligger där nu.

Detta retar mig nåt så fruktansvärt ibland o i fredags rensade jag där. Men vetskapen om att det snart ser likadant ut igen känns inge kul. Redan nu har det hamnat en föräldratidning o några papper där, som kommer från köksbordet som jag rensade idag när mor o far var är och åt mat, som dom köpt och också lagade. Kändes bra, även om det inte var tänkt så från början.
Tack så mycket!

Vi har också nu i idag fått upp våra inköpta takbjälkar till utetaket, med lite hjälp från pappa, of course.
Det satt såklart några där, men vi tyckte att det skulle förstärkas med 2 så att det verkligen håller. Planen var även att byta ut taket, men då vi fick flytta hemifrån 3 mån i somras så blev det inte så och det blir uppskjutet till i vår då vi får hoppas att vi har råd.

Mätta o belåtna halvligger vi nu framför tv:n, barna sover. Oliver sen sin vanliga tid kl 19 men Wilma fick ju såklart vara uppe tills mormor och morfar åkt hem. Men nu har hon sussat sött i snart 1 timme.
Att ja kan sitta med datorn i knät känns ovant. Vår stationära har kollapsat, troligen nätaggregatet (please please please), så nu använder vi en gammal bärbar dator som cricka fick av pappa för nåt år sen. Den funkar och är inte allt för seg, men man ska inte vänta sig underverk av den ;-)

Åter till tv:n oh sen raka vägen in i sängen.
Imorrn är det ingen dans för Wilma då det är höstlov, å min sovmorogn blir inte lidande, ja kan sova till 10:30 om jag vill. O det är verkligen länge sen så jag ska njuta....

Kram på er

p.s glöm inte ställa tillbaka klockan inatt


Pigga barn, trött mamma

2009-10-17 @ 10:23:45 / Allmänt / Kommentera (1) st
Visst är det konstigt!
När man som idag har sovmorgon och gärna sover till runt 9 då vaknar båda barnen kl 6....

Oliver vaknade för han hade kissat igenom blöjan (kan förstå att man inte vill sova i det). Han hade garanterat somnat om inne hos oss om det inte varit för att Wilma vaknade av olivers gnäll och inte ville sova i sin säng längre.

Hon låg i våran säng o skulle också somnat om, om det inte vore för att Oliver fick följa med in.

Dom blir lite extra pigga av varandra kan man väl säga....

Men vi gick ut i vardagsrummet, slog på tv:n och satte på en film. Jag hade stora förhoppningar på att åtminstånde Oliver skulle somna om, för då kunde ja slagga lite i soffan. Men eftersom Cricka inte ansträngde sig för att somna om så kom han också upp o det slutade med att vi låg i sängen och tittade på barnprogram. O då är det svårt o sova, när dom petar på varann hela tiden.

Nu har vi ätit frukost, gjort Wilmas säng större (så nu måste vi köpa nya sängkläder åt henne) och snart ska vi till tandläkren emd Wilma. Det är hennes första besök hos tandläkaren, ska bli spännande o höra vad tandläkaren säger om hennes tänder, samtidigt som det är väldigt nervöst. Tänk om hon tycker vi borstat dåligt?!!!!

Det går nog bra, vi får hoppas att Wilma gärna sitter i stolen och gapar och inte gör som Lotta på Bråkmakaregatan, vägrar öppna munnen...

Kram på er

Måndags mys...

2009-10-05 @ 20:37:31 / Allmänt / Kommentera (1) st
Jag läste på om måndags mys på denna blogg...

Mitt måndags mys bestod av att återigen vakna med dunderförkylning, tungt huvud o SUPER pigga barn.
Jag fick dock sova till 9 vilket inte händer så ofta.

Vi gick upp och efter en liten stund äter vi frukost. När vi sitter där upptäcker ja att en glödlampa gått i kökslampan. Byter den sen...
Innan vi ätit färdigt går proppen till vårt sovrum, Olivers sovrum, köket, uttag i hallen och ringklockan!!!

Jaha, hittar inte våra proppar som ska finnas nånstans men tar då proppen till torkskåpet. Tjing , allt funkar. Dock tar det ca 2 timmar innan ja kommer på att ja kan göra så. Var ju tvungen att lösa det annars skulle det blivit svårt att laga lunch.

Då vi hade strömkabeln till datorn i hallen (tillfälligt) och den dog så flyttade ja in den i vardagsrummet å funkade i alla fall den. Men lilla Oliver var strax där med sina gulliga fingrar och drog ur strömkabeln... Morrrr...
Det resulterade i att hela datorn blev konstig, gick inte att starta den i nåt läge alls.

När pappa kommer o hjälper mig visar det sig att hela c-disken tömts när han drog ur sladden!!
Vad är oddsen?


Nu har snälla pappsen varit här o fixat så att datorn funkar och vi kan använda internet, men allt är dock inte igång riktigt än. Det kommer....


Ja, en väldigt konstig dag vill ja säga...


Kram på er

NU har den kommit...

2009-10-02 @ 07:10:31 / Allmänt / Kommentera (0) st

Fler som märkt det?

Nu har den kommit, den där hösten som ja inte velat inse faktiskt är här...
2 plusgrader igår kväll o ja frös mycket här inne. Tittade ut på termomoetern imorse, brr, -2 grader...

Då känns det bra att abrnen har alla sina höst o vinter kläder klara. Visst några fler par fodrade byxor nu innan det blir overall dags , men det kommer. Snart kanske det är dags för overall vem vet o då behövs det inte så varma byxor under. Då kan man köpa fler mjuka byxor.
JAg gilalr speciellt dom från lindex, mjuka och mysiga plus att det är 3 betala för 2 på dom. Blir nog att inhandla ett par stycken.

Nu ska bara vi har vinterskor. Jag skulle kunan tänka mig ett par höstskor också, men det viktigaste är vinterskor, så det siktar vi in oss på först. Om det ens finns några ännu, kanske får vänta lite till.

Idag ska barnen vara hemma från dagis, jag ska strax sätta mig o leta efter numret till dagis.
Jag har deras numemr såklart, men på mornarna är dom på en avdelning som har ett annat nummer så det måste jag se om ja hittar. Vi ska åka o leka med Alva idag så den här gången får båda följa med, sist var det bara Wilma.

Vet inte vad vi ska göra efter. Vi får väl åka o handla lite inför idag, mjölk är snart redan slut, det kanske behövs lite snacks till fredagsmyset. Det har ju varit fest nästan varje lördag för oss i typ 3 veckor.
Företagsfest, cricka var ute själv, och så nu 30-årsfest. Så lördags mys har vi inte haft så mycket av.

Men nu, så här tidigt, ska ja i alla fall köra igång en maskin tvätt och sen leta efter telefonnummret för att sen duka fram en härlig frukost


Kram på er


Regent det bara öser ner...

2009-10-01 @ 08:10:21 / Allmänt / Kommentera (0) st

Imorse vaknade jag av att wilma låg o ropade på mig från sitt rum. Tur att dörren var stängd så hon inte väckte brorsan. Ibland väljer hon att ligga o ropa men lika ofta väljer hon att komma in till mig på morgonen.

När ja hämtat henen o vi lagt oss ner för att mysa en stund så hör ja att det regnar. O det är inte bara lite dugg, det fullkomligt VRÄKER ner..

Anatr att ja inte är själv i detta land om att uppleva det idag.
Men ja blev SÅ glad att det är torsdag o jag slipper gå till dagis med barnen. Jag hade nog iuförsig tagit bilen.

Idag ska vi träffa svärmor, det blir en sväng till maxi. Måste komma ihåg o ringa svärmor o be henne åka förbi crickas jobb och byta bil med honom. HAn tog mersan idag, antagligen för att min bil inte har bensin i sig. Men eftersom han kört upp den så får han tanka. Han får väl gå upp tidigare på morgonen för o hinna det. Att han inte hann det i tisdags är ju för att jag ringde då glasrutan gått sönder. Men där i sitter bilstolarna så annars kommer vi inte så långt.

Jag går inte med på att barnen Wilma ska åka på kudde i svärmors bil. I såna fall får hon köpa en framåtvänd stol till Wilma, svårare än så är det inte.
Men det där löser sig, bara jag komemr ihåg att ringa.


Kram på er