Det har dragit förbi...

2012-04-26 @ 10:32:03 / Allmänt / Kommentera (0) st
...en hemsk magsjuka!

Det börjad med Oliver som helt plötsligt kräktes hemma hos svägerskan. Dom ringde oss för att checka läget (dom var barnvakt och vi var icke körbara).

Vi hoppades på det bästa men exakt 48 timmar senare blev både Wilma och svägerskan dåliga.
Wilma började med ont i magen men det kom bara vanligt. Men ganska snart efter att vi lagt oss så kom det upp, i vår säng och på crika. Inget höjdar läge men vad gör man.

Bädda om, skydda, duscha och sova igen, denna gången med skyddad säng och cricka i Wilmas. Vi var uppe några gånger till och då kom det bara slem. Så det var en väldigt kort variant. Cricka kunde bara jobba halvdag i tisdags innan han ´blev dålig och han är inte 100% än...

Sanering pågår fortfarande och än så länge har jag klarat mig, peppar peppar...

Jag hoppas verkligen det är över nu så jag kan jobba på lördag. För minsta lilla misstanke så måste jag stanna hemma med tanke på kundkontakten.

Dags och röja vidare här hemma...

Kram på er ♥

Hjälp till att hjälpa med UNICEF ♥♥♥

2012-04-20 @ 09:03:08 / Allmänt / Kommentera (0) st
Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

                             
                              Foto: © UNICEF/Asselin


                                                      Gör ett val, hjälp till att hjälpa!


Gomorron!

2012-04-13 @ 09:46:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Fredag idag om nån missat det, att det sen är den 13:e brukar inte bekomma mig så mycket...

Vi vaknade i tid idag igen och var faktiskt på dagis bara 5 min sent :)
Synd abar att det är så fruktansvärt tråkigt väder och har varit det i flera dar. Igår var det iuförsig ganska skapligt, men lite kyligt och blåsigt. JAg och Wilma tog en "cykelpromenad" efter maten och var ute i ca 40 min. Cykelpromenad är en form av träning, jag går så snabbt jag kan och Wilma cyklar med mig, oftast ganska långt i förväg.
Skulle vilja ge mig ut idag också men vi får se hur det går, Cricka jobbar över och slutar tidigast 18. Jag är lite smånervös att gå med Oliver bland trafik även om den är minimal för han har inget trafikvett över huvudtaget. Det beror ju såklart på att vi nästan aldrig är ute och går bland trafiken så öva behöver vi ju, men dt känns bättre om vi kan va två de första gångerna tills han lärt sig...

Är lite trött idag men innan jag åker iväg med lite lunch till Crika så är tanken att jag ska damsuga och skura och kanske göra ett diagnos prov till skolan. Segare än segast men jag måste för det är lite skitigt här hemma kan man ju säga... Tiden går så fort och helt plötsligt har det gått ett par veckor sen senaste dammsugningen och denna gång blev det ju värre tack vare att vi möblerade om och damm i gömda hörn hoppade fram och virvlade runt. Men alla är nöjda med ommöbleringen och börjar äntligen sova lugnt i sina sängar :) Igår fick vi också sängramen såld så det har blivit lite mer ordning i varadagsrummet igen. Men jag behöver verkligne mer yta, vart ska jag göra av alla lådor med kläder till slut?

Hoppas hoppas det blir ett två vånings hyres ledigt här snart, på rätt ställe ska jag väl tillägga...

Nej surfa färdigt och sen sätta igång kanske!


Kram på er ♥

Det händer grejer..

2012-04-12 @ 14:53:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, efter vår ommöblering är nu sängramen äntligen såld, men jag ska inte klaga det tog ju faktiskt bara en vecka. 600 spänn fick vi och det blir antagligen en bättre begagnad cykel till Wilma.
Vi var i tisdags och provade 20 tums cykel på Team sportia för att se att hon kan ha den...
Hon är lite för kort... när sadeln är längst ner så fattas det ca 10 cm för att hon ska nå ner till marken. Jag börjar undra om jag var för snabb med att lova bort henens 16 tummare... Hon skulle nog behövt den ett tag till, mne det känns lite dumt att ångra oss nu.

Jag tror vi köper en ny till henne, ch sen en 16 tums till Ollie. Hon får träna på sin och låna Ollies ibland. Oliver får ha båda sina ett tag. Jag vet nte hur men vi löser det nog på nåt sätt... För Wilmas del handlar det mest om att hon ska våga, hon är ju lite feg så.

Men nog om det..
I o med vår omöblering så blev det myket skräp här och där, en del saker rasade i tvättrummet men idag fick jag arslet ur vagnen och tog tag i det så jag kan tvätta igen. Som tur är så hade jag i princp tvättat upp allt innan vi möblerade om så det ahr precis börjat bli fullt. Skönt skönt, har inte tvättat på en vecka typ :).


Hur har ni det med sommardäck?
Själva har vi idag bytt alla 4 på lagunan för de gamla var oerhört slitna och igår plcokade vi dubben på mersans vinterdäck. Så sim salabim, sommar eller året runt däck, bara o välja....


Bäst och vara lite social med kidsen och snart kommer karln hem...

Efter maten blir det en promenad och så lite plugg för det måste verkligen bli klart...Kram på er ♥

En påsk full av händelser...

2012-04-10 @ 09:45:27 / Allmänt / Kommentera (0) st
Påsken är över för den här gången och även min födelsedag... En dag närmare 30 men än så länge finns ingen 30 årskris... MEN, till jag är 30 ska jag i princip ha gått ner allt.... Har ett år på mig så om jag inte klarar det är det tragiskt.

Tordagen spenderades med en hårklippning på barnen, färdigställande i allas rum (vi har bytt sovrum allihopa) och långfredagen bar det iväg till svärmor på middag. Tyvärr kunde varken svägerska med familj eller hennes mans syster med familj komma då de låg sjuka. Väldigt tråkigt och det blev en annorlunda påsk, men realtivt lugn ;)

Påskafton åkte vi till mina föräldrar där vi alla var samlade förutom syster och farmor. Vi åt gott och barnen fick totalt 3 påskägg var med godis i, gud det kommer räcka ett helt år... Jag blev firad och fick en hel del bra saker. Presentkort på en ny klädbutik med lite större kläder, en fm-sändare till telefonen så att jag kan lyssna på lite bra musik när jag ska åka o jobba i komården istället för radion som kan va lite tjatig... Av svärmor och svägerska fick jag presentkot på stadium och där ska jag i dagarna gå och löpa mig ett par nya skor, antingen lila converse eller ett par björn borg skor... KAn inte riktigt bestämma mig och måste nog åka och prova dom nån dag... :)

Efter att Cricka och barnen varit lediga i 4 dar är det återigen dags för vardagsrutiner. Barnen går på dagis sina typ 3,5 timmar om dagen hela påsklovet så att jag får lite tid att plugga...
O med tanke på vad klockan är så är det bäst att jag sätter på spotify och drar igång pluggandet..

Kram på er ♥