Skolan - ett nytt liv!

2012-08-31 @ 09:50:47 / / Kommentera (0) st
Sådär ja, nu har skolan hållt på i snart en vecka.
Har haft 3 lektioner och tyvärr så är det ca 2-3 lekitoner i veckan, resten är självstudier.
Men det kommer nog gå bra bara jag kommer in i det lite grann, det känns ju verkligen som att man har blivit inkastad i det. Alla andra i klassen kände antingen varann sen innan eller så har de hittat nån. Jag hamnar hela tiden i "fel" grupp, grupper som inte är lika seriösa som jag.
Jag ska garanterat hålla mig till de två tjejer som började samma dag som mig, vi kommer ganska bra överens och i alla fall den ena är lika seriös som mig.
 
Idag har jag äntligen lyckats få iväg min CSN ansökan.
Ska också bestämma mig för vilket busskort som det är mest lönsamt att köpa, antagligen periodkort för det är ju ändå sjukt mycket billigare än att parkera varje dag. Måste bara lära mig ´planera resorna, inte en buss går ju i rätt tid nu när de fräschar upp spårvägen...
 
Idag ska jag plugga, men jag ska också ge mig ner till stan och köpa massa block, pennskrin och mapp för papper. Hinna med lite här hemma måste jag också göra så att det är fredagsfint.
 
Vädret är verkligen urtråkigt så motivationen kan va lite svår att hitta men jag måste börja och ser fram emot att komma igång på riktigt, jag menar om 4 veckor ska vi ha praktik i 5 veckor och då ska 2 grejer vara klara... phjuu det går undan och det känns nog ännu rörigare med tanke på att jag inte gått sen start. Men det kommer bli bra!
 
I helgen ska jag jobba under lördagen. Söndagen är ledig och Wilma ska på kalas på busfabriken!
Barnvakt till barnens kusin ska vi också vara skoj skoj, nu var det ett tag sen!

Hej hösten!

2012-08-28 @ 14:23:27 / / Kommentera (0) st
Japp, med temperaturer på under 10 grader på morgonen så kan man ju lugnt säga att hösten kommit!
 
Idag var det första skoldagen för mig och det var mycket info och en del papper som ett tag gjorde det väldigt rörigt men nu tror jag att ja har koll på det mesta. Går den flexibla omvårdnadslinjen vilket kan liknas med distans men inte är det. Så 100 % pluggar jag nu!
 
Det är snabba ryck när man får hoppa in efter 1 vecka, imorrn har vi HLR = Hjärt och lungräddning och om 4 veckor är det dags för vår praktik den här terminen.
Jag får se vart jag hamnar men jag har önskat 2 i närheten i första och andra hand och i sista hand önskade jag ett ställe i stan med tanke på att jag ändå ska in dit och lämna Wilma.
 
Nu är jag dock lite kluven över om jag ska köpa busskort eller inte. Det är verkligen asdyrt att parkera i stan men jag heller inte till skolan varje dag. Det handlar om typ 2-3 dar i veckan + praktik. Kan ju heller inte köra med telefonbiljett för det är också svindyrt.
 
Jag laddar för att hämta barnen men först ska jag skriva ett schema till dom så att de har för några veckor framåt....
 
Kram på er ♥

Riktiga rutiner!

2012-08-21 @ 09:20:54 / / Kommentera (0) st
jajjemen, Wilma kommer börja skolan 8:30 på morgonen vilket innebär att hon för att få i sig nån frukost måste gå upp 6:30. Idag gick jag upp 7 och Wilma fick jag upp runt 7:30. Den enda stressade var ju dock jag men vi hann i tid till Wilmas. Skönt det!
 
Idag gick det superbra att lämna Wilma, dock satt hon själv o lekte (sånt kan ja bli lite ledsen över) MEN, hon gjorde det utan att börja gråta och såg uppritkigt glad ut ändå. Känner jag alla barn rätt så kommer det snart nån liten tjej och vill leka med henne.
 
Cricka hade det värre igår, han var kvar i över 2 timmar. Wilma grät och vägrade släppa taget, till sist var han ju tvungen. Det var ett jobbigt farväl och när han kom ut till bilen så hade han fått 400 kr i böter!
Jävla skit, det var ju inte direkt vad vi behövde, men det är väl bara och bita i det sura äpplet och se om vi har någe skit och sälja!
 
Själv ska jag snart ta en dusch och göra mig redo för jobb, ja än så länge har dom inte ringt och sagt att jag kommit in på utbildningen, och sen jobbar jag till 18:30. Med dagens väder vill jag allt annat än jobba, för några 1000 pers kommer det inte vara i parken. Jag fattar ärligt talat inte varför vi ska jobba när det är så några besökare dessa vardagar. Men men, det är bara och beska med det tråkiga!
 
Kram på er ♥

Rutin, vardag och arbetslösheten i antågande....

2012-08-17 @ 14:36:43 / / Kommentera (0) st
Japp, nu har en hälig jobbsommar snart dragit förbi. Vädret har ju inte varit det bästa men jobbet har varit underbart kul... HAr jag inte fått något jobb till nästa sommar så komemr jag garanterat att söka till Kolmården igen.
Just nu ser det inte ut som om jag kommer in på min sökta utbildning, men jag får helt enkelt söka till våren igen...
 
Efter att dagis och frita börjat 8ca1,5 vecka sen) så har båda barnen lyckats få feber. Oliver började men hade bara sin ett dygn, Wilma har pågående feber just nu och den hopaps vi verkligen är borta till på måndag när skolan börjar på riktigt. Det här ju inget ovanligt, vi är ju vana men det är lite tråkigt.
 
Jag lyxar med en ledighet på 4 dar, och det är andra gången i rad jag har det. Känns jättekonstigt för jag hinner med så mycket hemma mot vad jag gjort övriga sommaren :)
 
Idag är det knappt jag orkar med så mycket hemma det är verkligen super varmt. Cricka och oliver har åkt ner på augustifesten och tittar lite, kanske åker lite karuseller.... Jag ska också åka iväg den, men det blir mest till mataffären... Marknaden kanske jag lyckas med imorrn om inte lite senare ikväll.... Vi får se, det är inte så viktigt men nu är det så länge sen så det skulle va kul att bara titta ner en sväng.
 
Dags att ta tag i lite saker...