Blir det en lång höst?

2012-09-26 @ 09:54:26 / Allmänt / Kommentera (0) st
Eller kommer vintern väldigt snart.
Det är redan "kallt" ute mot föregående år. Förra året kunde man sitta ute hela september...
Idag är det fix hemma som står på listan, ska även iväg och köpa presenter till min kära karl som fyller år imorrn.
 
Har redan köpt tre men det blir några till, han fyller ju ändå 35 och jag har inte kommit på några bra presnter föregående år direkt. Men nu önskar han sig ju faktiskt lite vettiga saker ;)
 
Den här veckan har min praktik börjat. Gjorde typ 2,5 timme intro i måndags och sen 2 lediga dagar. Har kvällspass imorrn 16-21 så då är första gången jag är med på riktigt. Spännande och skrämmande, speciellt eftersom jag inte vill jobba inom hemtjänsten. Stor anledning är det här med dusch och tvätt av folks privata delar, även fast det är nåt de behöver hjälp med och många är tacksamma över det så tycker jag inte att det känns rätt. Själv kommer jag nog inte vilja bli duschad och tvättad.
 
Men men, det är 5 veckor av mitt liv för tillfället. Bara och härda ut.
 
Dags och punga ut med lite pengar till alla ställen.... suck...
 
Kram på er ♥

Äntligen lite ordning på torpet!

2012-09-21 @ 09:46:04 / / Kommentera (0) st
Yes, äntligen har vi fått ordentlig ordning på barnens rum.
Wilma har saknat större hylla och skrivbord och Oliver har haft alla sina grejer i olika backar på golvet så för några veckor sen kom det, han tyckte att hans rum var tråkigt.
Men nu, det var ren och skär glädje i bådas ögon. Oliver blev så glad att han spontant gav pappa en dunderkram. Hör och häpna, han lekte i sitt rum  i säkert 1 timme sen :)
 
Wilmas rum blev till slut möblerat men det känns inte hundra ok med möbleringen, just nu har hon sängen så att hon ser ut genom rummet ända till tvättrummet och madame nyfiken i en strut kommer aldrig komma till ro då. Så vi får nog möblera om idag så att det blir bättre. Hon sa själv att hon ville ha skrivbordet på långväggen det det råkade hamna först. Vi får se hur vi gör, har några ideér om hur vi kan ändra....
 
Oliver fick då alltså Wilmas gamla expedit 4x2 och wilma fick en ny 5x5 expedit. Alla möbler kommer till slut gå i vitt i barnens rum, för att lättare kunna färgsätta rummet med detaljer. Vi saknar just nu en taklampa till Wilma och en ny sänglampa till Oliver, en ny sänglampa till Wilma också, hon har en men ja... vi vet inte!
Nu ska vi bara få flytta till större också så även vi kan få hela alltet omgjort m.m.
 
Idag hade jag tänkt träna men min förkylning är ganska envis så jag skippar det. och tar enbart simning. Har köpt kort på friskis så imorrn förmiddag ska vi allihop vara och köra familjeträning kl 10. Och sen är då tanken att jag ska fortsätta såklart. Ingwn återvändo, köpte till och med ett årskort för studerande.
 
kanske skulle ta och skriva färdigt min uppgift som ska in idag. Bara och pränta ner på datorn kvar så dte är bäst att köra igång...
 
Kram på er ♥

Gomorron tråkhöst!

2012-09-14 @ 09:56:18 / / Kommentera (0) st
Vädret är ingen höjdare regnet det bara skvalar och skvalar...
Hösten kan vara fin om solen skiner och himlen är blå. Har absolut ingen lust med förra hösten i repris, det var faan inte en gnutta sol på 5 månader. Man kan ju bli deprimerad för mindre....
 
Har droppat barnen på dagis och skola och även inhandlat det lilla som behövdes. Inga lektioner idag men jag måste verkligen plugga hemma idag, gjorde ingenting igår med skolan. Var och lunchade och fikade på stan... Äsch ibland måste man umgås lite annars skulle jag nog bli väldigt uttråkad.
Men idag ska jag bara komma igång lite kroppsligt så ska jag nog få undan lite plugg. Har en dygnförkylning som klubbade mig i onsdags. Kände mig redan bättre igår och det är ju skönt, men jag är trött och seg.
 
Var och handlade skor med Wilma igår, det blev stövlar och innegympaskor. Men flickebarnet har SÅÅÅ länge längtat efter att ha stövlar med liten klack på och förälsade sig i ett par direkt så det fick bli såna också. På skopunkten får man ju dom billigaste gratis om man köper 3 par så det gö ju inget, men hon har så mycket skor nu så hon fick verkligen lova att använda alla. Ska hon bli en sån där skoberoende person??
 
Tittade på några höstpjuck åt mig själv men näe, blir nog bäst om jag går själv så att jag kan ta det lugnt. Kanske jag och Cricka skulle ta en sväng när barna är på dagis och skola. Då kan ju även han hitta nåt ;)
 
I lördags hade jag ju reunion här hemma med gymnasieklassen. Jättebra uppslutning, vi blev ca 17 stycken, och det var hur trevligt som helst. Men jag hann typ inte prata med alla, kändes som om jag missade flera stycken. Hopaps att nån drar igång ett 15 års jubileum :) Vi pratade, åt och sjöng singstar, det var avslappnat  och dunderkul!
 
Nu händer det inget förrän cricka fyller 35 den 27 september. Vi får se när vi firar honom men jag hopaps vi kommer iväg ut och käkar lite... det var rikitgt länge sen!
 
Kram på er ♥

En ny rutin tar vid...

2012-09-06 @ 12:14:20 / / Kommentera (0) st
Jajjemen....
Att varje dag gå upp 6:30, slussa barn till dagis och skola och sen få in den nya rutinen att sitta still i 3 timmar på en hård stol och lyssna + diskutera börjar sätta sig. Idag har jag skickat in min första uppgift i skolan och förhoppningsvis får jag in en till uppgift i etermiddag/kväll.
 
Svårt känns det lite grann men jag vill inte ställa för höga krav på mig själv den här terminen, man har ju liksom inte suttit i skolbänken på 10 år. Så får jag ett E (=G) så blir jag nöjd, men såklart bara glad om det blir högre.
 
Jag har börjat åka buss och från wilmas skola till min går jag varje morgon så ca 20-25 minuter promenad minst per dag och det är ju nästan bara positivt. Det enda negativa är att när jag stressar så blir jag ju lite varm och lite smått svettig, INTE trevligt att sitta i ett klassrum som sen blir varmt när det har fyllts upp med allt folk.
 
 
Men men, det blir väl bättre det med behöver röra mer på mig i alla fall.
 
I helgen är det dags för Reunion med gamla gymnasieklassen, vi ska va här hemma så jag håller på och plockar och fejjar och donar få att få ordning på torpet så det ser trevligt ut. Jag menar är det dåligt väder så får en del sitta inomhus och då är det ju lite skoj om det är rent och fräscht överallt, även i dom skrymslen som normalt kan bli lidande när man städar ;)
 
Snart är det dags för lunch och jag och cricka ska unna oss lite wok mat. Är faktiskt osäker på om det är bra eller dålig mat ur t.ex. viktväktar synpunkt... det måste jag kolla uppp.  VI är några stycken som kämpar tillsammans för att gå ner i vikt och målet denna vecka är att gå ner 2 kilo. Asså det kommer jag nog inte klara denna vecka, kanske nästa, men kul vore det om det blev ett kilo... Då måste jag bara sluta fuska ;) Tyvärr har jag ett sötsug som inte är av dena värld och som oftast smyger gör sig påmint på kvällen...Måste nog skaffa lite karaktär där! ;)
 
Näe hej hopp, nu var det dags för lunch och fortsatt röj!
 
Kram på er ♥