Gomorron, gomiddag, gokväll

2009-03-29 @ 00:47:47 / Allmänt / Kommentera (1) st
eller gonatt!!!

Har för tillfället hur mycket tid som helst att blogga.
Nej ja sitter inte på jobbet, där har man inte hur mycket tid som helst till detta.

Nä minsann, åkte hem därifrån för magen spökade och ja kände mig inte riktigt hundra. Med tanke på att det är frivecka och magsjuka inte är av den populäraste sjukdomen. Så åkte ja hem, dels för att krya på mig o förhoppningsvis kunna jobba imorrn, men också för att inte smitta mina arbetskamrater. DET är inte uppskattat.

Funderar på vad ja ska göra, skulle kunna slänga in en maskin tvätt, men struntar nog i det då ja inte vet hur mycket det hörs in till grannarna. Men funderar starkt på att plocka undan lite. Mest i Wilmas rum.
Jag måste vara vaken till 4 eller nåt utifall ja är så bra att ja kan jobba imorrn, för då måste ja vara någorlunda utvilad. Orkar ju inte jobba 18-06 imorrn om ja inte sovit.
Förhoppnigsvis så var magen bara nåt tillfälligt, har inte känt nåt mer, men får kanske vänta ett par timmar innan ja märker hur det är.

Köpte mcdonalds med mig till jobbet som ja sen värmde för att få det åtminstånde lite varmt. Var inte så jättegott överhuvudtaget, har MEGA dåligt samvete över det och imorrn blir det riktig mat. NU JÄVLAR kör vi igång på allvar igen. Oftast är det Cricka som drar ner mig i träsket nu. Han är ju pappaledig och har dom senaste veckorna inte tränat speciellt mycket och i mitt fall har inte passen matchat mina arbetstider ett enda dugg. Men nu är ja ledig i stort sett hela veckan så då ska det tränas i alla fall 3 gånger, gärna 4. Vi får se om ja lyckas, är ja fortfarande dålig kan det vara lite svårt, men det hoppas ja verkligen inte att ja är.

Kram på er

Smeknamn

2009-03-28 @ 21:34:28 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag har funderat lite på det där med smeknamn....

Alla har ju inte smeknamn.
Som jag, Jenny, det går ju inte o göra så mycket smeknamn av det egentligen...

O så har vi ju som min sambo christian, finns ju många varianter, cricka crisse och allt möjligt med olika stavningar.

Sen finns det ju självklart dom som har smeknamn för att dom har gjort nåt eller så.

Men vad ja nu menar är smeknamn på ditt namn.
Wilma kallar vi wilmis ibland, men det är ju inget som kommer sitta kvar när hon blir tonåring och vuxen. Inte heller Olivers smeknamn, Ollie, kommer hänga kvar speciellt länge tor ja. Båda är ju liksom bebis och barn smeknamn.

Har du nåt smeknamn?

Oliver oliver oliver

2009-03-27 @ 12:58:40 / Allmänt / Kommentera (0) st

OJ, ja har visst missat o berätta en viktigt händelse i Olivers liv...

Han har börjat krypa lite smått...
Det är verkligen smått, 3 steg en gång, 4 en annan.
Kan man säga steg när han krypit? Vad säger man annars?
3 Kryp???,
Nä det lät konstigt, håller mig till krypsteg...

Idag fick vi brev fån kommun, Oliver har fått dagisplats, tjohooo...
Dock tror ja inte att det blir på samma avdelning för där är det liksom lite fullt. Men det blir i alla fall i samma hus.
Vet inte vilken av de andra avdelningarna ja skulle vilja ha. Den ena känner ja inte till personalen men vet att det finns fler mindre där.
Den andra känner ja till alla i personalen men vet att det är VÄLDIGT många stora, nästan bara barn över 3 år. Det är ju kul för honom om det finns barn i hans egen ålder också. Men så är det så att en tjej på Wilmas avdelning nästan bara är inne på en annan avdelning och leker för där är tjejerna i hennes ålder. Kanske har man tur så att hon bara byter avdelning. Äsch, bäst o förvänta sig att det blir nån av de andra. Men som alla småbarns föräldrar vet så skulle det ju onekligen bli smidigast om de var på samma avdelning. Men man kan ju inte alltid få som man vill.
Ska bli skönt när dom i januari 2010 eller där omkring flyttar tillbaka till de gamla lokalerna. Dom ligger bara 2 minuter från oss, så det är lite skillnad. Nu ligger som typ 15 min bort.

Idag har vi varit o storhandlat, jag har betalt räkningar och snart ska ja gå o lägga mig.
Låter konstigt kanske, men jag ska jobba inatt och tänker passa på o sova. Vill inte sova för mycket när wilma är hemma sen eftersom jag knappt sett röken av henne på 2 dar då hon vart på dagis och ja åkt o jobbat bara nån timme innan hon kommit hem. Frågan är om ja verkligen får sova så länge. Wilma ska hämtas om ca 1 timme, då ska även Oliver väckas. Så ska ja sova får ja nog passa på nu, fast ja har heller ingen lust. För trösta mig med att om det inte blir så mycket sömn så kan ja sova hur ja vill imorrn för cricka åker ut med barnen till sin mamma.
tråkigt bara att behöva Montera och demontera bilbarnstolen hela tiden.
Nästa vecka när ja är helt ledig, då ska det köpas bil!!!

Nä, lägga mig i soffan och försöka vila lite kanske.

Kram på er


Tänk om man kunde få va hemma...

2009-03-25 @ 19:54:03 / Allmänt / Kommentera (1) st
Åååå vad jag önskar ja kunde få hemma.
Idag innan jobbet så var det möte som började 12:15. Detta möte var slut redan 12:45. Vilket innebar ca 1 timme av dötid. Jag ville ju absolut inte sitta på jobbet och häcka, så ja o en arbetskamrat tog en snabbtur till MAXI.  Hittade en så fruktansvärt söt pyjamas till Oliver. Ska försöka komma ihåg att lägga in en bild på den imorrn.

Ska bli skönt att komma hem...
Cricka är på styrelsemöte med Österviking ikväll så barnens faster Malin passar dom. Hoppas det går bra. Jag vet ju en liten tjej som kommer försöka vara vaken tills inatt typ ;-)
Tur att hon inte ska upp till dagis imorrn.


Hur går det med billetandet då?
Vi tittar mycket på blocket och hittar några som vi bevakar, en del vill vi ska gå ner lite mer i pris.
Vi är mest inne på en Saab 9-5. Men det är viktigt att det passar alla våra behov, AC, gärna drag och så lite mer finesser och sånt...

Nu ska jag gå o vara lite social med mina arbetskamrater...

Kram på er

Så här kan en älgkrockad bil se ut...

2009-03-23 @ 20:15:47 / Allmänt / Kommentera (0) st
                                                 

Det snöar!! IGEN!!!

2009-03-22 @ 15:43:16 / Allmänt / Kommentera (2) st
Ja asså, ja misstänkte ju att det inte var färdigsnöat ännu. Men kom igen, det är slutet på mars och våren verkar va på väg, även fast det bara kommit lite vår.
Men det värsta av allt är ju att jag snart fyller år och då ska det banne mig inte va snö!!
Vi får hoppas att det bara är små och några flingor o att det inte kommer så mycket mera...

Nu var det ju ett tag igen som jag bloggade, men det har hänt så mycket och jag HAR verkligen velat skriva av mig men det blir så rörigt i mitt huvud när det är så mycket jag vill förmedla så då kommer jag aldrig till skott.
Men nu så...

Nu ska vi se, det var väl i tisdags eller onsdags som jag bloggade så det har ju hänt lite.

Vi söker ju med ljus och lykta efter en ny bil. Vi var på ett par bilfirmor i fredags förmiddag innan jag åkte till jobbet. Med tanke på vår prisklass så kan ja ju inte direkt påstå att vi hittade nåt. Det fanns knappt en enda bil under 100 000 kr. KUL!!!!

Vi tittar ju såklart även på blocket och där finns det några vi håller ögonen på. Det gälelr ju att det ska matcha alla våra önskemål. Eller i all fall de flesta. Det som känn som en av de viktigaste sakerna är att det finns AC i bilen. Självklart är det även viktigt att den är välservad och allt funkar och sådär, men det är som en annan del av "önskemålen".


I onsdags efter jobbet var vi i sörping och tittade på tyger till barnens gardiner. Hittade rätt så fort det som jag ville ha och nu är dom hos mormor och blir omgjorda från tyger till gardiner.

Barnen har varit ute hos sin farmor lörd och sönd. Barnens faddrar, tillika crickas syster med man, har varit barnvakt till dom. Vi hade en em/kväll för oss själva igår. Ni kanske blir nyfikna på varför.....
Vi firar 5 år på måndag!!  Så cricka hade planerat en helt underbar kväll.

Jag fick blommor ett kort och en söt miranda nalle när barnen hade åkt.
Vi började med bio 17:30 då vi såg Män som hatar kvinnor. Det är verkligen en superbra film, men som det alltid blir när man läst boken innnan så blir man ju lite besviken emellanåt. Saknar en del detaljer och personerna som man gjort sig en bild av stämmer ju inte med rollinnehavarna. Men filmen växte som tur var mot slutet och i det stora hela så var den till slut väldigt bra.
När filmen var slut gick vi och åt på Bomullsfabriken.
För er som sett filmen så vet ni att den är närmare 2,5 timme lång. Man är rätt stel i kroppen efter att suttit i samma ställning hela tiden så det var tur att vi gick till resturangen. För där skulle det bli ännu mer sitta.

Vi kom dit, fick ett fönsterbord :-). Inte världens bästa utsikt kanske, men det var mysigt.
Vi tog en varsin förrätt, jag nån soppa (som för övrigt inte var ätbar) och cricka en ciabatta med nåt luftorkat kött.
Till varmrätt tog vi en varsin oxfilé som smakade underbart men var lite starkt, det var ju pepparstek. Vi körde på stort o valde även en dessert. Jag en jordgubb och rabarber sanwich med kanelspröjsade äpplen och cricka en med massa choklad m.m.

Till all det här drack vi såklart lite gott vin, öl och ja tog även en drink.
Jag är väldigt nöjd med kvällen, vi var hemma runt 23 tittade på tv en stund o sen slockande vi som stenar båda två.

Det som är synd när man går på resturang är att det inte alltid står på menyerna vad det är.
Alltså som min, det stod ungefär såhär; grillad pancetta med caspascho.....
Det säger ju inte mig så mycket, det kunde gärna fått stått att det var en soppa.
Vi har i alla fall kommit överens om att nästa gång vi ska äta 3 rätters så ska vi inte gå dit.
Det är jättetrevligt och fint men det är nog inte riktigt vår stil på mat.


Nu sitter vi och väntar på barnen, vi tycker dom borde ha kommit nu.
Men samtidigt förstår vi om Malin och Linus vill umgås mycket med barnen.

Mitt för i övrigt största problem nu är att jag känner mig lite hungrig, vad ska vi äta för mat???
Är ju som vanligt sugen på kött när ja är bakfull. Eller som vanligt, men när ja är bakfull så är det kött jag är sugen på, nåt rejält. Det känns lite konstigt att vara bakfull, är absolut ingen känsla jag saknar. Tur att det inte händer så speciellt ofta.


Ska nog leta i frysen och se om det finns nåt vettigt och laga, tyvärr tror ja det är rätt så tomt.

Kram på er

Bilen har åkt till bilhimlen

2009-03-18 @ 11:37:19 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ni får ursäkte mitt ickebefintliga bloggande men det har helt enkelt blivit så...

Igår fick vi brev från försäkringsbolaget, vi får pengarna för bilen.
Skönt, slipper vi proceduren med att sälja. Så igår eftermiddag så åkte vi ner och plocka bort det vi ville ha, lösa föremål, extraljusen, cd-växlaren och ett slutsteg. Känns helt okej.
Nu ska vi bara hitta nu bil.

Cricka tycker vi ska ha en bil över sommaren, nej nej och åter nej. Vi ska inte ha 1 bil förrän i höst. Tänk om jag får ett nytt jobb och måste ha bil. Jaja, vi ska ha 2 bilar över sommaren i alla fall och sen efter sommaren kan jag gå med på att sälja båda bilarna och köpa en nyare bil.

Igår hade vi besök av Mia och Björn. Vi bjöd på spagetti och köttfärssås och det smkaade mums. Jag och mia diskuterade en händelse som ligger framåt i tiden, men då ja inte vet vilka som läser min blogg så nämner ja inget mer än så.

Nu ska ja fortsätta o städa på jobbet. Men gud vad jag hoppas det är klart snart.

Kram på er

Ibland sitter inte huvudet där det ska...

2009-03-16 @ 21:39:31 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag har helt glömt bort att blogga idag...  Så det kan bli!

VAknade runt 7:30 av Oliver, SJÄLVKLART hade han bajsat. Man har så stor lust att torka bajs i rumpan när man precis släpat sig ur sängen... suck...
Det var var bara o torka, lilla wilma , hon låg i sin säng och sjöng Ack så skönt för Oliver för han skrek lite mycket.

Blev glad av allt ljus som strömmade in genom fönstrena, solen sken!!!
O vi skulle få besök av Alva och Lina. Fixade barnen, välling, frukost till mej o Wilma. Byta på Oliver igen då han SÅKLART bajsade igen. Den bajsen är ja inte så förvånad över, han bajsar alltid en stund efter att han fått välling på morgonen.

Väckte cricka, slängde ner wilma i badkaret så att hon är ren och fin. Fixade diskmaskinen och körde igång den, körde en tvättmaskin. Cricka åkte o handla och jag o wilma spelade lite spel på datorn. Oliver han somnade medan wilma badade. Han får 4 tänder på en gång där uppe så det är inte undligt(?) att han sover mycket och bajsar mycket senaps konsistens.

Vi åt middag vart efter och jag drog iväg på friskis danspass kl 19. Kom hem, tog mig en välförtjänt dusch och kvällsmat.
NU sitter ja här, ska snart stänga av burken o sova för imorrn är det jobb som gäller. Vanligtvis är jag ledig tisdag också när vi jobbar den här perioden, men imorrn har hela skiftet ringskift, dvs. vi jobbar in årsarbetstid typ.


Vi har förresten inte hört nåt om bilen ännu, hoppas hoppas att vi hör nåt imorrn. Kan va skönt o veta.

Imorrn får vi besök av Mia och Björna. Vi ska bjuda på lite mat och snacka lite skit. Det ska bli skoj!!

Kram på er

Förbenade dator..

2009-03-15 @ 22:31:52 / Allmänt / Kommentera (0) st
Just nu känner ja för att kasta dataskrället i en vägg eller ut genom fönstret.
Ja har nu fått hjälp och lärt mig exakt vart det är som det måste dammsugas och göras rent.
Förväntade mig då att datorn skulle gå knäpptyst och vara helt ljudlös. Nä men så blev det tydligen inte.

Spela spel (om jag skulle få för mig det) eller bränna en skiva eller nåt...
Då låter det som att den ska lyfta och flyga ut genom luften, eller genom luften är väl kanske lite svårt men ut ur huset i alla fall, upp i luften.

Ja, får se om finns lösning på det också..

Nu ska vi snart gå slagga, får berätta om vår helg imorrn...

Kram på er

Äntligen ledig några dar efter allt som hänt

2009-03-13 @ 15:26:59 / Allmänt / Kommentera (2) st
Oj, nu  var det visst ett par dar eller så sen ja uppdaterade.
Men när man jobbar nätter blir det lätt lite knasigt med detta har ja märkt. Man vill ju passa på att umgås med familjen också. Men nu är ja ledig o börjar tisdag morgon igen.

Men det har hänt lite saker.
I onsdags kväll krockade cricka med en älg.
Allt gick som tur va bra med cricka, bilen får vi hoppas blev tillräckligt demolerad så att vi slipper proceduren med att sälja den. Men han hade nog änglavakt min älskling. Enbart högra sidan av bilen blev skadad, airbagen löstes inte ens ur och cricka fick inte en skråma, förutom att han blev en aning chockad.

Nu är bilen på Rejmes och dom skulle väl titta på den idag så får vi se vad dom säger och vad försäkringsbolaget säger. Vi får väl inte veta nåt förrän tisdag nästa vecka kan jag tänka mig. Men vi får helt enkelt hålla tummarna.

Idag hölj jag mig vaken till 9 efter att ha jobbat hela natten och innan det bara sovit 4 timmar eller vad det var. men anledningen till det var att jag skulle beställa biljetter till en konsert ute i St: Anna i sommar med Peter Johansson och Matilda Hansson. Dom släppte 2 extrakonserter kl 9 imorse. Shit asså, biljetterna tog slut på 10 min. Det är ju skapligt många platser i kyrkan, eller ja, lite drygt 150-200 kanske. Jag vet inte exakt. Men asså nu är 8 konserter slutsålda och det är bara Mars. det är ju helt otroligt. Men nu får vi i alla fall gå o se den, har velat det i 3 år men i år blir det av.

O lilla Wilma, hon är feberfri nu o har varit i 2 dar ca. Men hennes stackars mun. Den är så svullen och idag stod ja på mig när ja ringde till VC så hon fick träffa en läkare som tittade i munnen. Gud så skönt. Allt verkar ha gått bra och dom är o fkar på HC med svärmor och ska hämta ut medecin, penecillin antar ja. Får väl se vad hon säger när hon kommer hem lillstumpan...

Imorrn hade jag tänkt ta med Wilma och träna på familjejympa på friskis. Så vi måste ge oss iväg, jag o Wilma och köpa ett par skor till henen så hon inte blir trampad på fötterna av nån. Jag frågade henne imorse om hon ville följa med. "Jaaa" sa hon. "Jag vill följa med o titta på dej." Men jag lyckades få henne o förstå att om hon vill följa med så måste hon vara med o träna och så får vi saft efteråt.
Vi får väl helt enkelt se om hon följer med imorrn ;-)

Nu ska jag ta mig en macka innan fmailjen kommer hem.

Kram på er

Hej och god eftermiddag

2009-03-11 @ 16:32:02 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag är det ju som ni vet vägningsdag...
Jag var lite kluven om hur jag skulle göra först, skulle jag väga mig när ja kom hem från jobbet imorse, eller skulle jag väga mig efter jag sovit.
Funderade en kort stund och kom fram till att det var bäst o väga sig efter jag sovit för då blir det ungefär som vanligt. Efter att ha jobbat natten så är ju kroppen uppe i varv o man har ätit lite.

Det visade sig i alla fall att jag valde rätt.
Jag vägde mig när ja vaknade kl 14 ca. O jag blev så glad, 1,2 ner... det var ett tag sen det syntes så mycket på vågen. Men jag känner att ja kommit igång nu igen. Nu får ja inte tappa koncentrationen igen.

Wilma är, tack o lov, feberfri idag men har fortfarande jätteont i tandköttet och har 3 blåsor.
Cricka ringde VC i dag för att se om man kunde få träffa nån. Men han fick ordinationen, mycket glass (är ju fruktansvärt lätt o äta) och dricka. Äta det hon kan, men också smörja tandköttet 30 min innan mat så att hon kan äta lite grann i alla fall.

Känns jätte konstigt att nästan tjata om att hon ska äta glass, för det är rätt så svårt att borsta tänderna när hon har så ont. Men vi får väl ta igen det när hon är bra i mun igen.
Hon skulle ju kunna gå till dagis på fredag men eftersom hon har ont i munnen så får hon nog vara hemma då också o så blir det dagis på tisdag igen istället.

Idag fick ja veta att sommarkonserten i st: anna släpper biljetter till 2 konserter till. Dom övriga sex konserterna tog slut på 2 dygn, så på fredag ska jag vara vaken till 9 o boka biljetter. Vill så gärna gå, så det måste bara lösa sig.

Ikväll ska cricka, ordförande i Östervikings styrelse, åka på träningen för dom lite äldre och presentera sig. Så ikväll blir ja själv med läggnignen, men d gör inte så mycket. Ibland är det skönt att vara lite själv. Är ju inte det så ofta nu när cricka är hemma och är pappa ledig. 

Idag blev det förresten pizza till middag, men det känns helt okej.
Nu ska jag mysa med dom små barnen och titta vidare på barnen i bullerbyn...

Kram på er

snart dax igen

2009-03-10 @ 20:04:07 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jaa, snart är det dags o åka till jobebt igen. Känner mig tröttare än igår så vi får väl se hur det här går.

Wilma sover och har gjort sen strax efter 18 och Oliver har vi nyss lagt i säng. Vi måste ta tag i det här med att han ska lägga sig tidigare. kanske gör det under långfriveckan sen.

Nu ska jag se på mästarnsa mästare och sen är det dags att fixa lite matsäck till jobbet och göra sig redo att åka iväg.

Kram på er

Hallå på er alla nattugglor

2009-03-10 @ 03:04:22 / Allmänt / Kommentera (0) st
Sitter på jobbet och jobbar i ca 3 timmar till. Sen bär det av hemåt för att sova till 14-15 hugget.

Wilma har ju som bekant haft feber ett par dagar, så även idag. Hon fick en alvedon vid 15 hugget och då såg vi även att tandköttet är supersvullet och rött. Hon bad i alla fall om mat då. Hon åt inte så värst mycket m en man får va glad för det lilla hon stoppar i sig.

Jag åkte o tränade vid 19 o kom hem starx efter 20. Då var Wilmis jättepigg, kom o mötte mig i hallen (kanske inte så konstigt när hon sovit mellan 16-18). Till o med sprang lite grann. Blev så glad. Hon hade fått macka och melon och lite mer mat. Hon hade tagit små tuggor på allt, kan förstå att det gör ont när hon tuggar när bara hälften av tänderna syns.

Men vid 9 då ville hon verkligen gå o lägga sig. Sa till o med åt mig att åka för att hon skulle få lägga sig. Men dom satt snällt kvar tills jag åkte. När jag kommer hem så vet jag att det ligger en liten sessa och sussar i vår säng, så jag ska försöka dra så mycket som möjligt på det där med att gå och lägga mig.

Nä, nu måste jag jobba

Kram på er

Mitt Ikea besök blev framflyttat

2009-03-09 @ 11:32:04 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag skulle vi åkt till Ikea och inhandlat lite grejer till Wilmas rum bland annat. Men med tanke på att Wilma fortfarande har feber som ligger på minst 39,5 så struntade vi i det. Men ringde ändå svärmor idag för o fråga om bara hon o jag skulle åka iväg. Men vi skjuter lite på det.
Synd, hade varit så skönt att få det avklarat så att Wilma kan få ett ordentligt rum med lite bättre förvaring.

Just nu sitter/ligger hon som en hösäck i soffan med pappa och tittar på barnprogram. Oliver har nyss käkat mat och sover som en stock i sin säng. Idag har jag sett lite smakprov på hur det kan se ut när han står på knä. han skulle nog kunna komma iväg och krypa bara det inte var så halt. Ska införskaffa såna där "halkskydd" som man kan sätta på vilka byxor som helst, men ja vet inte vart jag ska hitta dom bara. Får surfa lite så hittar jag nog dom snart.

Svärmor kommer snart förbi o halsar på en sväng. OM hon kan passa Wilma ett tag så ska vi åka o handla. Vi skulle behöva storhandla, men vi kanske bara tar det som är viktigt för idag/några dar.
Men man slipper ju småutgifter om man storhandlar.


Vet inte om jag nämt det men jag har ju fått en inbjudan till återträff från Barabamba. Än så lämnge verkar det inte vara speciellt många från min klass som loggat in sig.
Har dom fått brevet? Har dom fått det och slängt det?

Det vore ju kul om så många som möjligt kom så man fick träffa alla igen.
Återträffen är den 9 MAj och man ska ha betalat senast 10 April. Träffar ju några som gick i min klass, ska nog fråga dom om dom fått något brev.

Idag ska jag träna kl 19. Ett pass som dom kallar danspasset på friskis. Hoppas det är roligt och att jag inte är allt för slut sen. Kommer ju hem vid kvart över 8 och då är det dusch som gäller och 1 timme senare är det dags och ta sig till jobbet för veckan första nattpass. Ser inte fram emot det, men va faan. Bäst o passa på o jobba så länge man har jobb.

Nu kom svärmor...

Kram på er


Äntligen är helgen slut

2009-03-08 @ 21:01:06 / Allmänt / Kommentera (1) st
Det är kanske inte så många som säger det alla gånger.
Men så är det inte alla som jobbar 06-18 lörd och sönd.
Sjukt trött kommer ja vara när ja går o lägger mig, täppt i näsan och allt vad det är.

Wilma har varit dålig sen i fredags, fick 39 graders feber bara sådär pang bom.
Nu ligger den över 40 och är det så även imorrn eller på tisdag så åker vi nog o kollar upp det då.
Det är ju inte likt henne att vara dålig med så hög feber så här tätt.

Jag skrev ju att ja skulle försöka blogga lite på jobbet om ja hann, men ja hann inte. Fanns inte alls mycket tid.
Men nu ska jag föröska hinna med lite inlägg.
Jobbar visserligen 22-06 från imorrn och slutar då alltså 06 på fredag morgon. Så det ska bli intressant o se hur det går om nu wilma ska vara hemma från dagis.

Är dörrn bara stängd så brukar det inte vara några problem för mig. Katten står visserligen och vill in och gör ljud på dörren, typ river. Men han får glatt stå kvar där ute om jag ska kunna sova. Alltså inte utomhus, utanför sovrums dörren  ;-)

Har föresten en nyhet, eller egentligen 2.
Den första är lite konstig, Cricka är fotbollsintresserad och speade fotboll under hela sin barndom. Nufinns inte riktigt tiden eller orken att åka ut till skärgården en vardag kväll för att spela fotboll. MEN, dom ringde tydligen igår och frågade om han ville vara ordförande i klubben(?), där han knappt visat sig sen i somras och då var vi bara där för att titta. Men idag ringde dom upp och trot eller ej, men han blev tamejfan ordförande. Hur ska det gå? Han är nog en aning nervös, han har inte så stor koll på riktigt vad han ska göra så men det löser sig nog.

Nyhet nummer 2 är att Oliver i helgen stått jättemycket på knä och kan nu näsatn sätta sig upp själv. Att jag säger nästan är att jag själv inte sett det så när jag sett det med egna ögan kan jag beskriva mer själv. Risken emd detta är bara att han kan fortsätta bakåt, det tar liksom inte stopp när han väl hamnat på rumpan. Men i såna fall får vi köpa en sån där tyghjälm. Ser ju rätt så sjukt ut, men hellre det än en trasig Oliver. Ska nog surfa runt lite o se om ja hittar några finare än dom jag vet finns på lekhuset, annars kanske lekhuset iuförsig fortfarande har rea här i stan. Men det får vi se vilket det blev....

Tänk om min lilla knodd redan ska börja krypa!!!  Wilma var över 1  när hon började krypa, eller där i krokarna i alla fall.

Ville titta på Wipeout idag, men då alla kanaler förutom 1, 2, 4 och vår lokalkanal verkar vara helt döda och har varit i typ 1 timme så vet ja ibnte vad jag sak se. Det kanske blir Beck, tror inte vi sett denna, tycker dock att dom är rätt sega. Nåja.

Kram på er

Snart tar jag ett besök i sängen

2009-03-06 @ 19:53:38 / Allmänt / Kommentera (3) st
Är så trött.
Båda barnen ligger i sängen, Oliver nyskiten och fin.
Han satt i gåstolen och bajsade och när jag lyfte upp honom så tog jag som vanligt min hand under hand rumpa. O vad fanns där på hans ben? JO, en MASSA bajs. Det var väl inte så nice att ha bajs på hela handen, men vad gör man. Tur att det finns våtservetter och diskmedel och desinfektionsmedel m.m

Ikväll blir det Let´s dance, så fort dom dansat färdigt så stupar i alla fall jag i säng. Cricka får väl sitta uppe om han vill, jag tänker sova så orkar med helgens långa arbetspass. 06-18 både imorrn och på söndag.

Har inte så värst mycke ork nu ikväll, men jag kommer försöka blogga från jobbet. Ibland har man tid.

Kram på er

Jobba och sova hänger ihop lite

2009-03-06 @ 06:20:44 / Allmänt / Kommentera (0) st
Usch, här sitter man på jobbet och här ska man plågas till 14.
Klockan skulle ha ringt 04:30, men då Oliver vaknade 03:30 o var superkörig i näsan o inte ville somna om själv och cricka inte vaknade så gick ja upp o hämtade oliver och fixade näsdroppar sen lade ja honom hos cricka och kröp ner själv och försökte sova.

Hade det inte varit för att cricka i princip redan innan sov på mig och ja fick ännu mindre plats när Oliver skulle ligga där också (för ni ska ju inte tro att cricka flytta sig speciellt mycke) så hade jag säkert somnat om. Men nu höll ja på o somna om lagom till klockan skulle ringa, så ja stängde av den och gick upp. Upptäckte då också att gå upp 04:30 var lite tidigt, kör på 04:40 i fortsättningen. Låter kanske inte så mycke för ändring, men det är det faktiskt. Ja får hoppas på att ja får sova ostört till imorrn.

Igår svängde vi runt på stan och gjorde inget speciellt egentligen. Drog en snabbis till babyland, som inte riktigt hade det ja var ute efter men ändå. Vidare till ÖB, där gjorde vi lite fynd. Köpte duschtvål billigt och schampo o balsam för 10 kr flaskan. Cricka hittade aftershave för 39 kr och 2 duschtvål. Billigt o bra!!

Efter vår tur med svärmor kom vi hem typ halv 6, bytte blöja på wilma och sen åkte hon och jag iväg på Me &I party. Nu har ja ju varit på det och behöver inte gå på det mer. Köpa en klänning till Wilma för över 200 känns lite onödigt. Jättefina kläder, många jag tyckte va snygga och hade kunnat köpa om det var billigare. Synd att det var lite dyrt.

Idag jobbar jag som sagt och slutar 14, har siktet inställt på att träna kl 15:30 om det finns lediga platser och ja inte somnar stående, för risken är väl rätt stor när det är första förmiddagsskiftet. Ska direkt kolla om det finns lediga platser direkt.

Kram på er

Å så var det det där med vikten...

2009-03-04 @ 12:07:28 / Viktnedgång / Kommentera (0) st
Usch, det gick inge bra den här veckan, 6 hg upp. Men egentligen är jag inte så förvånad, dålig mat både ons, torsd (pga flytt) och även i lördags efter kolmården. Suck, o ingen träning. Skulle ha tränat i tisdags innan jobbet, men usch va trött ja var, det var jobbigt att börja jobba.

Nu är planen att träna nån gång imorrn (vet inte riktigt när) och på fredag efter jobbet. Ska jag överhuvudtaget komma iväg då så gäller det att ja har med mig träningskläderna till jobbet och åker direkt. Det innebär visserligen att jag får gå på stan i en halvtimme eller sitta o vänta i typ 1 timme med att läsa en bok eller så. Det som känns träligt är att ja kommer hem typ runt 5, en fredag kväll. När ja egentligen kan komma hem 14:30 ca.

Får se, har ja sovit dåligt natten till fre så är träning kanske inte det optimala. Om kroppen och huvudet inte är utvilade så kanske vila är bättre, annars blir det ju ingen effektiv träning och då har ja ju nästan tränat i onödan. Hoppas ja orkar.


Idag har vi besiktigat volvon. Blankt papper!!!  Så skönt, nu ska vi fixa ett par små saker och sen ska den säljas. För till sommaren behöver ja inte ha nån ny bil, men det ska i alal fall vara kombi, med AC.


Nu ska jag gå o lägga mig i soffan och slappa lite tror ja. KAnske läsa en bok elelr två, ja behöver ju inte stressa iväg till dagis idag kl 13:30, det gör ju cricka. Även om han går själv, Oliver får stanna hemma med mig och sova ut och sådär.

Kram på er

Snart dags o jobbe

2009-03-03 @ 13:00:12 / Allmänt / Kommentera (0) st
Usch, idag är jag lite trött.
Trodde inte jag skulle vara så här trött efter att bara ha jobbat 1 dag.
Men det beror nog mest på att jag somnade runt 24 och gick upp kl 8 för att hinna träffa Wilma lite innan hon gick till dagis.

Jag, cricka och Oliver åkte till maxi o handlade lite och tittade runt, dom har nu öppnat typ 3 nya resturanger och ex antal affärer. Blir nog stort och bra. Vi åkte hem, tanken var att jag skulle iväg och träna innan jobbet. Det blev inte riktigt så, körde 15 min core hemma med cricka istället. Får hoppas jag har lite mer motivation på torsdag för jag måste verkligen komma iväg.

Snart ska jga iväg o jobba, åker om ca 15 min, får hoppas dagen idag också går relativt snabbt.

Är verkligen supertrött men ska förbereda mig för avfärd, måste stoppa ner en handduk och matlåda och hjälpa cricka med vagnen så att båda barnen kan sitta i den.

Kram på er

Vilken mardrömsnatt!!!

2009-03-02 @ 12:45:01 / Allmänt / Kommentera (1) st
Wilma vaknade första gången vid 00:30 och stortjöt typ och ville inte sova i sin säng.
Ja , när man är trött så orkar man ju inte knöla alla gånger så hon fick komma till vår säng men hon blev inte lugn för det. Till slut kunde hon säga att hon hade ont i foten och ja tror det var den dumma eefanten igen. hon verkar ha en återkommande dröm om en elefant som trampar henne på foten och det är klart att det gör ont, men frågan är om det är strumporna som sitter åt så himla mycket. Dom har vi slopat nu.

Hon blev helt lugn när vi tog tempen på henne för det ville hon, o så somnade hon på två röda.
Vid halv 3 elelr halv 4 (har ingen aning) så vaknade hon igen och det var samma sak. Då slutade det emd att hon ville sov ai sin säng, men där grät hon nästan ännu mer hysteriskt. Vi gick o satte oss i soffan och pratade lite o hon blev tvärlugn så fort jag lovade att vi skulle ta tempen. Försökte få henne att glömma det, men det gick inte. Hon verkar tro att dee är febertermometern som tar bort det onda när man är sjuk och inte alvedonen. Men hon somnade till slut utan strumpor och byxor och så sov hon till halv 9 eller nåt då hon sa till mig (som fick sova) "jag vill inte sova mera".

Själv sov jag till 9:30 då ringde min bror och frågade om jag var ledig idag, vilket jag sagt till honom att hag inte är.
För er som inte hängt med så börjar jag nämligen jobba idag. Det är nog det skönaste passet att börja med 14-22 idag och imorrn, ledig ons och torsd och så jobbar ja fre 06-14 och lördag och söndag 06-18. Vi får verkligen hoppas att vi faktiskt får in lite mer pengar nu så att vi kan spara mycket till semester och så.

Ska åka till jobbet om ett tag men nu ska jag först sätta mig och mysa med mina söta små barn innan jag åker.

Kram på er

Februari slut, föräldraledigheten slut

2009-03-01 @ 09:28:37 / Allmänt / Kommentera (0) st

Japp ni läste rätt.
Från o med idag så är jag inte längre föräldraledig utan det är cricka som är det. Så imorrn är första arbetsdagen, känner absolut inte för det. Får se när ja kommer till jobbet, det kanske känns bättre då. just det där med att jag inte självklart fick komma tillbaka till "min" plats. Finns inte direkt nåt som ÄR min plats. Men min chef har en gång sagt att jag kommer höra till den linjen. Känner man sig inte lite bortskuffad då?

Egentligen spelar det ingen roll, men jag stör mig på personen som är där för tillfället. Hoppas personen slutar snart då den bara går på vikariat tror ja. Fast ja vet inte för vem.
Nä, ska försöka o tänka bort det och fokusera på nåt annat. Det komemr nog bli så att vi delar på det, kör halva dagen var, halva perioden var eller en period var åt gången.

Igår var vi på Kolmården och vandra runt och barnens farmor var med. Det var inte riktigt lika kul och Wilma var lite segare än sist. Åkte mycke vagn, förra gången gick hon mycke. Undra vad det beror på.

Aporna balla ur, började bråka och ha sig och skrek så in i norden mycke så stackars Oliver vaknade till och me. Men det var lite intressant det också.

idag ska vi bort till mamma och pappa och äta middag. Syrran är hemma en sväng från Norge och åker hem imorgon så ikväll är ju sista kvällen hon är hemma. Dillkött o potatis blir det.

Får se om jag orkar/hinner lägga in några bilder under dagen från kolmården.

Kram på er