Vi firar Mors dag ♥ och får ett bonusbarn...

2011-05-29 @ 08:06:54 / Allmänt / Kommentera (0) st
Igår var det full rulle...
Vi vaknade,slappade, åt frukost, jag körde en maskin tvätt och sen gav vi oss iväg för att köpa mors dag presenter. Vi firade mors dag igår istället för att vi skulle till svärmor idag. Men det blir inte av för crickas syrra och man kunde inte inte åka ut smidigt och vid bra tid. Så svärmor kommer in istället.

När vi var hemma en stund mellan inköpen och firandet av mamma så passade jag på att byta sängkläder hos Wilma och även bädda rent i spjälsängen för där skulle nämligen barnens kusin Astrid sova inatt =)

Hon kom igår vid 15 snåret, lekte barnen o hade jätteskoj. Hon fick också följa med till mamma och pappa och åt ltie mat, slevade i sig sås =) och så smakade hon lite jordgubbar och glass. Då var hon glad minsann. Vi bytte blöja och tog pyjamas innan vi åkte hem vid halv 8, ville va hemma skapligt eftersom jag inte visste hur det skulle gå att lägga henne. Men det gick jättebra hemma, lite välling och sen myste vi lite i sängen när hon inte kunde komma till ro direkt.

Vi fick dom andra barnen i säng och cricka glodde på fotboll (suck) och jag surfade lite innan vi kl 23 gick o lade oss. Cricka hade varit vaken sen 4 och varit o jobbat lite övertid och jag kände på mig att det är nog bäst att sova för man vet ju aldrig hur natten blir ;)

Det märks att man inte är van vid att vara vaken på nätterna, kl 04:30 ville hon inte riktigt sova och hon fick komma till oss och somnade efter ca 1 timme. Vid halv 7 vaknade hon igen, Gomorron! Men då kom även Wilma och sa till att hon hade kissat på sig så vi knallade upp. Duschade av Wilma, slängde på en maskin tvätt och fixade välling.

Nu sitter tjejerna och ser på Barnen i bullerbyn och nu vaknade även Oliver.
Om en stund är det dags för frukost ochs en ska vi träffa svärmor och Astrids föräldrar. Om  det blir mat hemma hos oss eller ute vet vi inte. Jag fördrar hemma hos oss, barnen kan röra sig fritt och vi kan laga vad som helst. men vi får se...

Kram på er ♥

Gomorron i stugorna ♥

2011-05-28 @ 08:11:49 / Allmänt / Kommentera (0) st
Tidig morgon fick ja idag, var kanske inte det jag önskade, men men, förhoppningsvis får jag mycket gjort innan vi blir 5 i familjen....  Vi ska ha barnens kusin över natten!

Gårdagen gick i ett. Fick en tidig morgon då också, men innan 9 hade vi ätit frukost och slängt grovsopor. Det var jätteskönt och ja hann till o med städa lite till i badrummet innan det var dags att gå med barnen till dagis.
Träffade en barndomskompis en snabbis innan jobbet och passade samtidigt på att köpa nya badkallingar och vanliga kalsonger till Oliver. Kalsonger kan ju va bra att ha mer än 3 och badkallingar hade han inga. Känns bra att få shoppa lite grann o han blev glad =)

Imorrn är det mors dag ♥ och vi ska fira min mamma redan idag för imorrn ska vi lämna tillbaka busfröet och det tänkte vi göra ute hos barnens farmor eftersom vi ändå nån gång under dagen ska dit. Egentligen hade jag föredragit att åka ut dit idag och till mamma imorrn, lite på grund av köerna som KAN bli. Men det är ett smidigt sätt att slå ihop 2 flugor i en smäll ;)

Innan vi ger oss iväg till mor idag ska vi, ja vad ska vi göra?
Vet inge speciellt faktiskt. Bädda spjälsängen är väl vad vi ska göra...

Vi får nog förmiddagen att gå trots det tråiga vädret!

Kram på er ♥

Zzzzz....

2011-05-26 @ 21:35:14 / Allmänt / Kommentera (0) st
Sova, det har jag velat göra ett par mornar men klockan har ringt 04:40. Trött som jag varit så har jag somnat om och sen vakna 30 min senare när Crickas väckarklocka ringt. Tur det, för ja hinner precis till jobbet o stämpla in ;)

Men imorrn, imorrn får jag sova :D
Efter jobbet idag åkte jag hem och betalade räkningar, det är ju urkul verkligen!
Hämtade barnen på dagis och när Cricka kom hem vid 16:30 åkte vi ner för att träffa svärmor och svägerska på stan. Det var marknadsafton så vi passade på att äta midag där, fyyyyy. Ja sen åkte vi i princip hem. Snacka om att vi blev besvikna när vi kom hem och såg i tidningen att det hade funnits mini elbilar. Oliver älskar ju alla fordon så det kändes lite surt att vi missade det. Men vi får hoppas på att det kommer fler tillfällen!

På den lilla stunden jag var hemma mellan jobb-dagis och dagis-stan så passade jag på att dra av toaletterna så nu är verkligen allt städat och det är så skönt! Det känns extra bra eftersom vi i helgen ska ha barnens kusin hos oss. Hon ska få sova hos oss över natten så att hennes föräldrar får lite egentid. Dom skulle nog inte göra nåt speciellt, men det skulle nog inte jag heller göra, det är ju så skönt att bara vara o slippa ta hand om nån.

Jag skulle vilja vara barnfri ett dygn, när det är städat så att jag kan göra annat som jag inte hinner annars. T.ex. sola, småpyssla lite grann, åka på ärenden... JA, det fick mig osökt att tänka på att ja ska ge mig ner till Söderköping och titta på tyger till barnens gardiner, det är väl ändå dags att byta ut dom nu.... Vågar inte ens berätta vad som sitter uppe... ;)

Ikväll ska jag sitta uppe och softa och titta på BB. Imorrn kväll när reprisen går så jobbar ja...
Jag kommer va bra trött, MEN imorrn behöver ja itne gå upp förrän senast 7!!!

Kram på er ♥

Full rulle och jag trivs...

2011-05-24 @ 21:46:47 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag började dagen lite segt..
Fick sova till 8-8:30 och det var så skönt! Dock så var min väckarklocka bråkande barn, men men det var bara o stoppa i dom lite frukost så blev dom lugna.

Jag fortsatte röja min väg här inne idag, vädret ute var inte så lockande på morgonen.
Barnen lekte snällt med varandra idag också(?!) och jag fick super mycket gjort. Idag har jag även rensat och plcokat undan lite i vårat sovrum och mer blir det nog. Möblerade tillbaka i vardagsrummet sen crickas sjukskrivning (vi hade bytt plats på sofforna) och passade då på att superdammsuga plus skura golvet.
Hade då sån lust så jag passad epå att dammsuga och skura även resten av huset. Fy faan vad skönt det är ibland! Eftersom det enligt mig blev i lite bakvänd ordning så ska jag imorrn städa toaletterna och dammtorka. Va skönt o ha det rent och städat till helgen!

Oliver har varit stor kille idag med, han har gått utan blöja precis hela dagen. Inge kiss i blöjan men när vi skulle bada och han skulle at av sig kläderna så upptäckte han att han hade bajs i kalsongerna. Vet inte om han inte märkte när han bajsade eller vad det var, han är ju liksom van att kunna bajsa när osm helst =)

Nu ska jag snart sätta mig och skriva ihop mrogondagens inköpslista, ska powerhandla innan hämtnign på dagis imorrn så det gäller att vara förberedd ;)

Kram på er ♥

Lilla hjärtat blir stor!! ♥

2011-05-24 @ 11:51:58 / Allmänt / Kommentera (0) st
Måste skryta lite!
Igår efter lunchen ville Oliver bara ha kalsonger på sig, ja säger ju inte nej...
Han gick utan blöja från ca 14 till det var läggdags vid 19 snåret!!!
Jag är så stolt!!!

Idag har vi också kört utan blöja och än så länge har inget kommit i byxorna, vi chansade på toaletten förut och då kom det kiss så han klarar sig nog ett tag till. Frågan är om han känner när han behöver kissa och bajsa. Än så länge bryr ja mig inte för jag är så glad =)

Vi har bestämt att vi ska försöka få honom blöjfri i sommar och såklart börja med det hemma. I början när vi åker nånstans så blir det blöja och även i början på dagis, åtminståne denna vecka.
Så i veckan får jag köpa kalsonger =) jippi, en anledning att shoppa lite!

Så stolt man kan vara!!!!

Hemma kör jag för egen del städning/rensning även idag, kommer nog inte hinna med allt för jag hittar hela tiden nya saker att plocka bort eller ställa på ny plats. Men men det är skönt och få undan sakerna...
Bäst och sätta fart så jag hinner det mesta!

Kram på er ♥

Hemma dag med pyssel och cykel....

2011-05-23 @ 22:30:58 / Allmänt / Kommentera (0) st
Äntligen har jag tagit mig i kragen och tagit tag i inneförrådet. Det var så kaotiskt att man inte kom in där längre och där inne har vi både sängkläder, duschhanddukar och frysboxen. Så nu kan jag äntligen frosta av frysen så att vi får in den översta lilla skjuthyllan. För innan har det stått en kartong på frysboxen som har varit tung, så jag har inte kommit åt något där inne heller. Men som sagt äntligen är det gjort, jag kan till o med dammsuga där inne, skönt skönt.

Imorrn ska jag gå o slänga det som kastas ska och ställa undan en back med tjejkläder i mindre storlek som barnens kusin Astrid har lånat. Tänk att det ibland ska ta sån tid att få undan saker. Det är typiskt mej =), men när jag väl kommer igång, då jävlar...

Dagen startade med inte så himla mysigt väder men nån gång under dagen vände det och blev jätteksönt, fortfarande blåsigt men solen värmde ändå. Vi åt frukost ganska sent imorse och när vi hade ätit gick barnen ut. Jag satte på stödhjul på Wilmas större cykel så att hon kunde ta den och Oliver kunde använda Wilmas gamla. Va kul dom hade, dom har lekt superbra med varandra (händer übersällan) och har cyklat sen 11 imorse tills ikväll runt 19 tiden då det var dags att komma in. Måste bara justera Olivers sadel imorrn för den hade visst åkt ner ända ner så stackarn kommer ju få ont i knäna, inte för att HAN berörs =)

Kram på er ♥


♥ Måndagslistan ♥

2011-05-23 @ 11:27:53 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;

* Jag bara har 3 arbetsdagar denna vecka... 

* Semestern närmar sig  =)

* Vi hade en sån underbar grillkväll med fina vänner i lördags!

* Vädret har varit underbart!

* Barna är riktiga sommarbarn och älsar att vara ute...

* Min sambo finns där även fast ja blir på dåligt humör bland!


Kram på er ♥

Gokväll - eller kanske gonatt ♥

2011-05-22 @ 23:40:10 / Allmänt / Kommentera (0) st
Här har helgen gott rasande fort.
Lördag kväll spenderade vi hos vänner på grillkväll och kom inte hem förrän midnatt med 2 barn sovandes i vagn då vi var hurtiga o gick både dit o hem...

Idag fick vi sova till 10 ungefär oc det var så skönt.
Vid 14 var det dags för mig och Wilma att åka på barnkalas hos min fina vän Lina.
Wilma hade längtat så mycket men tyvärr så hamnade hon liiite, men bara liiite utanför då dom bara var 3 st tjejer inklusive födelsedagsbarnet. Vi får helt enkelt se till att åka dit och leka nån dag så dom får leka bara dom för nu var det faktiskt läänge sen...

Det var i alla fall uppskattat av alla 3 och dom lekte o hade skoj tills det var dags o åka hem.
Väl hemma ville Wilma leka ännu mer och varför inte. Hon har ju ändå kompisar hon kan leka med.
Även idag blev det grillat till middag då vi köpte storpack med kött igår, det är ju så gott o jag har hittat en helt underbar blandning på marinad... Mmmmm...

Imorrn vet ja inte vad vi ska hitta på....
Skulle ha handlat men såg att helgen har gått i slösas tecken så vi får ta av det vi har i frysen, vilket faktiskt inte är så lite. Det är ju bra så vi använder upp lite av det vi har..
Ska leta fram sommarkläder till Oliver och så vet ja itne om vi ska göra nåt mer, blir nog en slappdag tror ja.
Men nu är dte dags att sova, sent som hundan, men så känner ja mest eftersom jag vet att barnen vaknar tidigt =)

Kram på er ♥

♥ Härlig lördag ♥

2011-05-21 @ 08:59:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag fick jag sova till 8. Sömnen blev lite störd av en donna som kom redan halv 2. Efter bara några timmar fick hon flytta in i sin egen säng, inatt tog hon oerhört mye plats.
Under semestern har jag bestämt att jag ska orka gå in med dom till sina egna sängar igen. Dom kommer inte varje natt, men i perioder kommer dom ganska ofta och speciellt när jag jobbar nätter, då ligger dom alltid båda två i vår säng. Jag är helt övertygad om att det är för att cricka sover mycker lättare och inte "hörs", dvs han snarkar inte. Kanske är det så att barnen inte hör dom vanliga nattljuden och då blir oroliga.... Jag vet inte men lite bukt ska vi försöka få...

Snart ska vi ge oss iväg till affären och köpa lite frukost, bröd, mjölk och juice. Jag hade absolut ingen lust igår kväll så vi gör det nu på morgonen istället. Det händer inte så ofta som tur är...
Lite senare på förmiddagen ska vi åka och handla till kvällen, lite grillgrejer. Ikväll är det grillning hos goda vänner...

Innan vi ger oss iväg på grillning ska vi även försöka med en kulturdag i vårt lilla centrum. Tjejerna jag har undervisat ska dansa lite där så det måste vi verkligen försöka hinna till...


Fredag kvällen var lugn, vi åt köpepizza (fy skäms), jag räfsade upp det klippte gräset, torkade av utemöblerna från 3 kilo pollen (varför finns det?) och skulle sen sätta mig i solen en stund men andan föll på så jag tog en tur med dammsugaren istället. På söndag hoppas jag kunna köra en mer ordentlig städning för nu var det ett tag sen.

På söndag är det även dags för lite kalas för en av Wilmas kompisar.
Denna kompis hade bjudit några vänner och igår hade endast vi och en till hört av sig. Hur kul är det för kalasbarnet? Hoppas verkligen att fler hörde av sig under kvällen, för barnets skull så att det känns som kalas. Oavsett vilket så får jag träffa min Lina igen. Även om hon inte är på topp, men det gör inget för i hennes sällskap mår jag bra!

Kram på er ♥

Lugn och ro i stugan.... ♥

2011-05-19 @ 21:03:51 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag gick läggningen över förväntan....
Vi åt middag, badade, barnen åt kvällsmat och sen tog vi ett varsitt barn..
Borstade tänderna och lade dom samtidigt. På sätt ser inte Oliver att Wilma sitter kvar tills det är hennes tur och så var ju klockan idag nästan 20. Domsomnade som små änglar nästan direkt och det kändes så skönt. Även fast dom kom i säng senare och kommer vara tröttare imorgon så slapp jag en jobbig kväll och jag kunde lugnt och stilla gå och sätta mig i soffan och slappa den lilla stund som var kvar innan jag strax ska åka till jobbet.
Jag är nästan helt övertygad om att det är slut med sovstunden på 30 min när dom börjar tidigt på morgonen.

Nu ska jag strax susa iväg till jobbet och kör sista nattpasset sen har jag ledigt och börjar på onsdag nästa vecka igen... Skönt!!

Imorrn hoppas jag på fint väder och så ska ja få träffa bästa Lina!

Kram på er ♥

Hej solen...

2011-05-19 @ 15:25:13 / Allmänt / Kommentera (0) st
Vad skönt det är att vakna till lite sol! =)
Jobbar nätter den här veckan och när man vaknar mitt på dagen och vädret inte är av bästa tjoande form, ja det blir lite tråkigt och energin är inte direkt på topp!

Veckan började väldigt tröttsamt på flera olika sätt men nu känner ja att jag återfått lite energi...
Det är bara en natt kvar nu innan det är några dagars ledigt. Ska bli så skönt, även fast jag nyss varit hemma nästan 3 veckor så var det lite tuffare än vad jag trodde att gå på ett nattpass. Väntade mig att det skulle bli tufft men inte riktigt så här tufft...
Nåja, man lär sig =) även fast jag själv inte direkt hade så mycket val...

Snart är det dags att hämta virvelvindarna från dagis...
Hoppas återigen att dennna dag blir smärtfriare. Dom senaste dagarna har varit så jobbiga och vi har bråkat och för o inte tala om läggnignen av Oliver. Vi är så bortskämda, barnen har i stort sett jämt somnat när man lagt dom och även om dom är vakna liten stund så ligegr dom snällt kvar i sina sängar. Men denna vecka har vi haft både en och två kvällar då Oliver vägrar sova. Igår tog det ca 1 ½ timme, fast han var supertrött... 
Är man bortskämd med et blir det lätt lite jobbigt, speciellt när jag själv ska åka till jobbet 21:15, jag är väldigt beroende av den barnfria och egna tiden då..

Oliver sover visserligen 30 min på dagis när han börjar 06:15, man kanske skulle ta bort det. Kan ju vara därför också även fast det har inte varit problem innan crickas sjukskrivning.... Får se hur jag gör, vi kör som vanligt denna period så får vi se hur det blir nästa gång, vilket iuförsig är efter somamren så då ör det ju ändå läge att sluta med det... 

Det blir nog en naturlig lösning på mitt i-landsproblem...

Kram på er ♥

Ge mig lite energi...

2011-05-17 @ 14:46:00 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag skulle jag behöva lite positiv energi...
Regnet ute gör inte känslan bättre...

Jag hoppas att barnen är lite pigagre idag vid hemkomst än igår efter första dagis dagen så att vi kan mysa och jag kan inhämta positiv energi från om ♥
Läggningen av Oliver igår var en pärs och det tog ca 30 min. Cricka tog till slut över för jag var så slut i huvet och kroppen och behövde sova lite innan nattpasset, kom som vanligt inte till ro på dagen. Tog med mig Wilma och så somnade vi i våran säng.

Vaknade nån timme innan det var dags att åka, usch hur kul kändes det då?
jaja, bara o gilla läget men det är lite småtufft att börja med nätter efter att ha varit hemma en längre period. Fast hellre börja natt än förmiddag!

Jag har planer på att plugga i framtiden och i höst ska jag plugga matte B tror ja....
Jag har inte sökt till nån kurs än men jag hoppas komma in i alla fall. Annars får jag ta naturvetenskap på distans i höst och matt B i vår... För till nästa höst ska jag söka min utbildning.... Sjuksköterska...  Men vi får se hur det går, vi är inte där än...

Ber till väderguden om sol och till vem som helst om positiv energi!

♥ ♥ Måndagslistan ♥ ♥

2011-05-16 @ 12:56:19 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag måndag är jag glad för att;

♥ Vardagsrutinerna är tillbaka och första dagen går än så länge galant!

♥ Helgens firande av pappa var väldans trevligt!

♥ Jag får träffa bästa Lina 2 gånger på kort tid! ♥

♥ Skruttbilen startade fter att ha stått i nästan 2 veckor..

♥ Jag får lite egentid, som jag ändå använder till hushållsarbete ;)

♥ Vi i helgen ska grilla med kompisar!

♥ Mina barn är dom bästa som finns! ♥♥

♥ Min sambo gör mig hel även fast han precis som solen ahr sina fläckar! ♥


Kram på er ♥

Pappa 50 år HURRA HURRA HURRA!!! ♥♥♥

2011-05-14 @ 09:26:06 / Allmänt / Kommentera (0) st
Igår fyllde älskade pappa 50 år!
Vi kidnappade honom och åkte lite gokart!

                                                              

Jag var bra skraj, har aldrig kört gokart och tyckte det var lite småläbbigt. Nästa gång hoppas jag våga lite mer. Men jag lyckades köra om pappa på sista varvet så jag kom i alla fall inte sist!

Efter gokarten fick han köra lite lekar för att få några små roliga presenter 

                                                   
    
såklart klarade han varje tävling med bravur och efter det åkte vi och åt middag på Sjöstugan i Kolmården!


                                                 

Jättefin utsikt och maten var god!
Servitrisen var lite sladdrig i sin service men men, man kan inte få allt...

Vi åt allihopa en skagentoast till förrätt och grilald biff till varmrätt. Jag åt även en pannacotta till efterrätt men den glömde jag föreviga ;)

Vi hade en trevlig dag och jag hoppas att även pappa hade det!

Kram på er ♥


Vår dag på djurparken...

2011-05-14 @ 09:00:25 / Allmänt / Kommentera (1) st
I onsdags var vi i kolmårdens djurpark och titatde på djuren plus att vi testade nya linbanan!
Barnen älskade linbanan men såklart även alla djuren och självklart delfinerna! =)

                                                


                                          



Barnen provade o hoppa, det första dom gjorde! Gäller o passa på när det är lite folk nu när det ingår i priset för alla för senare i sommar kommer det garanterat vara superlång kö! Vi tog oss en varsin glass efter lunchen som smakade underbart och på det tittade vi på delfinshowen.Denna gång satt vi längst fram oh såg verkligen jättebra, men vi blev också verkligen jättteblöta i slutet. =)
Barnen vågade klappa djuren, ibland är dom lite försiktiga men idag gick det jättebra!
Vi avslutade hela besöket med lek i den nya lekparken dom har byggt, den var jätterolig, önskar det fanns sånt när jag var barn =)

Jag är taggad, jag ska träna!!

2011-05-13 @ 11:31:07 / Allmänt / Kommentera (0) st

Under mammagalan var jag på en föreläsning med Olga Rönnberg och blev otroligt peppad, för o inte tala om hur peppad jag blev även av mammorna från familjen annorlunda som alla tränat som bara den.

Sen jag kom hem har jag varje morgon lyft barn!

Jag har legat på rygg och lyft Oliver (16 kilo) rakt upp och även Wilma (19kilo) rakt upp!
Har klarat cirka 40-50 stycken och det käns jättebra. Nu gäller det bara att jag ska komma igång med situps också sen har jag åtminståne kommit igång, måste ge mig ut på lite promenader också, men ja tänker inte pressa och stressa mig själv för mycket...

Men det känns bra att det går åt rätt håll!

Kram på er ♥


Mammabloggalan!!

2011-05-13 @ 11:23:26 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag måste bara understryka att jag är så impad över arrangörernas arbete!!

Det var så skönt o komma iväg och även fast jag tycker att en del saker var sisådär så var det underbart skönt att komma iväg och få sova själv, få äta i lugn o ro m.m
Det var ju första gången dom fixade en gala och man lär sig alltid nya saker under en resas gång..

All cred till Lina, Johanna och Mikaela för allt arbete.

Även Jenny ska ha stort tack för det du var med o fixade tills du valde att inte länger av en del av det!

Kram på er ♥

Torsdag...

2011-05-12 @ 23:19:04 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag har vi tagit tag lite i hemmet och fixat ordning på oredan.

Det blev ju en klar förbättring och efteråt åkte vi iväg och gjorde lite ärenden.
Barnen lämnade vi med syrran i Vasaparken så dom fick leka va sig lite.
Väl hemma var dom ute och lekte med kompisar, vi käkade lite och sen fick barnen en varsin dusch.
Det går åt nästan varje dag i det här vädret oh när dom springer runt i foppisar blir det extra skitigt om fötterna.

Efter duschen tog det inte lång stund innan Oliver slocknade i soffan.
Ni anar inte hur skönt det var! Han ahr dom senaste kvälalrna varit vaken till typ 21 eller till o med 22.
Det har varit ett himla spring in och ut i rummet och vi har till o med låtit honom somna i soffan när det blviit för sent. Man orkar liksom inte hur länge som helst.
Men det ska bli så skönt att komma in i rutiner igen så man vet att man har lite egentid på kvällen... =)

Snart är det läggdax så man orkar med ännu en dag...
Är ju urskönt väder och nu på kvällen kom det en liten skur, skulel behövas lite emr för all växtlighet, men bara det är fint på dagarna så är jag glad!

Trevlig kväll o sov gott!

Kram på er ♥


♥ Gomorron ♥

2011-05-11 @ 07:58:59 / Allmänt / Kommentera (0) st
Hoppar in en snabbis för att säga gomorron innan förberedelserna drar igång.
Idag är det Kolmårdens djurpark som gäller!
Vi ska fixa lite matsäck att ta med oss oc förhoppningsvis sitta och mysa på nån skön liten gräsplätt!
Förhoppningsvis är det inte så mycket folk, eller skolklasser så att vi är relativt ensamma idag =)
Fördelen med att bo nära ibland känner jag!

Ska strax sätta på lite pasta vatten då vi ska ha pasta sallad med oss, och idag är det vägningsdag så jag unnar mig lite, även fast jag unnade mig i helgen. Men jag förväntar mig inga resultat direkt. Snarare plus, men vi får se, ni får veta resultat sen....

Ha det gött i det fina toppenvädret ♥

Kram på er ♥

Skogpromenad ♥

2011-05-10 @ 23:22:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag bestämde vi oss för att utnyttja vädret nu när vi blivit fria från sjukdomar!

Vi tog en promenad och hade med oss matsäck som vi avnjöt på en liten picknickplats..
Barna var helt i extas och hade absolut ingen ro att äta utan var fullt upptagna med att gunga :)
Det blev vi som åt och sen styrde vi stegen hemåt. Det blev en promenad på ca 2 timamr och på hemvägen tittade vi in i stallet och tittade på hästarna... Det uppskattades mycket av Wilma, Oliver tyckte det var lite otäckt men blev snabbt modig så fort han kom utanför stalldörrarna igen =)

                                               
                                       


I skogen provades det mängder av stenar, en bänk och att fotograferas på allting var bara ett måste!

Kram på er ♥

Mammabloggalan!!

2011-05-10 @ 15:47:06 / Allmänt / Kommentera (0) st
Har redan skrivit ett inlägg i söndagskväll, men blogg.se ville inte funka då så det försvann, gör ett nytt försök!

Vi hade bestämtatt träffas runt 8 då bussen gick 08:25. Såklart så försover ja mig och vaknar 1 timme och 15 minuter senare än vad jag skulle gått upp. Stressar som hundan med frukost, gör mig iordning och packar ner det sista innan jag går till spårvagnen som ska ta mig ner till bussen. Kommer dit och ser att spårvagnen inte går förrän om 20 min, typ när bussen mot stockholm ska gå. Så jag får knata hem igen och ta bilen ner. Lägger i pengar så att cricka kan hämta bilen vid 13 tiden, det var alldeles för dyrt att låta den stå hela dygnet.

Bussen kommer och vi placerar oss på våra bokade platser. Har sån otur att framför mig sitter en tjej spm har intagit sovställning oh i princip ligger ner. Stör mig inte tillräckligt för att be henne ta upp sätet, men när hon lite senare sitter upp en stund så tycker ja man kan ta upp ryggstödet. men men , jag störde mig inte tillräckligt...

Nåväl, framme vid cityterminalen i stockholm hittar vi efter lite frågetecken till centralen och tar pendeltåget mot solna. Går av i solna och där blir vi lite förvirrade. Efter ca 30 min promenad så hittar vi bussen, åt rätt håll, och kommer sen äntligen fram till hotellet. Vi längtade efter lunch!

Lunchen bestod av wraps med rostbiff, helt okej, men jag ahde behövt något lite mer...
Vi går omkring på mässan, som jag personligen tycker var lite liten, tittar lite, Carro köpte en tröja och vann ett presentkort på Nelly.com. Hade jag också velat! Men men, var nog lite off där ett tag...

Innan eftermiddagsfikat var vi på en liten föreläsning om Loppi som var väldigt intressant och efter vi smällt i oss massa sötsaker så gick vi på en föreläsning med Olga Rönnberg.

                                                             
Så inspirerande och peppande. Jag bestämde mig direkt att jag skulle ta tag i träningen.

Sen blev det lite dötid, eller festfixtid om man vill det.... Vi slappade lite på rummet och jag som skulle locka håret lite hann inte alls med det. Men vi hann göra oss iordning och gå ut på fördrinksmingel vid 18:30. Drickan var god, men den lilla seden med gojs på, kunde dom lika gärna ha skipapt , ursch...

                                                             

Mingelt efterföljdes av middag där det var bordsplacering. Jag hamnade vid ett bord med 5 fin fina tjejer, varav en var från Åland och en från Gotland. Maten var sisådär, hade såklart föredragit kött... Men godkänt var det!


                                      

                 Kronärtskockssoppa        Kycklingfilé m. blomkålspuré          Pannacotta! Mums!


Middagen var klar så sent så vi orkade inte riktigt med att dansa utan vi gick upp på rummet och kl 01 sov vi som stockar!

Nästa morogn åt vi frukost runt halv 10 och väntade på happenings.

                                                           

                                                                  MUMMA!

 Det blev utlottning på olika prylar och jag ångrar lite att jag inte lade mitt namn i hinken för vuxen istället för bland barn för jag vann ett underlägg i silikon, jättefint, men med 2 barn har ja inte nytta av 1 så det ska vi ge bort till barnens kusin. Men jag kunde ju ha vunnit en chokaldfoundue från Anton Berg om jag hade lagt i vuxen hinken... Ja ja, jag får införskaffa en själv!

Sen började vi transportera oss till cityterminalen o bussen hem, som för övrigt var lika varm som en bastu och jag hade oturen att få en gravid kvinna framför mig som hade svårt att sitta ihoptryckt så även hon fällde ju ner sätet, men hon frågade i alla fall.

Tack Carro för roligt sällskap och ett fint dygn...

                                                              


Bjuder även på en bild på mig själv där jag har en underbar bakgrund, utsikten från hotellet uteplats!!

                                                                     




Kram på er ♥

Det spökar hemma.... eller?

2011-05-09 @ 23:13:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
jag stod i köket och poppade lite popcorn till karln, fixade mig något att dricka....
Tittar ut i hallen och ser då någon springa förbi..
Lite skugglikt men samtidigt som att cricka sprang snabbt förbi men att jag bara såg sista skymten av honom...

Hade mina aningar om att det inte stämde, för denna skugga var bar om benen. O så snabb är inte cricka så jag var tvungen att kolla om han låg i soffan. O det gjorde han! Fullt påklädd!

Vanligtvis brukar jag slå bort konstiga saker dom extremt få gånger det händer, men den här gången var det riktigt obehagligt. Uschh!!!
Det kunde lika gärna ha varit en naken Wilma som sprang förbi, men extremt tyst.
Ne fyyy, det var inge skoj och jag var skakis i flera minuter efteråt och tvingade cricka att söka igenom alla rum!

Som tur var fanns det ingen obehörig nånstans, men tanken kan fortfarande göra mig lite skakis!

Vem är du?

2011-05-09 @ 09:39:42 / Allmänt / Kommentera (3) st
Emilia vem är du?

Du har kommenterat på min blogg och jag vill ju gärna titta in på din, men när jag klickar på ditt namn komemr jag till en sida för prisjämförelser...

Hör gärna av dej igen så jag får titta in till dej!


Kram ♥

Måndagslistan!!

2011-05-09 @ 09:35:48 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag måndag är jag glad för att;

* Dygnet i storstaden var jätteskön och trevlig!
 
* Barnen och sambon hade saknat mig och vi försökte mysa hela kvällen!

* Även denna vecka är en vab vecka med barnen, hoppas bara vi håller oss friska...

* I helgen firas min far som fyller 50 år!

* Halsflussen försvann fort efter att jag fått min peneillinkur!

* Jag träffade Jenny vars blogg jag följt ett bra tag!

* Kraften kommit tillbaka till mig och jag känner ork att göra saker igen...

* Jag gick på föreläsning med Olga Rönnberg, nu hoppas jag komma igång med träning lite smått!

* Morgonen har startats lugnt med Oliver och soffmys!


Kram på er ♥

En hårresande historia...

2011-05-06 @ 22:16:57 / Allmänt / Kommentera (0) st
Mitt hår har länge varit blont, i mina ungdomsår färgade jag det i lite olika nyanser men tyckte sen att blont var jag... När håret nu på senare år börjat bli grått så bestämde jag mig för att färga håret mörkare...

Hittade tyvärr inget kort från färgen jag hade innan den jag har nu, men den var snarlik, lite ljusare bara...


                  
    
Bild 1. 2006, nån månad efter Wilma fötts   
Bild 2. 2008 Nyförlöst med Oliver    
Bild 3. 2011  Mörkare och mera intensiv färg


Känns urbra och mörk är nu mitt nya jag!

Kram på er ♥

Fix inför morgondagen...

2011-05-06 @ 10:07:26 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag består dagen av att fara runt och kolla kläder, åka till syrran o se om jag kan hitta lite acessoarer där istället för att köpa nya. Hade ett par supersnygga örhängen, men tyvärr så har jag tappat ett.

Sen måste jag också handla hem vad som saknas så att cricka slipper åka o handla, han kan ju ändå inte bära så mycket. Jag får inte glömma bort att packa heller och tvätta uppd et som är kvar. Har nog bara 2 maskiner kvar o sen har jag gjort mig av med tvättberget.

Innan jag kör igång med allt ska jag ta mig en välförtjänt dusch men det är lite kyligt här inne så jag drar mig nästan för att göra det. Men klockan tickar på ser jag och ska jag få nåt gjort idag är det bäst jag sätter fart, kan ju liksom inte ta med mig barnen nånstans då som smittar så jag kan heller inte vara borta alltför länge...

Kram på er ♥


Vattkoppor, slapp och lite alvedon...

2011-05-05 @ 23:17:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag har dagen bestått av tvättning, slapp i soffan ganska mycket...
Ja mycke ´mer action blir det inte när barnen är sjuka.
Vattkoppor är ju inte hela världen men dom har ju feber och då är det inte lätt, Wilma blir så påverkad av feber också om man jämför med Oliver som är en duracell kanin oavsett.

Imorrn ska jag fixa inför galan på lördag.
Kolla örhängen, armband och halsband. Förhoppningsvis kan jag låna nåt av syster yster och även locktång.
Men iväg och se om jag kan hitta några kläder, det ska jag. Dock blir det nog inte linköping som planen var från början utan det får bli här i stan och jag siktar in mig på nån snygg tröja eller tunika i första hand så sparar jag lite av presentkorten till ett annat tillfälle när jag faktiskt kan komma iväg till linköping.

Mycket som ska hinnas med imorgon för på lördag sa ja upp tidigt, kl 08:25 går bussen...

Kram på er ♥

♥ Gomorron i stugorna ♥

2011-05-05 @ 08:25:55 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag har vi gått upp i god tid för att kunna kolla prickar på Wilma så vi vet om hon kan gå och repa sin teater eller inte. Tyvärr hittade jag 2 som garanterat var vattkoppor. Nu missar hon sin teater. Vi får hoppas det kommer fler.
Oliver har feber och säkert lte växtvärk också för han klagar väldigt mycket på att han har ont i benen och går helst inte själv. Kopporna blir bara fler och fler men än så länge kliar han inte och det är ju bra och skummet jag köpte igår verkar vara jättebra. Han har fått sova hos hos med tanke på febern och det är väl första natten som jag inte snarkat lika mycket tror ja, jag har i alla fall inte blivit väckt och ombedd vända mig om.

O idag när man vaknar så skiner solen!!
Gud så skönt! Himlen är blå, inte helt klarblå, men den är lite blå o det är bättre än ingenting för nu har det varit så tråkigt och grått i flera dar! Nu hoppas jag verkligen att vi slipper i alla fall hagel på länge.

Vi startar dagen lite försiktigt här hemma, tittar lite tv, jag har kört igång en maskin tvätt för så stort tvättberg som vi har nu, det har vi aldrig haft, men snart är det väck. Jag längtar lite tills vardagsrutinerna kommer, eller egentligen räcker det med att jag känner mig helt kry och orkar ta tag i saker. Jag känner hur det kommer smygande men än är ja inte i mål.

Dags för frukost, svårstartade barn idag...

Kram på er ♥

Mitt i alla sjukdomar...

2011-05-04 @ 20:00:15 / Allmänt / Kommentera (0) st

Hade jag sedan länge en klipptid bokad med en färgning.
Så trots mina krämpor så åkte jag till frisören och färgade mig mörkare än sist.
Det känns så bra, men det var lite pärsigt stundvis att sitta där för hon drog nästan åt (ja vad heter det egentligen, du vet den där kappan) lite för hårt så det tryckte på halsen och nästan gav mig kväljningar.
Helnöjd med färgen, men glömde säga till om en frisyr, så det är det gamla vanliga, men det funkar nog till nästa gång.

Det är när jag sitter där som dagis ringer och säger att dom hittat vattkoppar på Oliver.
Ber till gud att dom inte ska be mig hämta direkt. Men jag fick gå på min läkartid först, huvudsaken var att jag kom innan alla andra avdelningar kom in. O det var ju lugnt, men jag fick skicka cricka för hon missade tiden lite så det var lite oklart om jag skulle hinna hämta dom.

Det gick rätt fort inne hos läkarn så jag åkte till dagis och hämtade hela högen för regnet verkligen öste ner.
Cricka var jätteglad så slapp han gå i regnet och bli dyngsur =) ja barna med för den delen för bara till bilen (50 m) blev Oliver dygnsur i ansiktet så det var nog skönt...

Dagen har spenderats med film, film och åter film...
Både barnen och vi har snart vänt på dygnet vilket inte känns bra. Så nu är det dags för kvällsmat och sen seängen för de små...

Kram på er ♥


Dagens vägning!!

2011-05-04 @ 11:35:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
Förra veckan var ju lite plus, denna vecka har ja inte kunnat äta så mycket dom senaste dagarna men ändå varit mätt och belåten!

Idag skippar jag vägning på möte o vägde mig hemma och vågen visade på   -2,2  kilo ner sen förra veckan!

Jag är supernöjd även fast jag inte kommer att nå mitt mål på - 5 kilo till galan, men jag är nog så nära! -4,3

=)

Back in buisness!!

2011-05-04 @ 11:30:45 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu börjar jag äntligen känna mig piggare.
Efter att ha känt mig hängig sen i fredags och sen fick feber och halsen och täppt och till sist började känna av öronen så ringde jag igår vårdcentralen och fick en tid 14:45. Där konstaterade läkaren att jag hade en rejäl förkylning med halsfluss! Inte konstigt jag känt mig hängig och knappt kunnat äta. Fick penicillin och ska nu äta det i 10 dar. Skönt o bli av med skiten!

Som om det inte vore nog med det så ringde dom från dagis igår innan min läkartid och Oliver har fått vattkoppor! Är det typiskt eller.... Tur i oturen att det kom nu för jag är ju ändå hemma. Men det verkar som att Wilma också är på väg att få det, vill ju såklart att hon med ska få det överstökat men hon är med i en teater via dagis som har premiär nästa vecka och detta innebär att hon inte kan va med.... Blir så ledsen för personalen har verkligen ansträngt sig för att vi ska veta om tiderna så att hon kommer och tränar även när hon är ledig. Hon tycker det är rätt så kul när hon väl står där. Hon skulle vara ett bi. Men stor som hon är så säger hon bara "det gör inget, jag kan göra det hemma".... Men mamman och pappan då som såg fram emot att få se henne i teatern :(  Förhoppningsvis kommer det fler gånger...

I allt detta finns cricka på ett hörn och har fortfarande lite svårt att gå och förbud att lyfta mer än ett mjölkpaket så att dra i stort sett allt själv var som ni nog förstår rätt så tufft!
Men nu verkar det vända, nu är det bara min halsfluss och barnens vattkoppor.

På lördag ska jag ju på gala och cricka kommer få hjälp med barnen men vi får hoppas att dom inte får massa feber också... Det vore ju pricken över i.

Kram på er ♥

Måndagslistan ♥♥

2011-05-02 @ 11:37:24 / Allmänt / Kommentera (2) st
Idag måndag är jag glad för att;

*
Valborgsshowen på ungdomsgården gick kanonbra!!

* Trots lite feber och dunderförkylning så tog jag mig ut både lördag och söndag och åkte karuseller med barnen!

* Att febern efter helgen verkar väck..

* Jag pga min förkylning och ickeaptistlust har gått ner många kilon ;)

* Mina fina underbara barn och en lika fin sambo!

Kram på er ♥