Stan igen...

2008-10-31 @ 21:22:49 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja idag tog ja en sväng på stan igen...

Skulle byta det ja köpte till mig själv igår, ett par leggings och ett par knästrumpor. Kan absolut inte ha knästrumpor!!! Så idag blev det andra leggings och så hittade ja knee highs (har ingen aning om vad man kallar det på svenska) o hoppas det blir bra, ska även försöka hitta någon tröja i antingen svart eller mörkgrå och beroende på vad det blir för tröja så ska ja ha en svart eller grårandig tröja över...

Detta är ju till dopet, annars vet ja inte om ja skulle shoppat nåt alls...

Köpte leggings till Wima så nu är hennes outfit klar. Crickas är ju klar och Olivers väntar ja lite med för d e ju lite osäkert vilken storlek han har med tanke på hur han växer.

När ja var på stan så hade ja den gamla vagnen, emmaljungan. Shit vad ja fick ont i axlarna, går ju o spänner mig när ja ska svänga och gör som alla andra, trycker ner för o svänga. Varför?!!!  Det gjorde ja inte när wilma var liten, då sköt ja den bara eller vad man ska säga, för hjulen var så bra så d gick o göra så. Varför har ja ändrat mig nu??

Men det känns, om ja ska vara ärlig, lite konstigt att gå på stan med P&T vagnen. Speciellt om ja har syskonsitsen kvar där uppe och Oliver ligger där nere. O i det här vädret, regn blåst m.m, så får han inte direkt nåt superskydd om ja tar bort syskonsitsen, då blåser det rakt in på han. När han är lite stadigare o sitter bättre i huvudsitsen så ska ja absolut använda den mer, men jag saknar samtidigt att ha ahn emot mig, att kunna se om han är vaken, skrattar ja ni vet.

Han lider nog inte, det är nog bara ja som är lite av ett kontrollfreak  ;-)


På eftermiddagen (fast d va så mörkt så det känns nästan som kväll) så kom Lina, Alva och Robban för Alva hade tjatat hela dgaen om att hon ville leka med wilma. Men det tog en liten stund innan hon mjukna upp men sen lekte dom för fullt inne i Wilmas rum. Dom är så söta  :-D

Nu sover barnen, Oliver har fått bada o fått massage. Sen bajsa han, tack lilla gubben.
Tyvärr händer det alltför sällan att han får bada, tiden går så fort och helt plötsligt har det gått typ 2 veckor. Måste försöka få in i rutinerna att bada honom 1 gång i veckan. Det bästa kanske är att bestämma en dag som han alltid badar. Får se hur ja gör...

Vi hörs mina vänner

Promenad dag

2008-10-30 @ 16:35:19 / Allmänt / Kommentera (0) st
Måste bara berätta hur duktig ja varit idag!!!

Farmor Ulla var dålig och kom inte in idag så då bestämde jag mej för att gå ner till stan.
Sagt o gjort, men ja ringde mormor för o se vad hon gjorde o om hon ville hänga med ner, d alltid roligare att ha nån o gnata me när man går.

Det var väldigt skönt o gå, köpte pyjamaser till barnen och ett par lite tjockare leggings och strumpor till mig, men ska nog byta strumporna i alla fall, då var alldeles för långa. Leggingsen också tror ja, kändes inte helt hundra.

Men i alla fall, ja var alltså igång från 10:35 till ja kom hem 14:30, med ett 20 minuters avbrott för fika och 5 min avbrott för bussåk istället för promenad sista biten hem då det började regna nåt fruktansvärt.

Men ja har varit duktig!!!  :-D

Gomorron på er...

2008-10-30 @ 07:50:14 / Allmänt / Kommentera (0) st
Usch va trött ja är...
Wilma har börjat med en ny grej, när hon vaknar kl 5 eller 6 på morgonen så ska hon "sova i pappas säng".
Det är jättemysigt o gosigt och hon somnar om många gånger, men ja själv blir inte ett dugg utvilad. Iuförsig den där korta stunden ska väl inte spela så stor roll. Men ja är i vilket fall väldigt trött.

Igår kväll åkte vi till mediamarkt för o glo på tv, vi kan ju dock inte köpa nån ännu för att ekonomin tillåter inte nån avbetalning just nu, men förhoppningsvis efter jul. Cricka har ju presentkort på en halv tv, men han får önska sig mer i julklapp. Vi ska ju typ inte köpa julklappar till varann. men dom som vill köpa till honom t.ex. dom kan ju köpa presentkort på mediamarkt.
Bara så ni vet!  ;-)

Sen gick vi in på Toy´s rus, det ligger liksom vägg i vägg. Vi gick omkring där inne en stund. Efter en stund hittar ja en 100 lapp på golvet som ja självklart rycker åt mig. Va kul! En oväntad inkomst och Wilma kan få nåt roligt. När vi går omkring där så märker vi efetr ett tag att 2 killar o deras pappa går omkring o verkar leta. Men Å, pinsamt, d va ju en va pojkarnas peng. Det ger mig ju inte såligt samvete eller så :-(. Men ja kan ju inte bara släppa den på golvet, speciellt inte när dom gått flera gånger på samma ställe. O inte kan ja gå fram o säga, "ja hitta den här, är den din?" Dom har ju inte direkt annonserat ut att dom letar efter en hundralapp.

Å vilket dåligt samvete ja har, förstå ungen kanske hade fått den av nån mormor eller farmor för o köpa nåt roligt. Jag har haft så dåligt samvete att ja till o med drömde om det. Kommer inte ihåg riktigt vad det var, men jobbigt var det.

Det slutade med att vi köpte en målarbok o färgpennor till wilma. Tur att henens lycka vägde upp mitt dåliga samvete åtminstånde lite grann   :-/


Ja drämde förresten även att cricak lite i smyg gick o köpte en platt tv. O inte vilken som helst, en typ 50-tums eller vad det var för han skulle minsann ha större än mina föräldrar (som har 42). O han o tjejen i butiken (varför hon?) hjälptes åt att få hem den o tog den på bussen. O varför dom skulle böka o ta den på bussen förstår ja inte alls, men det fanns säkert nån bra anledning.

Va konstigt man kan få till drömmar...

Nu har Wilma annonserat att hon bajsat så d är bara o gå o byta och fixa frukost sen.

Sov åt mig ni som kan....

Hallå hallå..

2008-10-28 @ 12:59:22 / Allmänt / Kommentera (0) st
Äntligen funkar vårt internet igen. Fråga mig inte varför men det slutade funka igår eftermiddag och gick igång nån gång nu på förmiddagen.

Träffade Mia och Carro när ja var o handlade på maxi.
Fick då lite ny info om cricka o hans lördagkväll.
Gud va pinsamt det var o få veta faktiskt.

Cricka var asfull, verkligen asfull. Han tyckte en av hans bästa kompisar var SÅÅÅÅ full och typ kaxig. Nä cricka så var det inte. DU var asfull och han var onykter. Han kunde stå rakt, PISSA utan hållhjälp (cricka var så full att han höll på i tippa framåt när han pissa) och kunde återberätta allt som hänt redan när han kom hem. Vilket cricka inte riktigt fullt ut kunde göra.

Ja ja kommer knappt ihåg allt hon sa, men d var ju bara en aningens pinsamt. (göm mig i ett stort svart hål eller nåt)
Men d var nog tur att ja inte gick då känner ja, för d e inte så roligt att dra o släpa på en 85 kilos gelegubbe i nästan full storm.


Idag var vi som vanligt sena till dagis, Wilma skjulle bajsa kl 08:55. JIPPIE!!
När klockan var typ 09:15 var vi äntligen på väg till dagis. Huvudsaken är ju att vi överhuvudtaget faktiskt kom till dagis.

Ja o Oliver åkte o handlade, hem o proppade i oss lunch o nu sitter ja här. Oliver snurrar runt under baygymmet. Snart ligger han med fötterna på kudden :-) Somnar gör han visst också

Dagen efter...

2008-10-26 @ 09:13:07 / Allmänt / Kommentera (0) st
Men inte för mig som tur är, huwa...

Ja asså det var ju då min rara söta sambo som var ivärg på 30 årsfest.
Ja lämna han där kl 19 eller nåt och så åkte ja hem o vänta på Mia.
Det var dags för lite tjejkväll och titta på Mamma Mia :-D
Den filmen skulle ja kunna se hur många gånger som helst, speciellt nu när vi installerat vårat surround ljud som stått o hängt brevid DVD:n i typ 1,5 år   :-/

Vi hade så trevligt, smaskade godis (fy fy fy) och pratade o hade allmänt kul. Oliver som typ älskar alla var kinkig och när Mia okm o pratade lite emd honom så dröjde det bara nån minut sen grät han så där hjärtskärande som bebisar kan göra. Han vra helt otröstlig hos henne så ja fick ta han och efter nån minut hade han lugnat ner sig. Men vi provade igen hos Mia o då gick det kalasbra.

kl 23 när filmen var slut och Mia åkt hem så ringde cricka för att, ja det kommer ja inte ihåg, men sen ringde han för att få taxinumret, o igen för o säga att snuset var slut och igen för o säga att han frös. Tur att ja inte gått o lagt mig.
Sådär höll han på tills han kom hem 00:30 ca o det tack vare mig som fick ringa efter taxi åt han för det blev fel varje gång han slog ett nummer.

Vi sussade sött hela natten och när Oliver på morgonkvisten vaknade så titytade ja på klockan o tänkte "yes, idag fick aj sova till 08:30" Det var ju bara det att vi glömt ställa om klockorna så klockan var ju lixom bara 07:30, men va faan. Fast nu ska väl barna vakna ännu tidigare :-(
Va gör man, bara o gilla läget....

Idag ska vi en sväng till Mediamarkt och glo på lite. Dom har ju 1-års jubileum o vi vill ju ha en tv, men det får vänta tills vi tjänat ihop till det. Just nu har cricka en halv tv med alla sina presentkort. Men d e ju kul o åka dit o titta lite...

Tack o lov

2008-10-25 @ 07:12:58 / Allmänt / Kommentera (0) st

Så slapp jag ta hand om kräks inatt..
Då var det ju antagligen som ja misstänkte, hon hade bara ätit nåt knasigt, men frågan är vad,

Då (i torsdags) så var frukosten som vanligt, vi åt lunch på 4 kök (ja o wilma åt samma sak) där vi tog pasta o kycklinggryta med currysmak. Hon åt morötter också. Ska väl poängtera att pastan var kall men tycker inte det borde spela så stor roll, men kanske i ett barns mage. Själv tycker ja ju att pastaska vara varm oavsett om man får varm sås eller inte.

Sen åt hon choklad i bilen hem för det gav farmor henne o til middag åt vi kokt korv emd bröd, visserligen åt hon typ 1 bröd o en halv korv, men men...

Skulle nåt varit galet tycker man ju att ja eller cricka borde reagerat. men som sagt, barn är ju lite känsligare...

Hon åt lite dåligt igår så allt kanske inte var tipp topp men idag får vi hoppas satt allt är prima. Hon åker ut till farmor lite senare, skulle ju ha åkt dit igår egentligen men vi skippade det. Men nu verkar hon ju må bra så då får hon åka idag istället.

Jag har funderat på det här med jobb om ja nu blir arbetslös i maj eller efter sommaren, jag skulle vilja hålla på med datorer känner ja, lite grann. men ja vet inte med vad, kanske nåt sånt där receptionist jobb nånstans, men det finns ju inte så mycke sånt längre. O så har ja ju funderat lite på att plugga till barnmorska, men det innebär totalt 7 år av plugg och jobb för mig innan ja är färdig.

det låter ju länge tycker ni, men d e som så att jag först måste plugga upp ämnen för att kunna söka sjuksköterske utbildningen som man måste ha. När man är klar med den så måste man jobba som det i minst 1 år innan man får söka/plugga till barnmorska som är i 1,5 år. Det känns ju lite sisådär, finns det verkligen jobb i det yrket om 7 år.
Då är ja liksom 31, visst det är inte gammalt, men om det inte finns jobb i det yrket vill ja ju inte gå i skolan igen.

Ja ja är lite kluven som sagt, men som tur var så är det ett tag kvar tills ja måste bestämma mig så då hinne ja ju fundera lite till.


Spy o kräks

2008-10-24 @ 10:30:54 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja nu var det dags igen....

Eller klaga ska ja ju inte för det händer ju inte så ofta, men Wilma kräktes inatt stackarn :-(
När ja vaknade tyckte ja att gråtet/gnället var annorlunda och ja gick ju in som vanligt med tankarna "d e nog bara nappen".
Ser när ja kommer in, en skugga som ser ut att sitta upp.
Lägger en hand på henne för att orientera mig om henne, flyttar handen och *klatsch*, lägger den rakt i en stor härlig hög med spyor som låg på täcket som hon hade på sig.

Det var bara att lyfta in henne i badrummet och klä av henne och tvätta av henne med vatten.
Stackarn, hon hade i hela håret där bak och händerna o armarna o fötterna. Ja tyckte så synd om henne för hon frös som en gris när ja tvättade av henne. Bytte blöja snabbt o på med en annan torr tröja.
Lade henne i våran säng och sen var det bara att ta i tu med sängkläderna.

Ja gjorde ju inte så värst mycke med dom kl 00:30 så ja rev ur dom ur hennes säng och klade det i tvättstugan så det bara var o sköja va det värsta och slänga in det i tvättmaskin på morgonen. O det är nu gjort, kr andar maskinen med spytvätt, det blev lite kuddar och sånt också, men tack gode gud att ja hade plastad frotté under lakanet annars hade madrassen blivit äcklig den också....

Ja med tanke på nattens händelser så blev det inget dagis idag, det är bättre för säkerhetsskull fast ja mest tror att d är nåt hon ätit för hon är så pigg och inget mer har hänt. O så var vi tvugna o bada, ja menar spy i håret, ingen fräsch lukt. Så wilma är nybadad och är allmänt nöjd...

Men nu ska ja nog ägna en liten stund åt Oliver, börjar bli less på babygymmet så nu ska vi nog ta magen en liten stund...


Playdate

2008-10-22 @ 07:27:06 / Allmänt / Kommentera (1) st
I måndags var det playdate här hos oss och det är så kul att se när dom leker...

Men ja fick ett par riktigt bra bilder   :-D


                                       

Hej igen dagboken :-D

2008-10-21 @ 10:18:39 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu var det några dagar sen ja bloggade...
Men ja har ju jobbat...

Började 06 i lördags morse, vaknade redan 02:30 av Oliver som knölade men men...
Både lördan och söndan gick jättebra och inte alls så långsamt, men d var nog för att dte var ett tag sen ja jobba så d var ju typ "roligt". Jätteskönt o prata vuxenprat, för det blir ju väldigt mycke barnprat annars.

Imorrn ska ja till frisören var det tänkt, ska klippa mig o bleka håret. Men ja måste nog ringa o höra vad edt kostar för som d är nu har vi 600 kr kvar till på fredag, visserligen har vi nog mat till både idag, imorrn och på torsdag, men ja måste ändå kolla.

Wilma var inte på dagis på hela förra veckan och idag var första dagen, man märkte att hon längtade :-)

Igår fick hon i alla fall leka av sig lite för då kom Lina och Alva o lekte. De är ju så kul o se när dom leker :-)
Sen tog vi allihopa en sväng ner på stan för att inföskaffa ett par nya dojor till Alva, det blev 3 nya dojor. Man känner sig lite däven när man inte kan köpa till Wilma, eller kan o kan , mat är lite viktigare just nu och hon ska få vinterskor, förhoppningsvis när lönen kommer.

Vi slipper i allafall köpa en overall för det hade Alva en som låg hemma, så den får vi låna TACK SÅ MYCKE!!!! ;)

Nu ska ja ta mig an avlopept snart, det har fortfarande inte blivit av, SKÄMS PÅ MIG!!!
Men idag ska d bli av, ska bara surfa lite till...
Känner mig som Alfons Åberg, "ska bara, ska bara"

Jobb på G...

2008-10-17 @ 13:53:53 / Allmänt / Kommentera (0) st

I helgen ska jag ta ett par arbetspass på jobbet
Ska jobba 24 timmar, dvs. 2 st 12 timmars pass...  Pust!!

Blev så glad o tänkte yes extra pengar i plånboken.
Tjiii fick ja, lönetanten ringde och sa att ja har en skuld som pengarna går till, denna skuld skulle ha reglerats med mina semesterdagar, men eftersom ja jobbar lite så går pengarna först till det,. När hela skulden är klar då kan ja få pengar i handen. Skulden var ju ganska hög så det krävs ca 7 12 timmars pass innan den är borta. Men ja gör bra för mig själv för sen när dom betalar ut sem. dagarna då får ja ju allt i pengar. O det handlar om ca 17 dagar  :-D, så jag ska jobba för o få bort lite skuld så ja kan bli mer glad sen  ;-)

Idag kom Wilma hem rätt så nyligen faktiskt o jag slängde henne i säng med en gång och nu sussar hon sött med nasse brevid sig  :-)

Oliver har provat på morotspuré idag och det blev också en hit han gapade som sjutttsingen efter skeden så d blir nog inga svårigheter att få i honom mat  :), men d märktes ju innan...

Nä, nu ska ja passa på o käka lite grann innan wilma vaknar o oliver blir otålig där under babygymmet...


Seg dag

2008-10-16 @ 10:19:53 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag ska Wilma åka till farmor o sova över....
Ska bli skönt på ett sätt, jag märker att jag har väldigt dåligt tålamod med henne just nu när hon inte gör som ja säger. Många gånger resulterar det i att hon bara skriker rakt ut typ...  Det är just det ja inte riktigt orkar med.

Igår kände jag att ja har ont i nedre delen av ryggen...
Speciellt om jag lägger lite mer vikt på den sidan, vad sjuttsingen har ja gjort??
Antingen har ja sovit dåligt eller så har ja lyft Oliver dåligt....

Får se till o träna lite mer, typ sit ups... Ska försöka ge mig på det sen... Bara det inte blir värre.
Har bestämt mig att ja ska ha gått ner 20 kilo till sommaren, hmmm.. börjar bli ont om tid.
Måste försöka med att gå ner 10 kilo till jul, men det kan bli tufft. 5 ska ja klara men det känns ju nästan som en piss i havet. Men lite är bättre än inget.

Idag ska ja ge mig på att städa ur avloppeti handfatet i badrummet ordentligt så att ja sen kan ringa och felanmäla om det skulle fortsätta stinka som det gör nu....
Fast ja känner mig rätt så seg också som har varit vaken från o till sen 5 och kl 6 tror ja jag gick o hämta wilma för då var hon vaken och skulle ha välling men icke sa nicke, så ja är lite sliten, får ta o slumra när oliver sover sen för det kan jag behöva idag.

Puré dags...

2008-10-14 @ 21:01:26 / Allmänt / Kommentera (1) st
Idag var en milstolpe för Oliver...
Idag var första gången han provade puré.
Vi började med potatis och majs och han tyckte det var rätt okej...
Han var lite tveksam först men sen gapade han som sjuttsingen efter skeden  :-)


  

Söting va?!!

Så nu kör vi detta ett par dar och sen går vi på nåt annat, morot kanske eller den illaluktande boccoli purén  issssch...

Förresten, han dammsög sen  :-)
Blev jättefint!!

Jag kan uppdatera :-D

2008-10-14 @ 18:54:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Det börjar aarta sig, gu va skönt...

Sortera barnkläderna och märka lådorna

♦STORSkura badrummet; väggar, golv och även under badkaret, alla avlopp (det luktar pyton o innan vi ringer ska vi städa ordentligt så kan de inte yrka på det)
♦Allmän städning
♦Lägga Wilmas kläder i stora garderoben
♦Flytta mina kläder till hallen
♦Flytta gardinerna till vita byrån
(♦Rensa Crickas garderob så att det går o hitta grejer och lägga in tvätt) (Gör inte jag det så kommer det aldrig bli
av)
♦Rensa på bänken i tvättrummet, ORDENTLIGT så man kan använda den
♦Klippa en klängbuske utanför så den inte försvinner helt när dom byter staket




Listor är bra men också väldigt jobbiga...

2008-10-14 @ 14:13:26 / Allmänt / Kommentera (0) st
Sådär ja, nu kan ja stryka ytterligare en grej på listan men ja kom ju dock på ett par grejer till....

Sortera barnkläderna och märka lådorna
♦STORSkura badrummet; väggar, golv och även under badkaret, alla avlopp (det luktar pyton o innan vi ringer ska vi städa ordentligt så kan de inte yrka på det)
♦Allmän städning
♦Lägga Wilmas kläder i stora garderoben
♦Flytta mina kläder till hallen
♦Flytta gardinerna till vita byrån
(♦Rensa Crickas garderob så att det går o hitta grejer och lägga in tvätt) (Gör inte jag det så kommer det aldrig bli
av)
♦Rensa på bänken i tvättrummet, ORDENTLIGT så man kan använda den
♦Klippa en klängbuske utanför så den inte försvinner helt när dom byter staket


Jaja, nu kom ja inte på allt, men det är jobbigt när det bara kommer nya grejer hela tiden....


Idag är Cricka hemma o vabbar för Wilma har feber o kan inte gå till dagis, vi får hoppas det är tänderna för hon är SUPER pigg...

Varför vabbar han när ja är hemma?
Jag behöver lite avlastning, känns som det ända jag gör är att stressa fram o tillbaks till dagis, handla o ge Oliver mat. Måste akta mig lite där så jag inte blir deprimerad. Det är värst såna dagar när ja mest suttit hemma själv.

Så idag har vi, eller mest han, städat lite också eftersom hon är så pigg. Nu väntar ja bara på att han ska börja dammsuga, kan tänka mig att han väntar på att wilma ska vakna så han slipper störa henne, mig spelar ingen roll bara han gör det  ;-)

Alla måsten, varför finns dom??

2008-10-13 @ 14:15:11 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag känner att det är så mycke som jag måste göra...

Idag tog jag tag i mig själv och skrev en lista på vad jag måste göra och vad jag vill göra.
Det här rör då hemmet.
Det blev väl ca 7 grejer på måste listan och typ 2 på vill göra, men den skulle bli längre om det inte bara gällde hemmet.

Här kommer listan;

♦Sortera barnkläderna och märka lådorna
♦STORSkura badrummet; väggar, golv och även under badkaret, alla avlopp (det luktar pyton o innan vi ringer ska vi städa ordentligt så kan de inte yrka på det)
♦Allmän städning
♦Lägga Wilmas kläder i stora garderoben
♦Flytta mina kläder till hallen
♦Flytta agrdinerna till vita byrån
(♦Rensa Crickas garderob så att det går o hitta grejer och lägga in tvätt) (Gör inte jag det så kommer det aldrig bli av)


O nu ser den ut så här;

♦Sortera barnkläderna och märka lådorna
♦STORSkura badrummet; väggar, golv och även under badkaret, alla avlopp (det luktar pyton o innan vi ringer ska vi städa ordentligt så kan de inte yrka på det)
♦Allmän städning
♦Lägga Wilmas kläder i stora garderoben
♦Flytta mina kläder till hallen
♦Flytta agrdinerna till vita byrån
(♦Rensa Crickas garderob så att det går o hitta grejer och lägga in tvätt) (Gör inte jag det så kommer det aldrig bli av)


:-D
I allafall en sak avklarad...
Får se om jag tar badrummet imorgon, det måste ju göras snart och just nu känner ja att jag har lust o göra det men inte riktigt orken..

Varför finns alla måsten??
Varför ställer man så höga krav på sig själv ibland...
Suck jag är så trött på det här..

BF morron, nästan...

2008-10-12 @ 21:41:28 / Allmänt / Kommentera (0) st

Igår när vi hade varit på stan så följde Wilma med mormor o morfar och handlade och så skulle dom lämna henne efter det...

Fick ett samtal runt 16 tiden från en söt liten tjej som efter en liten stund frågade; "milma sova hos Bossa (morfar)??"  "Packa gässan (väskan)"    :-D

Vad jag skrattade, så sött....

Hon sov där o vi fick en lite lugnare morron än vad det annars är och Oliver fick chansen att sova till 07:45.
Han har annars lite svårt att sova när han hör Wilma, tror att han tycker om att titta på vad hon gör, det är därför...
Så idag känner jag mig rätt så utvilad, Tack så mycke!!

Men man är ju fortfarande trött...

Snart ska vi börja med smakisar till Oliver, tror ja ska köra det till lunchmålet ett par skedar.
Jag tror faktiskt att han är väldigt intresserad av annan mat , hoppas hoppas...
O så ska vi i veckan nu byta upp oss i ersättningen, nu ska han få äta den för 4 månader o uppåt.
Mycke förändringar, super roligt.
Ska bli intressant o se vad han säger om sakerna  :-)

Nu har wilma legat i sin säng sen typ kl 20 o inte somnat. Hon ligger i alla fall still i sängen.
Nu la ja in henne i vår säng, hon brukar somna efter en liten stund då (hon är supertrött) och sen bär vi in henne i hennes egen säng när vi går och lägger oss. Brukar funka, men det händer inte ofta 2-3 ggr i månaden kanske. Idag vet ja varför, hon lade sig typ 15-15:30 och sen råkade hon sova till 17:30 ca för vi satt o såg på Mamma Mia. Superbra film, kan se den många gånger till.
Så jag förstår varför hon har svårt att somna.

Ska titta på tv en stund innan det är dags för sängen...
Inte mycke o se men ändå


En del inköp blir ju inte av...

2008-10-11 @ 20:58:32 / Allmänt / Kommentera (2) st

Idag var vi på stan jag, Wilma, Oliver, mamma o pappa.

Jag skulle köpa kompletteringar till dopkorten (vilket jag sen glömde o köpa i alla fall) och så tänkte jag prova overallstorlek och se om ja hittade några skor om passar wilma att ha nu.

Overallstorlek fick jag utsett, inga dopokrt köpta och så tittade jag lite snabbt på skor i en butik men annars ja...
Varför är det så att en del inköp helt enkelt typ glöms bort....

Vi kanske tar en drive imorrn igen och kollar lite noggrannare så man vet vad man ska köpa sen när pengarna kommer.

I alla fall så köpte mamma o pappa ett par plagg till Wilma...
En jättesöt tröja till en kjol hon redan har som hon ska ha på dopet.

O en VÄLDIGT snygg jacka, med lite foder och regnjacka material,  STOOORT plus, två i en jacka typ....
Funkar dunderbra i höst och vår....

                        

Tack så mycke mor o far!!!


Premiär

2008-10-11 @ 10:07:02 / Allmänt / Kommentera (1) st
Igår premiärsatt Oliver upp i syskonvagnen....



Så söt!!

Lördag igen!!

2008-10-11 @ 08:38:54 / Allmänt / Kommentera (1) st
Jaha, så var det då lördag igen....
Det är ju ingen skillnad för mig, barna vaknar mellan 6 o 7 och Cricka har åkt till jobet för o jobba extra...
han jobbar bara till 14 men ändå, mycke av dagen försvinner ju faktiskt.

Vad ska vi andra göra då??

Jag skulle behöva åka ner till stan o komplettera till dopkorten, har räknat lite fel.
Då kanske man skulle passa på o prova ut skor och overall till Wilma så man vet vad man ska ha sen när vi väl ska köpa så Wilma inte behöver vara med då.
Kanske ska göra det, kanske vill mamma följa med..
Vi får se...

Hur ska pengarna räcka till allt man skulle behöva?
Det som bekymrar mig är hur vi ska kunna köpa julklappar om den månaden blir som den här...
Blir ju i stort sett bara till barnen som vi köper, mne ändå, man vill ju känna att man köper vettiga prylar o ja, ni vet...

Ja det är ju ett tag kvar till det men men...

Har ju i alla fall fått sova...

2008-10-10 @ 06:53:54 / Allmänt / Kommentera (0) st

Jo asså, ont i halsen har ja o jag pratar som en kråka, men sova hela natten har jag typ fått göra. Oliver knorrade lite vid halv 3 i natt men sen har han också sovit. Gud så skönt!!

Hoppas jag inte blir värre för det känns inge roligt... :-(

Näe, ska passa på o käka lite frukost innan lillkillen vaknar. Sen är det förberedelser för dagis, byta blöja på dom, klä på dom och sen till dagis, tror ja tar bilen idag så att jag får affären avklarad så fort som möjligt.


Sjuk igen???

2008-10-09 @ 16:52:35 / Allmänt / Kommentera (1) st
Nä vet ni vad, har nu framåt eftermiddagen blivit lite krasslig. Har ont i halsen, sjuk ont inte bara ont...
Känner mig seg o varm. Men varm kan ju va för att jag stått vid spisen ett tag.

Men Nä jag tror inte jag vill bli sjuk igen, blir jag så pass att cricka måste va hemma är det inge bra, vi förlorar ju pengar på det.

Hoppas jag blri frisk av pastasalladen vi ska äta idag....

Sömnen sitter kvar o svider i ögonen...

2008-10-09 @ 07:16:01 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja klockan 06:00 tyckte lillkorven att han skulle börja knorra och hålla mig vaken. När cricka sen gått så tog ja honom till vår säng men inte somna han om inte.

Igår orkade ja inte plita ner nåt här på kvällskvisten, var ju rätt trött efter att ha gått upp kl 5 typ...

Men igår var jag o Oliver på myran och sjöng o pratade.
Det kom en kille (eller jag ska nog skriva man) från familjerådgivningen och hade lite övning typ o sådär...
Han var jättebra, det var jätteintressant o man lärde sig lite grann.

Olivers fot och handavtryck var klara men jag hann tyvärr inte sandpappra dom ,får ta o göra det näsat vecka om jag hinner, då är det dagisbesök så då följer ju inte jag med på det. Då borde det finnas tid.

Efter vårt besök på myran så gic vi en promenad, 1 timme, det ni...
MEN, jag började promenaden med ca 30 min uppförsbacke, KORKAT!!

Hade så ont i mina vader igårkväll, har lite fortfarande, men har inte hunnit känna efter så mycke, än...
Men jag kände mig duktig i alla fall  :-D
Slutade min promenad vid dagis så att jag kom lagom och kunde hämta Wilma på dagis. Hon hade ju då inte sovit middag och ville ju inte gå hem från dagis så det blev ramaskri när jag skulle klä på henne. KUL!!

Men hemvägen gick bra sen, ända tills vi nästan var framme, då stoppade hon i sig ett bär som jag inte visste var det var så då blev hon ju super ledsen igen när jag tog ut det i mun....

Ja, nä nu ska ja käka frukost så man hinner med lite här...

Idag blir en seg dag...

2008-10-08 @ 06:35:56 / Allmänt / Kommentera (0) st
Oliver vaknade vid 04:45 och gjorde ljud ifrån sig.

Det var inget speciellt, han sov som en stock men nåt var väl lite oroligt.

Cricka väckte mi för han trodde att oliver var vaken. Eftersom ja visste att han stördes så kunde inte jag somna om, det slutade med att jag tog upp oliver o gick o satt mig i vardagsrummet. Han tystnade, skönt...

Då plade jag enr honom igen för att jag skulle kunna få sova en liten stund, men icke, han började diretk. Så efter bara nån minut så tog jag upp honom igen och satte mig vid datorn.

Nu har jag precis lagt ner honom o nu sover han verkligen som en stock, inte ett ljud.
Men nu kan inte jag gå o lägga mig, kjlockan ringde (elelr skulle ha ringt om inte jag stängt av den) för typ 2 min sen. Dags att pallra sig upp, väcka Wilma och käka frukost o välling.

Kommer jag att somna på myran idag eller??

Kanske inte men ja komemr vara fruktasvärt trött, o jag som tänkte gå ut o gå innan ja hämtar wilma. HUR ska jag orka, får göra mitt bästa helt enkelt...

Dags att väcka wilma o äta frukost...

Gomorron

En del dar blir fel...

2008-10-07 @ 20:21:07 / Allmänt / Kommentera (0) st

Ja asså, som vanligt så stressade vi iväg imorse till dagis, tog bilen eftersom ja och Oliver skulle åka o handla efteråt.
Vi kommer fram till dagis i väldigt god tid, typ prick 9...  HELT otroligt!!

Vi åker sen iväg till Ica Maxi, tar det rätt lugnt och så klockan är typ bara halv 10 när ja kommer fram. Baxar ur oss och går in och sätter Oliver i en sån där vagn med typ babysits på eller vad man ska kalla det. Går mot affären och av nån anledning känenr jag i fickorna och inser då att kort etuiet är kvar hemma  :(

Detta innebär att ja åkt hemifrån utan körkort o bankomat kort och måste därmed vända i dörrn så att säga. SUCK!!!

Baxar in oss i bilen igen och åker hem vilket tar ca 20 min. Hämtar kortet, passar på o slita med mig lite pant.
Iväg igen till Ica Maxi (hade ingen lust o handla nån annanstans idag) och när ja kommer fram är klockan typ 10:30.
Handlar det jag ska i rätt så lugn takt och sen åker vi hem igen.

Hade lite tidspress för vi skulle va på BVC kl 13:30 idag så när ja kommer hem kokar ja korv som jag äter innan jag vid 12 ger Oliver lite käk. Vi är klara o jag får äntligen ta min dusch som hamnat längst ner på listan då det inte funnits tid.
Jag blir klar o inser att shit, nu måste vi snart gå om vi ska hinna till BVC plus återvinna lite på vägen. Får med mig det som ska sorteras och går. Kommer fram precis lagom till BVC och är inte ett dugg stressad, GUD SÅ SKÖNT!!

Ibland känns det som det ända jag gör är att stressa o det är verkligen inge kul.

Oliver var så duktig när han fick sprutan, den svider lite mer än den vanliga vaccinationen o han satt tyst o stilla nästan hela tiden, lite grann i slutet som han blev ledsen och det höll knappt i sig i 30 sek. Sen tittade han storögt på sköterskan och fyrade av ett SUPER leende  :-D

ÅÅÅÅ, jag blir så stolt!!!

Vi gick o hämtade Wilma och sen gick vi till morfar och lämnade en film. Hon fick med honom ut o gunga lite och sen gick vi in där en sväng och helt plötsligt sa Wilma att vi skulle gå, jaha okej, ja skulle ju ändå laga mat så gärna för mig...

Vi kommer hem o jag gör mat och efter maten går ja o Wilma ut o leker lite. Det blev lite kallt efter en stund för solen hade ju gått ner men det var roligt ändå :-)

Nu sitter jag ner för säkert första gången idag, båda sover, Oliver har inte fårr några biverkningar av vaccinationen ännu. Ska snart äta ett par mackor och glo lite på Uggly Betty. Det duger o se på men var är alla bra serier?! Det var ju så många i våras...

Ja ja, imorrn ska vi till myran igen och det är så kul för Oliver börjar bli så pass stadig att man kan lyfta upp honom i luften när det är såna låtar, men han vill absolut inte sitta med ansiktet mot mig, han vill titta på alla andra...


Äntligen...

2008-10-06 @ 15:46:08 / Allmänt / Kommentera (1) st

Nu har min efterlängtade beställnig från Lindex kommit  :-)  JIIPPIIEEE

Provade den på Oliver lite snabbt innan jag slängde den i tvätten..

Vilken den tänker ni säkert, jo OVERALLEN som jag suktat o längtat efter, nu har den äntligen kommit.

Är man söt eller

 
                                        


O så hade jag ju skcikat efter en body och ett par brallor till han, såååå söta

                                           
 


MEN...

2008-10-06 @ 09:55:39 / Allmänt / Kommentera (0) st
JAG är ju ritkigt kass på att lägga in bilde rsom jag vill ha det, men men ...

Morron

2008-10-06 @ 09:52:20 / Allmänt / Kommentera (2) st

Idag ska jag o barnen gå till vårdcentralen och köpa vaccin till Oliver Jag hoppas att han kan få det även fast han är lite snorig o förkyld.
Efter det tänkte jag att jag skulle gå i skogen hem till oss, wilma älskar skogen o då kan vi passa på att plocka fina löv och kottar, vad ska det va till mån tro ja det ni :-)

Nu har jag i alla fall börjat göra mina dopkort, kanske jag redan skrivit om... men här kommer det ett par bilder...                                                


                                                          Så såg det ut innan jag började klippa o klistra....
                                                                            O sen blev det såhär....


                                                                               


                                                                        Sen dekorerade jag framsidan....


                                                                              


                                                                                   Sen fick ja dit texten....


                                                                                


                                                                             O här är det färdiga resultatet....

                                                                                 


Jag är faktiskt rätt så nöjd men skulle nog kunna få till texten lite snyggare, men det duger....


Kanelbullens dag...

2008-10-05 @ 11:14:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja det var det ju igår...

Men fick man nån kanelbulle, nejdå!!  :-(

Jag brukar inte följa alla traditioner och sånt, som typ våffeldagen o allt vad det finns.
Men igår hade det faktiskt varit väldigt gott med en kanelbulle.
Vi var ute hos svärmor och hon bakar inte så ofta som t.ex. min mamma.

Men men, vi får äta en kanelbulle idag kanske.

Vi skulle ju ha åkt till kolmårdens djurpark idag, sista öppetdagen för säsongen och passat på o köpt årskort till nästa år för halva priset...
Tyvätt så är det det där kvarstående pengaproblemet som ställer till det. Vi har ju lixom inga pengar till det.
Så vi hoppar det idag och så får vi köpa våra årskort i omgångar sen istället, för det blir ändå billigare att köpa till ordinariepris än att betala entré varje gång.

Nu ska nog gå o bädda till våra sängaar så inte svärmor behöver göra precis allting...

Gomorron

2008-10-03 @ 07:28:46 / Allmänt / Kommentera (0) st
Fortfarande irriterad på försäkringskassan, måste väl ringa idag eller på måndag fö o kolla så att allt är okej...  SUCK!

Idag ska vi knalla tlll dagis om typ 1 1/2 timme, vi får väl hoppas att vi komemr kapligt i tid idag... Dom senaste dagarna har ja typ kommit dit vid 9:20.

Wilma sitter o äter välling och Oliver sover ännu, men han vaknar nog snart.

Själv har ja ont i helsen, inte mycke men ja känner att det är lite mer besvärligt idag än det var igår kväll...
Lagom kul, vi har tänkt åka ut till svärmor i helgen och på söndag är det kolmården som gäller...
Det är ju lixom halva priset på årskortet nästa år, men hur vi ska få pengarna o räcka till det vet ja inte, det kostar ju ändå 490 kr för två vuxna kort...

Kanske slutar med att vi åker dit men inte köper några årskort tan vi får köpa till det dyra priset sen, men men.... Det blir ju ändå billigare än att betala entrén varje gång..

Nä, nu ska ja slänga igång en maskin tvätt med barnkläder och sen är det frukost till min hungriga mage...

Hej

FÖRSÄKRINGSKASSAN SUGER!!!

2008-10-02 @ 13:56:55 / Allmänt / Kommentera (1) st

Men seriöst,...

Har en skuld till dom för att DOM betalt ut för mycke pengar till mig, det tog ju bara ca 4 måander inann dom tagit ett beslut, HERREGUD!!!

Nu har ja i varje fall betalat in mer än hälften och har gjort upp en inbetalningsplan med dom på 3 mån. Skitbra, då va d löst..

 Vad kommer i dag med posten?!!!!

Ett brev från försäkringskassan där dom konstaterar att inte allt ät betalt, om det inte är betalt innan den 14 oktober då överväger dom att skicka inkassobrev!!!!

FÅR DET GÅ TILL SÅHÄR!!!

Ringde upp dom och den ja fick prata med sa "oj, har du gjort upp en avbetlningsplan?"

JA FÖR HELVETE

"Vart kan den ha tagit vägen då? Då får ja skriva ett meddelande o så ringer dom upp utifall dom undrar över nåt"

DOM UNDRAR...

Hallå, jag undrar väl om allt är som det ska sen när dom fått meddelandet!!!!

Jag ska aldrig aldrig ALDRIG börja jobba på försäkringskassan.!


Ska ja bli flint??

2008-10-01 @ 19:26:52 / Allmänt / Kommentera (0) st
Asså håret bara rasar av mig...

Ska man bli flint eller?

Räcker det inte med att jag börjar bli gråhårig??
Ser bara fler o fler grå hårstrån   :-(

Ska till frissan den 22:e oktober o fixa frillan, tänkte då att jag skulle bleka håret..
OM det nu täcker dom grå i mitt liv...

Det är väl det som är nackdelen med att vara gravid förresten...
Man får typ miljoner fler hormoner och när man sen slutar amma så bara rasar det o nu är det ändå typ 7 veckor sen ja sluta amma... Hur länge ska det hålla på??

Det är ju inte så kul, för o inte tala om när man duschar  puuh...
vill bara att det ska sluta, för det är rätt jobbigt ibland..

Det är ju inte ett stort problem som världssvält men aa, ni förstår vad ja menar...

Imorrn är det dags för återkontroll på MVC, får vi se vad hon har att säga...
Har börjat äta p-piller utan att prata med henne så det får vi hoppas att det inte är några problem..
Men varför skulle det va det lixom...

Ja barna sover, Wilma i sängen och oliver i babysittern... Tänkte ja skulle passa på lite o sitta här innan serierna börjar, såna som sjukhuset och va det nu var mer...

Idol, ja det är roligt under uttagningarna men sen dör det lixom...
Har gett det 1 chans visserligen bara men det är ju inte så att det är första säsongen så man vet ju hur det går till... Men nä, det falller inte mig i smaken riktigt så idag skulle vi nog se roomservice istället, jag vet inte...

O nu, är klockan serie dags..

Ha re gött