Måndag hela veckan...

2011-08-29 @ 10:22:53 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ordningen är återställd, barnen är på dagis vilket dom har längtat efter hela helgen!
Det var inga problem att få iväg dom till dagis, trots att mamman i familljen var lite trött oh inte orkade gå upp när klockan ringde så blev vi bara 5 min sena...

I helgen jobabde jag förmiddags 12 timmarspass och har i runda slängar sovit ca 4 timamr per natt och den som räknar lite snabbt inser snart att jag sovit 12 tim på 3 nätter när jag i vanliga fall brukar sova 16 tim på 2 nätter. Så jag är ganska så sliten, men jag ska plocka iordning här hemma så det bara är att starta dammsugaren imorrn eftermiddag när ja vaknar och så ska jag handla lite små prylar som inte kom med vid storhandlingen i torsdags. Sen ska jag sova  så jag orkar med nattens arbetspass.

Måste försöka få tid att ringa lite samtal också, säga upp ett tillägg på tele2 som jag inte bett om och leta simskola till Wilma. Har som sagt lite att göra idag så det är bäst jag tar tag i det!

Kram på er ♥

Måndagslistan ♥♥

2011-08-29 @ 10:06:49 / Allmänt / Kommentera (0) st

Idag måndag är jag glad för att;

*
Jobbhelgen är över för den här gången och det dröjer 10 veckor till nästa gång det blir jobbhelg =)

* Jag har lite tid till att shoppa lite nytt till barnen idag!

* Imorrn är det dax, showgruppen på ungdomsgården tar fart igen!

* Mina barn är helt underbara och det märks hur stora dom blivit!

* Oliver går oftast utan blöja när det är dagisdagar =)

* Helgen bjuder på lite fest men även massa familjemys!

* Jag sökte jobb förra veckan!


Trevlig måndag


Kram på er ♥


Checkat vinterkläder!!

2011-08-24 @ 15:34:56 / Allmänt / Kommentera (0) st
Yes, åkte iväg en snabbis till det lokala centrumet och gick snabba svängar på HM, Lindex och Kappahl för att prova storlek på banrnen.

Svårt det där, köper man nu så är det svårt o veta vilken storlek man ska ta. Provade en overall i 104 på Oliver och den kommer han garanterat kunna ha hela vintern.
På Wilma provade jag vinter byxor i 116 vilket är den storlek hon har nu i byxor. Dom var enbart liite långa och kommer säkert vara för korta när vi närmar oss feb/mars där nån gång...

Ja det är ju inte värre än att jag får köpa en storlek större och sen byta i värsta fall..
Suck vilka ilandsproblem =)

Dags och fixa lite mat!!!

Kram på er ♥

Lediga dagar.... mys ♥

2011-08-24 @ 10:45:08 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag har vi ledig dag och även imorrn.
Morgondagen ska spenderas med ett besök hos frisören för min egen del i sörping och när jag är färdig så ska vi med svärmor ta ett besök på Smultronstället och ta oss en glass =) mums. Jag vet inte hur många gånger vi vait där och insett att kön är alldeles för lång för barnen.

Men vad ska vi ta oss till idag?
Jag ska slänga lite grovsopor och vi ska plocka iordning på gräsmattan för leksaker ligger lite varstans och det blir lite tråkigt att se efter ett tag. Annars blir det rätt så lugnt, det är inget superväder ute direkt. O inte är jag förvånad heller, jag är ju ledig.

Vi ska nog ta en sväng till Lindex, HM och Kappahl för och prova vinteroveraller så jag vet ungefär vilken storlek barnen ska ha. Har fått ett par rabattkuponger så jag hopaps kunna hitta nåt, men jag tror Wilma ska få 2 delat i år. Hur vet man att jackan är bra. Byxor bekymmrar mig inte lika mycket.
Nåt ska vi nog hitta men vill hitta så neutralt som möjligt så att Oliver kan använda det sen...

Till kvällen kommer antagligen mamma oh hjälper mig färga håret, det behövs verkligen och jag är värdelös på det själv. Ska bli skönt och slippa se det gråa för ja, jag är numer nästan gråhårig. Men även mamma blev gråhårig tidigt så det är inget jag är förvånad över... Tur att det finns hårfärg.

Ha en trevlig dag!

Kram på er ♥


Arbetsveckan i full gång...

2011-08-23 @ 09:31:10 / Allmänt / Kommentera (0) st
Japp, ny arbetsvecka och dagis för barnen. Oliver äter ju fortfarande penicillin, men går på dagis ändå, han hann ju äta 5 dar innan.

Förra veckan efter vårt besök på VC så packade vi på torsdagen lite matsäck och åkte till djurparken. Barnen hade helskoj, men eftersom vi inte stressade dit så fick vi skippa en del saker, men delfinerna hann vi med och det var nog det viktigaste om du frågar Wilma =)

På torsdagen åkte barnen lite karuseller då det var Rix fm festival och Augustifest här i stan. Dom hade så kul och mini radiobilarna var absolut favoriten!
Fredagen var vädret så himla däligt så jag spenderade den med att städa lite och handla. Att ge sig ner på stan under kvällen var inte ens att tänka på.

Lördagen var vi på fina Leo´s dop och på em/kväll åkte vi ner så barnen fick åka 3 karuseller var sen åkte vi hem och hade lördagsmys med lite godis och filmer. Dåligt planerad augusti fest av oss, men i får göra det bättre nästa år. Inget att gå på med barnen på kvällen direkt.

Söndagen åkte vi ut till svärmor som ville bjuda på lunch och jag passade på att gå en sväng i skogen och plocka svamp. Hittade ett 20 tal så det var lite kul....=)

Nu är det snart dags för frukost och sen ska barnen snart till dagis.

Kram på er ♥

VC vs. BA

2011-08-17 @ 14:59:05 / Allmänt / Kommentera (0) st
För en gångs skull väger vårdcentralen mer i min hand än barnakuten. Hade dom på barnakuten tagit stick i fingret i måndas när vi var där så hade dom sett redan då att han hade halsfluss. Dom såg ju att dte var rött, svullet och vita prickar. Men på vårdcentralen idag tog vi både halsprov OCH stick i fingret. Värdet var 98 (sticket) och ska vara under 10. Ganska uppenbart att det är nåt som inte stämmer. Så min känsla att dom bara ville få iväg oss från barnakuten i måndags stämde nog.

Tack o lov har febern gått ner, ligger på 38.3, så nu är det duracell oliver, vilket blir jättekonstigt. Han är ju sjuk o kan inte träffa andra, men ork har han banne mig nu. Tur att man har ledig dagar så att han hinner kurera sig med penicillin i 10 dar....

Har för övrigt en ganska trött dag och vet inte riktigt varför, innan lunch hade jag gott ochväl kunnat somna oh sovit flera timmar. Men efter lite lunch fick jag energi och nu ska jag försöka ta tag i hemmet lite =)

Kram ♥

Min lille kille!

2011-08-16 @ 11:12:21 / Allmänt / Kommentera (0) st
Oliver har fortfarande feber som ligger runt 39, smärtan i magen håller också i sig och nu har han även fått ont i munnen.
Vi tog oss en tur till barnakuten igår för magens skull, men det var såklart ingen fara. O hade cricka bara sagt att oliver inte hade bajsat på söndagen så hade jag nog inte åkt dit för då hänger det nog ihop med bajset. O när vi var på fika hos syster så bajsade han 2 gånger. Dock har han fortfarande ont i magen och han får både ipren (supp) och flytande alvedon. Vi får se vart detta slutar, men han får gärna bli frisk snart.

Natten var väl inte den bästa i mitt liv, vid 2 snåret fick han en supp och lite vatten och nån timme innan det så vaknade Wilma för då hade hon kissat i sängen. Ett kort kort tag låg vi 4 i vår säng, men det blev alldeles för varmt så jag gick ganska snart och baäddade rent i hennes säng och så somnade hon om där. O då kunde jag äntligen somna om själv.

Cricka väckte mig sen vid 5 hugget för att Oliver fes och han fick för sig att det lät som det rann och rann utanför. Men hans rörelser fick det att se ut som om han trodde det skvätte på honom, han måste delvis ha drömt. Somnade om ganska snabbt sen och när klockan var ca halv 9 så kom Wilma och väckte mig och ville gå upp. Men efter nattens vaka så var jag så trött och kom inte upp förrän 9:30.

NU är Wilma på dagis och vi har lite mys i soffan med en film. Vi ska ge oss iväg och handla lite småsaker om inte oliver känner sig för seg och vid 14 är det dags att hämta wilma igen.
Gissar på att det blir en tidig kväll till sängs även ikväll.

Kram på er ♥

Ny och ledig vecka!

2011-08-15 @ 12:07:58 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nu har jag jobbat mördarveckan med 7 pass i sträck som avslutas med 2x12 timmars nätter.
Dock blev mitt sista pass bara 8 timmar då jag gick hem kl 2 inatt.
Oliver har efter dom första 5 dagarna på dagis efter semestern fått feber.
Den har som max legat runt 39 och idag är han riktigt hängig och för att cricka inte skulle få jobba sent idag för att sen gå upp tidigt imorgon så åkte jag hem vid 2 tiden. Dock kunde jag inte somna förrän typ 5 och kl 9 skulle Wilma vara på dagis så jag har inte sovit många timmar. Ska försöka sova en liten stund till, men först måste vi ge oss iväg och köpa present till syster som har fyllt år och i dag är det dags för lite kalas.

Tråkigt det här med febern, den kommer alltid olägligt...
Just den här veckan är det Augustifestival i staden, jag hade tänkt ta en repa til djurparken och även träffa vänner. Men som det ser ut nu så blir väldigt oaktivt ett par dar. Bara han är frisk på lördag för då ska vi på dop då finaste Leo ska döpas =)

Den här veckan hade jag också hoppats komma iväg på vägning även fast barnen får följa med så det blir inget möte efteråt. Men det är ju samma där, vi får helt enkelt se...

Olivers fick ipren för snart 2 timmar sen och febern har fortfarande inte sjunkit, tycker inte om när dte är så!!!
Ska ta ahnd om min lilla kille!

Kram på er ♥

Tänk om...

2011-08-11 @ 23:10:04 / Allmänt / Kommentera (0) st
Jag måste samla mig... Lugna ner mig....
Jag har nämligen hittat det perfekta jobbet.... Hoppas jag!
Min visstidsanställning tar slut vid nyår och med tanke på att dom ska bygga om en maskin som kommer göra att det krävs en person mindre så är mina utsikter att få fortsätta där inte så jättestora. Det gör mig inte så mycket för just jobbet känner jag att jag behöver byta, men ekonomin blir ju ganska lidande om jag inte hittar nåt annat. Men det är 4 månader dit så nåt annat måste jag ju kunna hitta... eller?

Ja ja, jag ska nog inte sätta mig och skriva det nu ikväll för då kommer jag aldrig i säng, men imorrn kanske, då kanske jag har bearbetat färdigt min inledning till det personliga brevet =)

Gonatt, sussa sött ♥

Det går för fort...

2011-08-11 @ 10:13:15 / Allmänt / Kommentera (0) st
Nyss var det sommar, 30 grader varmt och superskönt!
Men nu, vad händer, det är ca 15 grader varmt ute och det är i princip långbyxor som gäller. Suck, det är ju faktiskt bara augusti...
Nåja, man får försöka göra det bästa av det helt enkelt.

Igår skulle jag vara sådär superduktig och åa ner till VV och väga mig, har haft problem med att skriva ut mitt månadskort så jag ändrade bara datumet själv för ja tänkte att det borde ju gå. Tji fick jag, det var absolut tvunget att vara ett utskrivet eller fotat med mobilen. GRRr... hade då helt plötsligt 1 tim och 20 min dötid istället för 30 min dötid. För ja hade inte hunnit hem, fota och tillbaka på 25 min. suck, får helt enkelt se om jag kommer iväg nästa vecka. Borde jag kunna, men då kan jag inte sitta med på möte för då är barnen med. Skit samma, det viktiga är att jag faktiskt går dit.
Så jag spanade på present till syrran och fönstershoppade för egen del.
Hittade en så fruktansvärt fin brev "samlare".
Vet precis vart den ska stå om jag köper den när lönen kommer, perfekt och ställa post i. Ett fack för räkningar, ett fack för oöppnad post och ett för utgående... Kostade 300 kr, men vem vet!

Idag är dte återigen dags för eftermiddagspass men innan det ska jag lämna barnen på dagis och ta en promenad eller i värsta fall ne sväng på crosstrainern. Jag börjar försiktigt och kör bara några minuter för att inte chocka mina ben som jag  får ganska mycket känningar i bara av ett köra 5 min på crosstrainern. Har små olika delmål så till jul hoppas jag ha nått 2 delmål.

Nej vet ni vad nu börjar dte osa lite här inne, misstänker att en viss herre behöver byra blöja...

Kram på er ♥  

Vi mår bra! ♥

2011-08-10 @ 11:17:32 / Allmänt / Kommentera (0) st

Arbetsveckan stormade tillbaka och vi jobbar båda två igen. Jag mån-sön och Cricka mån-fre.
Även barnen fick en rivstart på dagis med att gå 06:15-15:30 dom första två dgaarna så det var nog fler än jag som tyckte det var skönt att sova lite längre idag :)

Idag ska jag på mitt första VV möte på månader. Var där första och enda gången i april nån gång och sen har det inte funnits tid eller så har jag glömt bort det.
Men idag ska jag dit och jag vet att det visar plus sen senaste gången, men jag har ändå gått ner lite grann sen i måndags så det känns bra =)

Idag blir min kära syster ett år äldre!
Stort grattis till henne!


Näpp, innan jag åker på möte och sen vidare till jobbet så måste jag få i mig lite o äta annars komemr jag nog avlida på jobbet.

Kram på er ♥


Seg söndag ♥

2011-08-07 @ 18:36:51 / Allmänt / Kommentera (0) st
Ja denna söndag går inte i många knop.
Wilma har städat sitt rum, vi har städat övriga huset. Bara Oliver som ska städa sitt rum så är det färdigt inför vår arbetsvecka. Wilma fick även upp sin gardin med Kitty på som min snälla mormor hjälpt mig att sy. För som vanligt hittar jag aldrig färdigsydda gardiner utan får nästan alltid be min mormor om hjälp.

Har bytt allas sängkläder så det ska bli skönt att sova ikväll.
Men innan läggdags så ska barnen bada bort all smuts och så får vi se om jag och wilma får tid att pyssla lite med hennes nya pärlor.
Det är så svårt att köpa presenter till dom, för dom har så mycket så det fick bli en stor kartonger med lite olika pärlor och pryttlar. Men första gången vill jag nog inte ha Oliver flåsandes i andra änden, han får i såna fall pyssla med hennes gamla pärlor.

Vi har också bestämt att som ny rutin ska vi efter maten 3 gånger i veckan träna bokstäver och sånt med Wilma. Oliver ska i samma veva få träna på sitt namn eller när han inte har lust så räker dte att han bara ritar, men att vi alla sitter ner och börjar få in en rutin på "läxor" :)
Vi får väl se hur det går, men en liten plan är bra att ha...

Kvällen består av tv-tittande och mys med familjen, tål att sägas mer än en gång, men det ska bli väldigt skönt med vardagsrutiner...

Kram på er ♥

Goder morgon!

2011-08-07 @ 06:43:10 / Allmänt / Kommentera (0) st
Idag är sista lediga dagen, ja i alla fall för man och barn själv har jag ju jobbat sen v. 26.
Det ska bli otroligt skönt att komma tillbaka till rutiner med allt vad det innebär, mat, sömn m.m
O nu ska jag på allvar börja om med Viktväktarna. Startar redan imorgon och har planerat in minst en promenad per dag till att börja med.

Våran sommar har varit så skön, inga förpliktelser alls...
Vi har varit iväg på semester på gotland och en helg i Vimmerby med besök på Astrid Lindgrens värld!
Barnen har älskat varje ledig stund, att kunna busa och leka hela dagarna. Dock har det inte blivit så mycket bad som jag velat men jag hoppas det fina vädret håller i sig några veckor till så man kan åka o bada fler gånger.

Idag får vi nog be till högre makter om vi ska få fint väder, men å andra sidan gör dte inget för då kan vi städa ordentligt och packa barnens grejer till dagis som ska med imorgon. Då behöver man inte få dåligt samvete för att man är inomhus hela dagen...

Kram på er ♥